Autor Wątek: Układ chłodzenia Camry 3,0 V6 '93  (Przeczytany 16635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Układ chłodzenia Camry 3,0 V6 '93
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Sierpnia 2009, 20:58:08 »
Ruszyłeś coś ?

Wentylatory się włączają ?

Względnie, jeśli to 1MZ z hydrośmigłem, to czy działa ono prawidłowo ?

pzdr
3VZ.pl

Offline kunikmar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Sierpnia 2009, 21:12:50 »
Ruszyłeś coś ?

Wentylatory się włączają ?

Względnie, jeśli to 1MZ z hydrośmigłem, to czy działa ono prawidłowo ?

pzdr

Wszystko działa sprawnie, wentylatory sie zalaczaja, podejrzewam, ze to ta zabrudzona chlodnica, tylko narazie nie mam czasu zeby to rozebrac i ja przeczyscic.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Sierpnia 2009, 18:49:12 »
Tu nic nie trzeba rozbierac.Zdejmujesz dolny szlauch a w gorny wlewasz z hydrantu wode i dotad pluczesz az sie pokaze czysta woda.Po ukazaniu sie czystej upuszczsz troche wlewasz kwasu cytrynowego a jak nie masz to wystarczy wcisnac sok z dwoch trzech cytryn zamknac wszystko i wlaczyc silnik nieiech pochodzi z 10 minut a nawet sie przejechac.Potym zmnowu spyuscic i przeplukac woda cala instalacje.Po wypuszczeniu uzupelnic glikolem czerwonym,jest to glikol wyzszej ajakosci niz standart niebieski,posiadfa miedzy innymi inhibitory ktore smaruja uklad i zabespieczaja przed korozja.Chlodnica na tym glikolu nie koroduje do lat trzech.Po trzech latach glikol kazdystaje sie agresywnym medium co powoduje wykanczanie chlodnicy i uszczelek.
Pzdr.Camry 2.2

Offline kunikmar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Sierpnia 2009, 23:15:56 »
Tu nic nie trzeba rozbierac.Zdejmujesz dolny szlauch a w gorny wlewasz z hydrantu wode i dotad pluczesz az sie pokaze czysta woda.Po ukazaniu sie czystej upuszczsz troche wlewasz kwasu cytrynowego a jak nie masz to wystarczy wcisnac sok z dwoch trzech cytryn zamknac wszystko i wlaczyc silnik nieiech pochodzi z 10 minut a nawet sie przejechac.Potym zmnowu spyuscic i przeplukac woda cala instalacje.Po wypuszczeniu uzupelnic glikolem czerwonym,jest to glikol wyzszej ajakosci niz standart niebieski,posiadfa miedzy innymi inhibitory ktore smaruja uklad i zabespieczaja przed korozja.Chlodnica na tym glikolu nie koroduje do lat trzech.Po trzech latach glikol kazdystaje sie agresywnym medium co powoduje wykanczanie chlodnicy i uszczelek.
Pzdr.Camry 2.2

Ale ja mysle o wyczysczeniu chlodnicy z zewnatrz nie w wenatrz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl