A jakie Ci błędy wywalił Check ? Czy przypadkiem nie P1420 lub coś podobnego?
Podaj je będziemy dalej myśleć..
wrocilem z krk, checka wywaliło mi w drodze powrotnej, do gazownika wybiorę się jutro badz na tyg. bo dzis go juz nie zastałem wiec spytam o kod błedu. Z checkiem to on sie nie moze uporać od dluzszego czasu, ostatnio jak wywaliło checka to niby miala za ubogą mieszanke gazu na luzie i wywalało checka, jednak ja zauwazylem ze jesli auta nie gasze (nie przeskakuje z benzyny na gaz i na odwrót) to checka nie wywala, np. ostatnio trasa rzeszow - wwa z przerwami i po kilku przeskokach check zaświecił, zresetowalem poprze odpiecie klem, w drodze powrotnej z wwa na rzeszow bez przystanków (gaszenia silnika) i checka nie wywaliło. Dzis tez zauwazylem ze troche dymka puszcza ale moze powodem jest to ze nie ma kata. stan oleju sprawdze jak padaka ochłonie bo dopiero wróciłem

. dzieki za pomoc pozdrawiam
Spróbuj zalać olejem Valvoline MaxLife 10w40 u mnie objaw opisywany przez Ciebie ustąpił, tyle że ja jeżdżę bardziej agresywnie.
przestala żłopać olej ?? 
Zużycie spadło do 1-2 litry ale na 15 tyś.
Dziwne u Ciebie jest to że jak moja furka jeździ stylem opisanym przez Ciebie to nie łyka oleju. Ja często kręcę silnik do 4-5 tyś obrotów wiec powiedziałbym że przy takiej eksploatacji to normalne.
A ile Ci paliła wczesniej oleju ??? dzis jej troche dalem mocniej - by zobaczyc co bedzie jak dobije do 1tys, ile ubedzie, ale w 1.8vvti miedzy min. a max. na bagnecie jest 1 litr ??