Autor Wątek: Camry automat '96 - brak II biegu  (Przeczytany 17506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kunikmar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Camry automat '96 - brak II biegu
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Sierpnia 2009, 00:00:00 »
Witam,

Mam u siebie dokladnie ten sam problem, nie mam II biegu po I odrazu wbija mi na III. Podejrzewam ze jest to wina elektrozaworu, niebawem udaje sie do mechanika od automatow i mi to sprawdzi. te elektozawory maja sklonnosci do blokowania sie i stad problem, ale potiwierdze to jeszcze u mechanika. Dam znac co wykryl.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Sierpnia 2009, 07:37:30 »
Na probe (moje podejrzenie) zmien olej w skrzyni i sprawdz filtr oleju w skrzyni.musza byc zapchane i one powoduja ze reszt5a mechanizmow nie funkconuje jak nalezy.
Pzdr.Camry2.2
P.S Byc moze zaraz pozmianie nie bedzie efektu lecz po paru dniachg jak sie wszystko zacznie czyscic,jezeli tak bedzie musiz znowu olej zmienic i tesyfy wyrzucic,fiktr oleju w skrzyni rowniez.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Sierpnia 2009, 23:49:15 »
te elektozawory maja sklonnosci do blokowania sie i stad problem

Problem jest stąd, że użytkownicy nie serwisują odpowiednio skrzyń. Same z siebie, to tylko francuskie auta się psują .

pzdr
3VZ.pl

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Sierpnia 2009, 11:43:25 »
Same z siebie, to tylko francuskie auta się psują

a czemu tak sądzisz?.

Eksploatuję od nowości już ośmioletnie DCi produkcji francuskiej i muszę stanowczo stwierdzić, że wcale nie mam większych problemów z nim niż z Toyotami jakie przewinęły mi się przez ręce.
Koniec OT

ps.jeśli eksploatujesz auta od nowości to tak marka nie decyduje o awaryjności jak ma to miejsce w przypadku aut używanych niewiadomego pochodzenia.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Sierpnia 2009, 20:53:46 »
a czemu tak sądzisz?.

Miałem z tym trochę do czynienia. Właściwie wciąż mam, na szczęście pośrednio.

"Od nowości" jest dla mnie żadnym pojęciem. Znam jedną właścicielkę Camry, też "eksploatuje ją" od nowości. Tyle, że od 1993 roku samochód ma 23kkm na zegarze i z garażu wyjeżdża raz, dwa razy do roku. Pani również jest z gatunku tych, co "eksploatują od nowości, i nic się nie zepsuło", jak również "25 lat ma prawo jazdy, i nigdy nie miała stłuczki".

Ja moją eksploatuję 4 lata, a raczej od 230kkm, a zdążyłem wymienić już właściwie wszystko, za wyjątkiem niektórych elementów nadwozia ( dach, maska, tylna klapa, niektóre drzwi ), i za wyjątkiem większości elementów wnętrza, mimo, że samochód nabyłem w idealnym stanie, z brakiem śladów zużycia, a jedyną usterką w momencie kupna był padnięty synchronizator II biegu.

Czy mam twierdzić przez to, że Toyoty są bardzo awaryjne, i wszystkim je odradzać ?

Jedynym francuskim samochodem, który znam od nowości, który ma ponad 600kkm zrobione, i w którym jeszcze nic się "samo z siebie" nie zepsuło, jest Renault Magnum.

pzdr
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2009, 20:55:39 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Sierpnia 2009, 08:59:02 »
Czy mam twierdzić przez to, że Toyoty są bardzo awaryjne, i wszystkim je odradzać ?

ja wcale tak nie myślę i jak pewnie doczytałeś się w moich postach kilka ich już miałem.

Jeśli chodzi o panią, którą opisujesz ja do tej grupy kierowców nie należę przejechałem pewnie już 350kkm choć

zbliża mnie do pani jedno otóż auta stały i stoją w garażu .

Jeśli chodzi o Toyoty to mogę stanowczo stwierdzić, że pierwsza z posiadanych Carina II była wolna od jakichkolwiek

wad natomiast pozostałe pięć o zapomniałem Yaris Verso jeszcze posiadały większe lub mniejsze usterki.

Ostatnia Yaris D4D z 2006 zakupiona za 56000 w ciągu trzeCH lat eksploatacji pochłonęła TMP około 33000 na same

elementy, które zostały wymienione w ramach gwarancji nie licząc napraw ponieważ nie mam kosztorysów.

