Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1496139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #1935 dnia: 15 Kwietnia 2015, 11:04:10 »
Hehe, wzrost krasnalowaty, 162, o ile się nie zdeptałam, bo pomiar jeszcze z liceum  :cheesy: Zawartość tkanki tłuszczowej w dolnych granicach normy dla kobiet w średnim wieku.
Taki ładny auris nie może mieć tłustej kierowniczki  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2015, 11:05:45 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1936 dnia: 15 Kwietnia 2015, 13:12:54 »
Kumpel mierzący 190cm, był na targach motoryzacyjnych. Był wielce niezadowolony z ilości miejsca w Auris II, bo chciał kupić, ale mówił że odpuszcza. Jak zwykle zrobił swój test. Ustawił swobodnie fotel pod siebie jako kierowce, to mówił że między oparcie kierowcy a kanapę prawie ręki nie mógł włożyć. Tak z ciekawości poszliśmy na parking aby ten sam test zrobił u mnie. Był bardzo zdziwiony że z trudem całe nogi może włożyć (już dość mocno dotykał kolanami oparcia kierowcy), ale mógł to zrobić. A nowy Auris niby miał być większy.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1937 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:01:04 »
Hehe, wzrost krasnalowaty, 162, o ile się nie zdeptałam, bo pomiar jeszcze z liceum  :cheesy: Zawartość tkanki tłuszczowej w dolnych granicach normy dla kobiet w średnim wieku. Taki ładny auris nie może mieć tłustej kierowniczki  :cheesy:

Wzrost krasnalowaty? A nie wiesz że małe jest piękne?  :good:
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1938 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:14:24 »
Myślę, że to nie do końca miarodajne. Ustawienie fotela jest bardzo indywidualne i nie zależy chyba tylko od wzrostu. Dla przykładu ja mam ok. 180 cm wzrostu, a mój szef ok. 190. czasami zdarza się, że wsiadam do służbowego auta bezpośrednio po nim i zawsze muszę mocno oddalić sobie fotel. Nie mam pojęcia jak on jeździ, za każdym razem mnie to dziwi.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1939 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:20:52 »
Myślę, że to nie do końca miarodajne. Ustawienie fotela jest bardzo indywidualne i nie zależy chyba tylko od wzrostu. Dla przykładu ja mam ok. 180 cm wzrostu, a mój szef ok. 190. czasami zdarza się, że wsiadam do służbowego auta bezpośrednio po nim i zawsze muszę mocno oddalić sobie fotel. Nie mam pojęcia jak on jeździ, za każdym razem mnie to dziwi.
myślę że może być miarodajne - ale tylko wtedy, kiedy obydwoje ludzi porównujących się, ma fotel ustawiony prawidłowo (noga przy wciśniętym sprzęgle jest nadal lekko ugięta, a nie wyprostowana, oparcie blisko kąta prostego - wysokość fotela ustawiona tak, aby udo spoczywa na siedzisku, a nie jest uniesione ponad siedzisko)..
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline teodorcool

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1940 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:47:32 »
Hehe, wzrost krasnalowaty, 162, o ile się nie zdeptałam, bo pomiar jeszcze z liceum  :cheesy: Zawartość tkanki tłuszczowej w dolnych granicach normy dla kobiet w średnim wieku. Taki ładny auris nie może mieć tłustej kierowniczki  :cheesy:

Wiedziałem, że będziesz  :good: aha BiKej, nie byłem złośliwy.

"Z Toyota trzeba się mierzyć. To jest skala
porównawcza. Kto ja ignoruje, ten już teraz przegrał"

Offline teodorcool

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1941 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:48:21 »
Wzrost krasnalowaty? A nie wiesz że małe jest piękne?  :good:
Mam nadzieję, że nie tłumaczysz tym postem siebie Fasiol :cheesy:
"Z Toyota trzeba się mierzyć. To jest skala
porównawcza. Kto ja ignoruje, ten już teraz przegrał"

