Autor Wątek: Brzęczenie pasów  (Przeczytany 36399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Odp: Brzęczenie pasów
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Kwietnia 2015, 20:15:45 »
I jak ten klucz wkładasz to możesz zapiąć?
Dzisiaj czytałem o wypadku - zobaczcie jak zginął ksiądz, którego wk..... pipczenie pasów.
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/zdjecia/3828555,tragiczny-wypadek-w-obrokach-nie-zyja-trzy-osoby-zdjecia,5186175,id,t,zid.html

Ku przestrodze !

volti

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Kwietnia 2015, 05:44:38 »
I jak ten klucz wkładasz to możesz zapiąć? Dzisiaj czytałem o wypadku - zobaczcie jak zginął ksiądz, którego wk..... pipczenie pasów. http://www.kurierlubelski.pl/artykul/zdjecia/3828555,tragiczny-wypadek-w-obrokach-nie-zyja-trzy-osoby-zdjecia,5186175,id,t,zid.html Ku przestrodze !
Paaanie, bo pasy przeczież na ozdobę są tak jak brzęczyk.

Może terapia szokowa w postaci tych zdjęć nauczy was żeby nie kombinować tylko po prostu zapiąć te cholerne pasy, aby nie osierocić swoich dzieci.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Kwietnia 2015, 08:43:43 »
To, że ktoś wyłącza brzeczyk nie znaczy,  że nie zapinana pasów :grin: Ja zawsze zapinam, tym bardziej ze w Aurisie II sa fajne, zupełnie nie piją :good:
Żyj i daj żyć innym.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Kwietnia 2015, 09:10:41 »
To, że ktoś wyłącza brzeczyk nie znaczy,  że nie zapinana pasów :grin: Ja zawsze zapinam, tym bardziej ze w Aurisie II sa fajne, zupełnie nie piją :good:

potwierdzam - pasy w AII są bardzo dobrze zestrojone jeśli chodzi o napięcie i ułożenie a brzęczyk ... no cóż - wkurzający bywa ale nad zapinaniem pasów nie będę dyskutował ... dla mnie oczywista sprawa, że należy je zawsze zapinać :)

Offline Kopytoszczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Kwietnia 2015, 22:14:50 »
Temat jest o brzęczenie czujnika zapięcia pasów, a nie czy je zapinać, czy nie. Dla poprawnych politycznie - to nie
jeden pożałował, albo inaczej nie zdążył pożałować, że je zapiął, grillując się w jarającym siė aucie, więc mnie nie uświadamiacjcie, mam prawojazdy od 24 lat i niejedno widziałem, a podjeżdżając kilkadziesiąt metrów z pod bloku do garażu wyłączam wkur....  pikanie zwykłym kluczem typu yale i to jest prosty i skuteczny spoób wyłączenia pikania. Ps kasku na rowerze, też nie zakładam i na motorze jak tylko się da to zdejmuję, a jedyny wypadek i połamane kości to miałem jak mnie pijany koleś na pasach rozjechał.

Offline baldwin

• Toyot Leżący
  • *
    • Finest Сasual Dating Genuine Females
  • Samochód:: miGat
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Września 2016, 10:02:15 »
1. Włącz zapłon (bez odpalania auta) i ustaw licznik na przebieg całkowity (ODO) 2. Wyłącz zapłon. 3. Włącz zapłon w ciągu 5 sekund po czym wciśnij i przytrzymaj przycisk do kasowania przebiegu (prawy przycisk do obsługi komputera). Przycisk trzymaj wciśnięty. 4. Po 10-15 sekundach, zapnij pas. 5. Na wyświetlaczu wyświetli się komunikat "B-ON". 6. Puść przycisk do kasowania przebiegu po czym wciśnij go ponownie. 7. Na wyświetlaczu pojawi się komunikat "B-OFF". 8. Wyłącz zapłon i odepnij pas.

Zadziałało od pierwszego podejścia  :good:

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Września 2016, 11:02:41 »
Wydaje mi się, że jest to opcja zamontowanego alarmu. U mnie to wygląda tak, że drzwi blokują się powyżej 20 km/h i pozostają zablokowane do otwarcia prawych lub lewych przednich. Jest to dość kłopotliwe kiedy trzeba szybko wysadzić kogoś z tylnego siedzenia, ponieważ sam sobie nie otworzy :shock:. Żeby nie urwał klamki, trzeba pamiętać (jeśli nie otwieramy swoich drzwi), odblokować zamki przyciskiem (w drzwiach kierowcy). Podobno inaczej nie da się tego skonfigurować. Porażka.

Na pewno się da skonfigurować inaczej z automatyczną skrzynią biegów. U mnie w Ravce z automatem ustawiłem sobie tak, że wszystkie drzwi się odryglowują jak przestawiam drążek w pozycję P.
My Toyota is Fantastic :)

Offline aspro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Września 2016, 19:57:24 »
Ja wyłączyłem brzęczyk, bo mnie dobijał na końcowym odcinku dojazdu do parkingu w pracy. 300m na terenie zakładu. W codziennym życiu zawsze zapinam, a kontrolki są wystarczająco jasne

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl