No właśnie ideału nie ma ,są predyspozycje ,rodziny ,a warunki i silniki są różne ,temat nie rzeka tylko ocean .
RP niby nie wychyla się do góry ,a cena górna ,brak u nas reklam poza testami na necie ,ale ich trzeba poszukać ,zwykłych reklam (banery, tv i inne ogólnie widoczne brak ) które tłumaczyły by ceny . W USA na pierwszym miejscu nie jest ,chyba że miejscowo w miejscu produkcji ,brak fascynacji gdzie indziej . Można powiedzieć taki wyjątek od zasad które piszesz ?
No właśnie ten film i to ,że nie ma tego na rogu w sklepie ,kolor zniechęcający do podrabiania ,możliwość pewnego zakupu bezpośrednio u przedstawiciela na Polskę mnie zachęciła . Do tego mają dwie podgrupy ,w których oleje mają więcej dodatków i przekraczają normy API , to kolejne możliwości w przyszłości . Dobre właściwości detergentowe , właśnie się o tym przekonuje , jest zupełnie inaczej niż z Motulem HC . Są symptomy ,mówiące że więcej te oleje myją niż zostawiają . W niskich temp. sam sprawdziłem ,przy tych samych oznaczeniach ,RP był szybszy w takich samych warunkach ,od wcześniejszego Motula o średnio 5 sek. w zakresie -26C -18C . No właśnie mają sporo siarki ,czy to jest dobrze względem LSPI ,bo Amsoil ma sporo mniej .
A tego to nigdzie nie znalazłem " (baza olejowa HC 50-75%, PAO 10-25 %, dodatki do 10%) " ,nawet wszechwiedzący tu inaczej pisali ,a producent na takie pytania kończy odpowiedzi . Na ile te liczby masz potwierdzone ?
No nie wiem zawsze myślałem ,że jeśli olej daje rade w extremalnych warunkach , to zwykłe będą dla niego pikuś . Obecnie mam standardowe spełniające API . Dalej jeśli , to najwyżej HPS o XPR nie myślę .
No tak podróbek brak , bawić się z kolorem fioletowym nie opłacalne ,szybciej te brązowe/słomkowe idzie podrobić . Ceny API czy HPS lub XPR podobne , nadal nie rozumiem cen , nigdzie nie jest na topie , nie jest rozreklamowany , w większości nieznany ,z czego to wynika . Czyżby prawdziwe koszty dobrej jakości tych olejów z nie napompowanym zyskiem ? No ale dalej zagadka niczego nad przeciętnego ?
Każdy produkt ma swój kod, nawet w ramach tego samego modelu.
Aż tak nie wnikałem , no i nie wiem może inna litera była ,albo jej brak . Ja jak kupuje lakier ,to mówię poproszę lakier ,a jak olej to mówię poproszę olej 8-0 8-)