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1942 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:54:12 »
Ja szczerze powiem, że tez mam problem z wygodnym ustawieniem fotela i kierownicy. Jak nogi pasują do pedałów i wysokość ok, to kierownica mi przeszkadza, kopię w nia udami, jak oddalę fotel, to znów mam zbyt wyprostowane nogi do pedałów i do kierownicy za daleko. Jak obniżę kierownicę, to znów nogami o nią zawadzam ehhh. A najlepiej jak po spocie wsiadłam do aurisa po naszym wysokim koledze, który maksymalnie obniżył fotel żeby się zmieścić. Jakos w pośpiechu wsiadłam, przyblizylam tylko fotel i sru. Zorientowałam się, że siedzę jak w bolidzie, małe pole widzenia przez szybę i lusterko... gdzieś pod niebem, nie mogłam dosięgnąć żeby poprawić  :laugh:

Wzrost krasnalowaty? A nie wiesz że małe jest piękne? 
Mnie się bardzo dobrze żyje z tym wzrostem. Gdzie nie dosięgam tam sobie krzesełko podstawię, na obcasach jestem w sam raz dla faceta o wyższym wzroście, bez obcasów dla niskich  :cheesy: No... może tylko takim bardzo wysokim pod pachę wchodzę i obcasy nie wystarczą, ale tym się nie przejmuję. I nie mam problemu z zakupem ubrań.

Gdyby tylko w aucie dało się poustawiać wszystko jakoś wygodniej... ciut dłuższe ręce i byłoby ok  :cheesy:

Teodor,  mnie się wydaje, że Bikej nie mówił, że Ty jesteś zlośliwy  :cheesy: tylko zastrzegał, że on nie jest chce być złośliwy słusznie zwracając uwagę, że sama waga jeszcze o niczym nie świadczy. Trzeba do niej dopasować wzrost i moim zdaniem jeszcze wziąć pod uwagę kościec i układ mięśniowy. Mięśnie i kości ważą więcej niż tłuszcz. No i proporcje kształtów, żeby ładna klepsydra była, chyba, że ktoś woli gruszki czy inne kształty  :-P
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2015, 15:03:15 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #1943 dnia: 15 Kwietnia 2015, 14:57:29 »
Kumpel mierzący 190cm, był na targach motoryzacyjnych. Był wielce niezadowolony z ilości miejsca w Auris II, ...
niech przymierzy Corolle , ma większy rozstaw osi (płyta z avensisa), bedzie zadowolony
i zawsze muszę mocno oddalić sobie fotel. Nie mam pojęcia jak on jeździ, za każdym razem mnie to dziwi.
to sie nazywa pozycja na glonojada  :)

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1944 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:00:43 »
Hahahahhaajajahahajha

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1945 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:04:18 »
to sie nazywa pozycja na glonojada   

Ja słyszałam "na żółwia", ale glonojad bardziej mi się podoba  :good:
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2015, 15:26:13 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1946 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:17:20 »
A ja mam 178 cm wzrostu i Aurisa jest dla mnie idealna. Fotel, kierownica, wysokości, odległości.. wszystko. Co się dzieje z tyłu średnio mnie interesuje bo tam nie bywam  :cheesy:
Śmieszą mnie tylko widoki, gdy (najczęściej panie) mają tak ustawione fotele w samochodach, że oparcia są w połowie przednich drzwi, a one najczęściej siedzą z łokciami przy klatce piersiowej :cheesy: Efekt krótkich nóg?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1947 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:23:16 »
Efekt krótkich nóg?

Chyba nie o nogi chodzi. Ja tez i dużo facetów widzę w takich dziwnych pozycjach z nosem na szybie.
Żyj i daj żyć innym.

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1948 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:33:27 »
Przecież to niewygodne i co gorsza niebezpieczne bo bardzo ogranicza ruchy..

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1949 dnia: 15 Kwietnia 2015, 15:36:34 »
Przecież to niewygodne i co gorsza niebezpieczne bo bardzo ogranicza ruchy..
nie mówiąc już o skutkach dostania airbagiem w ryj :)
autentycznie - jak masz za blisko głowę kierownicy, a oparcie jest trochę dalej (ta pozycja "na żółwia" - pochylony człowiek) - może skręcić kark w najgorszym przypadku.. w najlepszym - delikwent dostanie takiego strzała, że chyba wolałby od Gołoty wyłapać :)
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl