Witam
Pytanie czy w Camry występuje odpowietrzanie zbiornika paliwa czy może głupoty piszę??
Otóż po użyciu kilku litrów benzynki, w zbiorniku robi mi się spore podciśnienie. Odkręcam korek wlewu i słuchać "zasys". Jakoś to mi nie przeszkadzało wogóle ale od wczoraj zacząłem to łączyć jeszcze z czymś. Otóż moja camry ma czasem problem z odpaleniem i tylko wtedy gdy dopiero co ją zgasiłem (1min-3min wcześniej). Otóż odpala na niskich obrotach rzędu 300RPM (nawet się nie trzęsie zbytnio hehehe), dodam gazu raz, drugi i już są na normalnym poziomie. Oczywiście Camry odpala na benzynie. Od kilku dni jeżdżę tylko na benzynie. Wczoraj odpaliłem raz, drugi, trzeci wszystko w porządalu. Po trzecim odpaleniu przejechałem tyle, że wsiorbało ok 10L Pb. Gaszę, odpalam po 10 sekundach i za niskie obroty. Zgasiłem odrazu bez wymuszania pedałem gazu wyższych obrotów. Poszedłem odkręcić korek wlewu, zasys bardzo spory (słychać syczące powietrze ze 2 sekundy) idę odpalić raz, drugi, trzeci i wszystko w porządku. Czy może tak być, że wytwarza się takie podciśnienie, że mogą się dziać takie cyrki, czy raczej bzdura?? I czemu aż tak mi syczy ze zbiornika. Nie chcę nawet myśleć co by się działo jakbym załał do pełna Pb i ją wypalił za jednym odpaleniem, to chyba by mi wessało do środka zbiornik paliwa hehehehe......Czekam na sensowne odpowiedzi, przedewszystkim czy u Was też syczy i czy mocno??
PozDRo