Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1442689 razy)

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #2400 dnia: 28 Stycznia 2016, 10:55:14 »
Owszem mam vvt-i i 5 biegów - autostrada zaczyna się od 4 tys obrotów, a diesla nie chce bo kupuje auta na 7-10-może 15 lat. Nie mam ochoty się szarpać z czujnikami, dpfami, dwumasami itp. Poza tym sam zakup co najmniej 10 tys więcej niż benzyna

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2401 dnia: 01 Lutego 2016, 07:11:57 »
naprawde????   Tak sie [...] A mam już dość jazdy autostradą aurisem - głowa bardzo szybko zaczyna boleć. Autko fajne, ale jednak miejskie
no nie zgadzam sie z toba chyba ze masz vvt-i ... D-4D nie halasuje i w autostradzie jest zrywny ..
mam D-4D i jechalem pare razy 1100 kilometrow dziennie . 43 stopnie, klima na 3 i jazda.....

Mam Aurisa i uważam że jednak jest głośny, szczególnie przy wyższych obrotach, poza tym ma raczej kiepskie fotele.... Reszta jak najbardziej mi odpowiada
Obi

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2402 dnia: 01 Lutego 2016, 08:03:03 »
Jarod84, Ceglany. Gratulacje. Teraz wreszcie będziecie jeździć a nie się męczyć. Ja z tego powodu (dennego silnika) pozbyłem się tego piiiii...... Nie wiem jakie tam motory będziecie mieli ale z 1.4TSi - 125KM teraz dopiero normalnie jadę z 4 osobami na pokładzie. Na szóstce pod wzniesienia przyspiesza. 180km/h to nie jest dla niego wyczyn, żadnych redukcji nie muszę robić bo motor nie puchnie jak Valvematic. Na pokładzie spokój i cisza. Docenicie jak zakupicie, a Auris jak w moim przypadku pewnie zostanie tylko koszmarnym wspomnieniem :) Nigdy więcej żadnej wolnossącej japońskiej benzyny !!!!! Jak będę dziadkiem to może wrócę do katowania siebie takim silnikiem.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2404 dnia: 01 Lutego 2016, 11:09:30 »
Nad takimi bym się zastanowił, ale jakby ktoś mi miał je sprezentować bo kupić w salonie nie zamierzam. Po za tym widziałeś gdzieś u nas w salonie takie Camry 3.0 lub Blade'a 3.5 ?????? Jak zwykle w tym polskim grajdole tylko jakieś eko-silniki które tylko smrodzić nie mają a cała reszta osiągów leży i kwiczy.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2405 dnia: 01 Lutego 2016, 16:52:12 »
Nad takimi bym się zastanowił, ale jakby ktoś mi miał je sprezentować bo kupić w salonie nie zamierzam. Po za tym widziałeś gdzieś u nas w salonie takie Camry 3.0 lub Blade'a 3.5 ?????? Jak zwykle w tym polskim grajdole tylko jakieś eko-silniki które tylko smrodzić nie mają a cała reszta osiągów leży i kwiczy.

byly AE 86 Levin, Supry Bi-turbo , Celiki TS, Corolle Ts , Corolle Ts compressor , Yaris Ts kto kupil ??? pelno w polsce jak widzimy takich samochodow!!! a teraz to same Eco no i bardzo dobrze bo jak byly konkretne silniki samochody to Polacy gapili sie od niemca kupic Zlom a nie konkretny model sybkie samochody to nie tylko hondy Spoon!!! A po drugie w Naszym kraju gdzie ja moge pojechac powyzej 140km/h ??????
PL to kraj fotoradarow i policjiantow za ksakami z Laserowkami taki to nasz kraj policjiny, nastawiony na forse obywatela tak aby go gnebyc w kazdym kroku a nie mu cos ulatwic , a my zyjacy w tym zaje kraju nic nie komentujemy siedzimy Cicho bo wszystko jest ok Pl to zielona wyspa nie nazekamy na nic ale jestesmy ze wszystkiego zadowoleni !!! i jedziemy zarobic do innego kraju bo w naszej ukochanej PL nie ma roboty . takie sa realia i kto ma inne zdanie to chyba nie zyje w PL...

