to ja pozwole sobie dalej podrazyc temat bo Nie Potrzebujesz Kondensatora..... (no chyab ze z powodow o jakich pisalem wyzej....)
wzmak podczas grania na MAX'a oddaje moc ok 350 RMS / 30-35A (w duzych porywach) wiec jestem w stanie Cie zapaewnic ze kondensator jest zbedny, bo z tym da sobie rade kazdy aku (moze za wyjatkiem F 126p)
bas 'siada' bo moze cos jest nie tak dobrane?? wzmak oddaje 200 na suba a sub ile moze przetworzyc?? np nie 2a razy tyle?? - jesli tak jest to efekt bedize takie ze grajac 'cicho' bedized wszystko ladnie, a grajac co raz glosniej niedostatek energi bedzie wlasnie spowalnial suba....
najlepiej byloby podac o jakim sprzecie tutaj mowa.....
jeszcze jedno, podstawowe pytanie.... swiatla przygasaja?? - bo jesli tak to instalacja zasilajaca jest ostro skopana (skoro sa taie obiawy przy takich mocach) - jesli nie siada to znowusz pojawia sie pytanie - po co kondensator??
zdaje sobie sprawe ze jest duze grono ludzi ktorzy takie rzeczy lubia miec, tylko po to zeeby miec..... - w sumie to ich wybor i sam nie mam nic przeciwko temu....
ten post jest tylko w celu uswiadomienia czy faktycznie konieczny jest kondensator.....
jesli ma byc tylko po to zeby sobie fajnie diodki swiecily to kup jakas tandete za 100 i bedzie mrugalo....
jesli ma to spelnic jakas funkcje to jakiegos Dietz'a, Zealuma proponuje....
najlepiej pelna elktronike wtedy nie ma problemu z ladowaniem itp....
jak lubisz zabawe z pradem to pol elektronike - wtedy inne ladowanie i trzeba zawsze o tym pamietac, bo jka nie to ciezko sie sprzata po wybuchu czegos taiego w bagazniku.....
pzdr