dlatego zawsze lepiej samemu robić takie proste rzeczy
Jak miałem kanał to zawsze sam , a teraz muszę z taką głupotą się umawiać, w kolejce czekać i płacić :( Normalnie jestem na to zły .
Jaki jest sens przepłacać w ASO za wymianę oleju..
Filtrów wymiana to łatwizna dla dzieciaka i nie ma potrzeby wymiany filtra paliwa jak w ON, a w ASO kiedyś myślałem że można przepłacać dla tych ptaszków na liście innych sprawdzeń i kontroli , ale wyleczyłem się z tego . Nowy nabytek , nie wiadomo co i jak ,to do ASO pojechałem na pierwszy .Jak zweryfikowałem listę to wyszło ,że chyba rentgenem zaglądali do skrzyni biegów i do bębnów . Po prostu nie odkręcali korka oleju od skrzyni i nie były zdejmowane tarcze zaciski na tyle , ba nawet koła . Więc popieram ,za stawianie ptaszków płacić nie będę ,odptaszkuję sam . Mam płacić i zastanawiać się czy im wszędzie chciało się posprawdzać , to bez sensu . Nasłuchałem się i naczytałem co w ASO może wystąpić , no i po weryfikacji z większością się zgodzić trzeba .
zawsze jak ktoś ma inne zdanie
Jedno pytanie , zweryfikowałeś kiedyś listę przeglądową , choć raz ?
Tylko nie mówimy tu o czytaniu papierka , tylko o sprawdzeniu czy zgodnie z ptaszkami ktoś w te miejsca choć zaglądał , może i sam kurz ,brud przetarł rękawem .Różnica może być taka , że jeden klient ubrudzi kolanko ,pochyli się nad tematem i dowie prawdy , natomiast inni czytają i czytają . Od którego opinia będzie wiarygodna bardziej ?
O jakości nie wspominam, bo jest bardzo różnie..
Swego trzeba pilnować , jak się tylko oddaje ,płaci i nie weryfikuje to jest pięknie i kolorowo . W pewnym wieku auta ,książki są już nie istotne
najlepiej a priori przyjąć, że ASO jest ch...., a Heniek ok. Wasze samochody, Wasze pieniądze. Ja nie neguję Waszych wyborów, nie negujcie moich. Jest demokracja. Jeszcze.
Nie u Pana Heńka , nie ma cenniejszego jak samemu się własne auto obsłuży. Dobra powiedz co sam zrobiłeś przy aucie , te swoje extremalne wykony . Wymieniłeś filtry , olej , wywoskowałeś brykę na 3 warstwy przez cały dzień
Nigdy nie korzystałem z oleju ASO. Zawsze dostarczałem swój.
No chociaż o tym pomyślałeś , to masz + .
To prawda. Jednakże cenię sobie spokój, a ASO mi to zapewnia. Nigdy nie musiałem się z nimi kopać. Widziałem także "świetnych" i polecanych mechaników w akcji. Dlatego wolę ASO, ale to mój wybór i nikogo na siłę nie będę przekonywał, że jeżeli dla mnie jest to optymalne rozwiązanie to i dla wszystkich także
Spokój jest ( jak nic ) nie widać na kawie w poczekalni . Nikt nie piszę tu o mechanikach tylko o własnych ubrudzonych rękach w oleju i smarze ,po pracy z własną bryką . 95% ludzi z forum jest zadowolona jak coś samemu zdziała przy swoim aucie . Wybór twój jest też ok , ale głoś opinie dopiero jak sprawdzisz co jakiś czas te serwisy konkretnie . Niestety czy stety ,większość ma złe doświadczenia i jesteś jak jednorożec wśród stada koni .