Świadomie kupuje tą markę i pewnie następna będzie też Toyota tylko różnica między nami jest taka, że ja kupuję

auta nowe wchodzące na rynek`` z początkowymi wadami produkcji `` czego jest konsekwencja w dalszej

eksploatacji. marcinm kup Toyotę z salonu i wtedy pogadamy ponieważ różnica między nami jeśli chodzi o tą markę

jest ogromna.

pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Sierpnia 2009, 09:46:02 »
Tiaaa, Yaris... co Waćpan robisz w dziale Camry ? Zaczniesz nam uświadamiać, że lepszy nowy Yaris na gwarancji, niż kilku(nasto)letnia Camry ? No sorry, ale OK, Twoja sprawa, po to jest demokracja, żeby móc mieć własne zdanie, i móc kupić to, co się chce.

Mam w domu dwie Toyoty z salonu ( dla ścisłości : Previa 2005 i Rav4 2005, obie D4D ) i za nic w świecie nie kupiłbym żadnej z nich dla siebie. Do tego poruszam się różnymi nowymi, rocznymi, kilkuletnimi wózkami, i za wyjątkiem nowego CLa 600 żadne z nich nie powaliło mnie na kolana, może dlatego, że nie było mi dane użyć CL 63 AMG. Zawsze, ale to zawsze wracam z wielką radością w mój czarny fotel, za 17-letnią kierownicę, wiedząc, że siedzę w samochodzie, a nie w jakiejś plastikowej zabawce, rodem z Disneylandu.

Dziękuję bardzo za przeglądy gwarancyjne po 1000zł, które składają się z podbicia pieczątki, bez zajrzenia pod maskę, za świrującą elektronikę i niemożność naprawy auta we własnym zakresie, o jakichkolwiek modyfikacjach nawet nie wspomnę. Dziękuję również za 5-letnią/150kkm gwarancję Eurocare, która (  w razie zepsucia się czegoś za granicą  nadaje się do potłuczenia o przysłowiowy kant pupy, za naprawę trzeba zapłacić z własnej kieszeni ( ostatnio 2800zł ), a potem przez kilka miesięcy dochodzić się z macierzystym serwisem o zwrot kasy.

Kwestię estetyczną pomijam, nowe Toyoty mogą dla mnie nie istnieć, są IMO przepaskudne.

Jedyne, co ewentualnie mogłoby przekonać mnie do kupna nowego auta ( oczywiście conajmniej segmentu D, bo te konserwy, pokroju Aurisa, to nie dla mnie ), to fakt, że w środku jest zawieszeniowo ciszej, bo już silnikowo zdecydowanie głośniej, niż u mnie.

Gdybym kupił za 40kzł LS400 z 1999 roku, i wsadził w niego najpierw 16, żeby osiągnąć poziom cenowy średnio wyposażonego Yarisa, a następnie 33, żeby dojść do tego, co napisałeś, to miałbym auto w stanie takim, że nie wszystkie z fabryki takie wychodzą.

Ale ktoś musi kupować nowe i tracić na nich ciężką kasę, żebym ja potem mógł kupić używane, za ułamek ceny nowego i sobie rzeźbić, a różnicę cenową przeznaczyć np. na zakup działki ( w sensie : kawałka gruntu, nieruchomości ). Polecam kupić sobie Camry III generacji, zrobić nią 350kkm, garażując i serwisując, a potem porównać koszty użytkowania "starocia" z kosztami posiadania taaaaakiego fajnego, nowego auta.  <diabel>

Aha, i jak cytujesz, to postaraj się to robić tak, żebym nie musiał doszukiwać się własnych wypowiedzi, gdzieś w Twoich postach.

pzdr

3VZ.pl

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Sierpnia 2009, 10:09:16 »
marcinm nie chcę przenieść się w Twoje okolice a ceny działek w Warszawie dochodzą do nowego CL 63 AMG dlatego pozostanę o ile mnie będzie stać na nowe pudełka po konserwach a jeśli kiedykolwiek zechcesz taką konserwę nabyć to zapraszam.
Po sześciu latach eksploatacji zawsze jest na sprzedaż a przychodem jest pozostałość cenowa netto po znalezieniu firmy, która zdecyduje się nabyć takowa skarbonkę.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2009, 10:11:21 wysłana przez bis24 »

owca

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Sierpnia 2009, 20:11:28 »
ale sie OT zrooobił :)
A nowym CL63 AMG parę razy jezdziłem i mogę opisać wrażenia :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl