Autor Wątek: Odpalanie z piolta  (Przeczytany 17873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
Odpalanie z piolta
« dnia: 27 Października 2009, 22:21:48 »
Witam,
moją camry moge odpalić z pilota od alarmu ale prawie natychmiast gaśnie, słyszałem że jest to opcja że w zime można odpalić z domu i jak się zagrzeje to sama zgaśnie niestety auto mam niecały rok i nie było jeszcze mrozów....czy taka opcja odpalania to standard w Camry :roll:? pozdrawiam
była camry le 2.2 usa
był avalon I xls 1mz canada

AGILESS

• Gość
Odp: Odpalanie z piolta
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2009, 23:06:04 »
Odpalanie zdalne to raczej nie standard, przynajmniej w modelu 91-96. W serii tego nie było. Masz raczej dołożony moduł z taką opcją lub w ogóle zmieniony alarm a stary wycięty (być może poprzednik zgubił pilota). Jeśli gaśnie po uruchomieniu to sprawdź może wolne obroty, muszą być stabilne ok. 850 obr/min
Pozdrawiam

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2009, 07:30:06 »
mam 4 oryginalne kluczyki (dwa z pilotami) tak ze raczej nie zgubil. co do obrotow to gdy odpalam normalnie z kluczyka to wszystko jest perfekt. jestem tylko ciekaw czy gdy przyjdzie mróz rzeczywiscie auto bedzie chwile chodzić po czym zgaśnie myslalem ze moze ktos na forum ma taki gadżet.
była camry le 2.2 usa

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2009, 11:48:22 »
Takie wynalazki są podpinane pod różne czujniki, m.in. pod NSW w A/T, żeby "się nie odpalił" na D.

Może jest też podpięty pod jakiś czujnik temperatury, który nie domaga, albo ma inny zakres, niż oczekiwany ?

A jak ten układ włącza pompę paliwa ? Bo w Camry jest włączana z rozrusznikiem, mając plus po stacyjce. Może odpala tylko dlatego, że ma "jakieśtam" ciśnienie na listwie, i póki go nie wykorzysta, to chodzi. A jak ciśnienia braknie ( bo pompa nie chodzi ) to przestaje pracować...

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Października 2009, 14:40:49 »

Takie wynalazki są podpinane pod różne czujniki, m.in. pod NSW w A/T, żeby "się nie odpalił" na D.

odpalenie na D jest niewykonalne, tak samo jak w każdej innej pozycji poza P tak czy siak.....

BTW bardzo chętnie bym zamontował sobie taki bajer z odpalaniem na pilota.

PozDRo
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Października 2009, 15:20:48 »
Taak ? A dlaczego jest niewykonalne ?

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Października 2009, 15:35:02 »

Taak ? A dlaczego jest niewykonalne ?

tego to ja nie wiem, dlaczego

przynajmniej w moim samochodzie jest to niewykonalne..... Poprostu przekręcenie kluczyka nie wywołuje żadnej reakcji. Nie pamiętam czy przypadkiem na N nie można odpalić, ale co do odpalania na biegach (R, D, 2, L) jestem pewien, że jest niemożliwe....

PozDRo
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 15:42:15 wysłana przez tabak »

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Października 2009, 18:10:07 »
Na N można

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Października 2009, 18:16:01 »

tego to ja nie wiem, dlaczego

To akurat wiem, inaczej nie pisałbyś.

Właśnie dlatego napisałem, że

Montując takie coś trzeba obejść jakoś stacyjkę, no chyba, że zamontujesz, i będziesz zostawiał samochód z kluczykiem w pozycji ON. Albo będziesz przychodził do auta, przekręcał kluczyk, a potem odpalał z pilota  :grin:

Właśnie dlatego, żeby jakiś mądry amerykaniec nie odpalił silnika na D, R, 2, L, czy co tam jeszcze fabryka dała, producent zabezpieczył cały system tak, że póki nie dostanie sygnału z NSW, że jest w P albo N, to nie zakręci rozrusznikiem, ani nawet pompy paliwa nie załączy.

Sprawdzone, zeszło z 15 minut, zanim doszedłem do tego, dlaczego po przekładce silnik nie chce odpalić <diabel>

pzdr

3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Października 2009, 21:00:34 »
Toyoty silniki nie lubia grzania na wolnych obrotach.Tzn silnikom to ganzpomada ale wasze katalizatory dostaja za przeproszeniem po "ryju".Nalezy odrazu po zgasnieciu kontrolki cisnienia oleju natychmiast spokojnie ruszac.Nie przekraczac obrotow do 1800/obr/min do jednego kilometra a pozniej normalmna jazda.Silnik blyskawicznie dostaje temperature i katalizator.Odwdzieczy sie dlugim i sprawnym  zyciem.
Oczywiscie musi byc w silniku olej pelny syntetyk.
Pzdr.Camry 2.2

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Października 2009, 21:22:30 »
No to ja mogę grzać bo nie mam kata <diabel>

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Października 2009, 21:26:50 »
A ja nie mogę w ogóle jeździć bo mam olej mineralny  <zalamka> .

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Października 2009, 21:49:36 »
Toyoty silniki nie lubia grzania na wolnych obrotach.Tzn silnikom to ganzpomada ale wasze katalizatory dostaja za przeproszeniem po "ryju".Nalezy odrazu po zgasnieciu kontrolki cisnienia oleju natychmiast spokojnie ruszac.Nie przekraczac obrotow do 1800/obr/min do jednego kilometra a pozniej normalmna jazda.Silnik blyskawicznie dostaje temperature i katalizator.Odwdzieczy sie dlugim i sprawnym  zyciem.
Oczywiscie musi byc w silniku olej pelny syntetyk.
Pzdr.Camry 2.2

żywotność kata to pewnie niewiele wiecej niż 200kkm tak że w wiekszości naszych aut niewiele sie zmieni poza tym nawet w instrukcji obłsugi jest napisane aby kilkanaście sekund czekać aby silnik pochodzil
była camry le 2.2 usa

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Października 2009, 15:23:35 »
camry 2,2 ma rację

u mnie toyka jak stoi odpalona, zimna, to temperatura silnika prawie wogóle się nie podnosi (nawet 5 minut postoju). Jak tylko ruszę, nawet bardzo delikatnie, wskazówka temperatury momentalnie wędruje do góry. Pozostawianie zimnego silnika, odpalonego przez dłuższy czas powoduje dłuższą pracę w warunkach niedogrzania, a to mówi chyba samo za siebie. Oczywiście kilka sekund może postać, wręcz powinien, ale kilka minut chyba mija się z celem. Wracając do temtu.....odpalanie na pilota jest fajnym bajerem, ale chyba nie po to jest, żeby samochód odpalić 5 minut przed wyjściem z domu....co najwyżej minutę.

PozDRo

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Października 2009, 15:26:26 »
mi tez sie wydaje, ze odpalanie mija sie z celem..
jedyna rzecz, ktora ma sens w tym temacie to odpalanie pilotem ogrzewania postojowego..
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl