"Program przedłużenia gwarancji na akumulator układu hybrydowego firmy Toyota obejmuje wyłącznie pojazdy:
a) których gwarancja na akumulator układu hybrydowego udzielona przez producenta wygasła;
b) których pozostały okres ważności gwarancji na akumulator układu hybrydowego udzielonej przez producenta wynosi mniej niż 1 rok; c) których wiek nie przekroczył 10 lat."
"Program rozszerzonej gwarancji nie obejmuje:
a) Konserwacji (części oraz usługi) = okresowe przeglądy klienta — koszty robocizny oraz części zamienne wykorzystane w ramach okresowych przeglądów; b) Kosztów badań, pomiarów i regulacji wykraczających poza zakres usterek objętych programem rozszerzonej gwarancji;
c) Zużycia materiału;
d) Wszelkich części niewymienionych powyżej."
Tak na szybko, bo zbieram się do pracy. Widocznie jest tak jak pisałem w cenniku jest, ale płatne po okresie gwarancyjnym!!! Mi robi serwis za każdym razem, ale widocznie nie kasuje. Nie mam pojęcia co o tym myśleć.
Do mariuszs: tutaj można logicznie do tego podejść, że dostałeś dopiero po trzecim roku certyfikat baterii.
"przed końcem wygaśnięcia okresu jednego roku gwarancji na baterie" , ale to też nie pasuje, chyba, że Twoje autko jest wiekowo 1 rok starsze ( tak jak moje - kupiłem w styczniu, ale przegląd musiałem robić po 6 mieś, bo miało już 6 miesięcy od rejestracji salonu) .
Do Mystik: tylko trzeba uważać, na pierwszą datę rejestracji, bo jeżeli wóz był zarejestrowany przez salon, a potem Tobie sprzedany to okres się skraca o czas pomiędzy Twoją rejestracją,a pierwszą, nawet po wykupieniu dodatkowych 2 lat.