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2406 dnia: 02 Lutego 2016, 07:08:57 »
Jarod84, Ceglany. Gratulacje. Teraz wreszcie będziecie jeździć a nie się męczyć. Ja z tego powodu (dennego silnika) pozbyłem się tego piiiii...... Nie wiem jakie tam motory będziecie mieli ale z 1.4TSi - 125KM teraz dopiero normalnie jadę z 4 osobami na pokładzie. Na szóstce pod wzniesienia przyspiesza. 180km/h to nie jest dla niego wyczyn, żadnych redukcji nie muszę robić bo motor nie puchnie jak Valvematic. Na pokładzie spokój i cisza. Docenicie jak zakupicie, a Auris jak w moim przypadku pewnie zostanie tylko koszmarnym wspomnieniem :) Nigdy więcej żadnej wolnossącej japońskiej benzyny !!!!! Jak będę dziadkiem to może wrócę do katowania siebie takim silnikiem.

Proponuję jednak byś nie zaśmiecał wątku ..
Temat dotyczy "co dziś zrobiłem w Aurisie" a nie w volkswagenie.
Obi

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2407 dnia: 02 Lutego 2016, 07:22:58 »
W porządku. Nie będę. No koledzy się wynurzyli że są w stanie zdradzić najmniej awaryjną markę na świecie, więc chciałem dodać coś od siebie. Ale spoko. Mogę tylko powiedzieć że Pan który kupił ode mnie moją Auriskę jest bardzo zadowolony. Wszystko działa jak należy.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2408 dnia: 02 Lutego 2016, 10:11:59 »
Dodam tylko, że na forum passata mimo, że auto ma ledwie rok+ jest pełno niepokojących wątków z braniem oleju, zawieszającym się systemem rozrywki, marną jakością pewnych detali, skrzypieniem itp.
Mój wybór jest świadomy choć boję się awaryjności vw, na pewno nie będzie tak bajecznie, że zrobię 170 tys km bez absolutnie żadnej awarii.
Takie coś za coś poświęcam bezawaryjność w imię lepszego komfortu, no i serwis mam 200m od pracy :)

A tak w temacie to po zamówieniu innego auta jakoś nawet nie chce się umyć mojej auriski.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2409 dnia: 02 Lutego 2016, 10:32:38 »
Ja również byłem świadomy większego ryzyka awaryjności. Jednak dla mnie jak to jeździ jest ważniejsze. Jazda, komfort i osiągi ponad wszystko !!!!
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2016, 10:36:17 wysłana przez AurisBeast »

Offline zen75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2410 dnia: 02 Lutego 2016, 10:53:48 »
Ja też zastanawiam sie nad sprzedażą aurisa.Dobija mnie ten szum w srodku i ogólnie słabe wyciszenie.Tylko ta strata kasy...

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2411 dnia: 02 Lutego 2016, 22:41:03 »
Panowie jak juz nie lubicie Aurisow to poco tu siedzicie na forumy skandalami obladowane zapraszamy a nie tu ..
watek pisze : Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  ale nie o marki z skandalami !

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2412 dnia: 03 Lutego 2016, 07:27:16 »
Panowie jak juz nie lubicie Aurisow to poco tu siedzicie na forumy skandalami obladowane zapraszamy a nie tu ..
watek pisze : Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  ale nie o marki z skandalami !

Amen...
Wracając do wątku to czuje że "zrypał się" prawy tylny zacisk hamulcowy od ręcznego (dla nie wtajemniczonych to jeżeli przy zaciąganiu ręcznego dźwignia zaczyna mieć duuuży luz to o tym tu piszę. Na wiosnę go będę musiał zrobić-wymienić
Obi

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2413 dnia: 03 Lutego 2016, 08:01:44 »
@Piotr Sas - albo linka przyrdzewniała
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2414 dnia: 03 Lutego 2016, 08:04:43 »
"Panowie jak juz nie lubicie Aurisow to poco tu siedzicie na forumy skandalami obladowane zapraszamy a nie tu ..
watek pisze : Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  ale nie o marki z skandalami !"

Bo to dyskusyjna grupa jest, a nie kółko wzajemnej adoracji, prawda ? Tu się nie mówi tylko o zaletach, ale i o wadach również, prawda ? Czy może się mylę ? Miałem Toyotę zaglądałem tu czasem, nie mam Toyoty i będę zaglądał tu czasem. Nie pasuje ? Trudno.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl