Tak samo jak po zmianie z oleju x na y silnik się szybciej grzeje i ciszej pracują a pali o 1l mniej - nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Najlepiej zejść ze sceny.
Dobra a ty zawsze po zmianie oleju , nosisz próbki do badań ?
W jaki sposób oceniasz olej po jego zmianie i pierwszym zastosowaniu ,no w jaki ?
Nie krytykuj ,powiedz jak to sam oceniasz ?
Oczywiście badania coś by powiedziały ,ale tylko o oleju raczej .
Nikt tak nie robi , na innych forach 99% to odczucia są opisane .
Jak udostępnisz swoje labo , to ja na pewno co zmianę wyślę coś na badania ,obiecuje .
Popadasz w skrajność absolutną , jeśli nawet tu ten co pisze miałby mieć badania oleju za sobą , to wątek miałby jedną stronę może . To tak jak zadać pytanie producentowi oleju ,podać numery z bańki i zadać pytanie to wasz oryginalny olej . A oni popadając w skrajność jak ty odpiszą , tylko badania mogły by na 100% potwierdzić autentyczność tego oleju .I dalej , tylko ważne powody mogą nas jako producenta skłonić do takich badań .
Po za tym nigdy nie da się osiągnąć tych samych warunków dla oleju , nawet w identycznych samochodach . Za dużo czynników ma na to wpływ i za dużo różnic będzie ,to moja skrajność wychodząca na przeciw twojej .
Ja jestem dokładny do przesady ,ale ty kolego przesadzasz jak aptekarz/laborant ,który babę z nosa sobie zbada pod mikroskopem , bo tak .
Młodsi koledzy tak podstawowe sprawy po prostu "czują", w czasie jazdy rozpoznają jakość olejów po nagrzewaniu silnika, jakiejś głośności czegoś i innych odczuciach.
Podłączyłeś się i się podlizujesz .
Same guru olejowe weszły na wątek i się mundrolą na potęgę . To powiedz kolego tym młodszym ,jak ty i po czym rozpoznajesz dobry olej ? W jaki sposób stwierdzasz ,że ten olej dobrze służy twemu silnikowi ? W jaki sposób wybierasz olej dla swego silnika ?
Jak wiecie wszystko , to napiszcie ,ja chętnie poczytam te wypociny i może czegoś się nauczę nowego. A może co zmianę oleju rozbieracie silnik na śrubki i sprawdzacie jak działał i pachnie . Jak na razie to przykładów nie podajecie ,same przemądrzałe pod śmie h...i . Proszę bardzo ci młodsi czekają na wiedzę od starszych . Brak konkretów sam powie za siebie , wymagacie konkretów to sami je teraz przedstawcie ,bo inaczej to te wasze wpisy nic nie warte .
Czekamy ?!