Odpuściłem sobie temat Navi… za duże koszty przy wątpliwym powodzeniu całej operacji
Zamontowałem Parrota MKI9200, czyli wersję, która gra muzykę ze wszystkich możliwych nośników .
Do montażu wykorzystałem dostępną na Allegro przejściówkę z ISO na złącza Toyoty. Wszystko jest OK., ale taki sposób podłączenia powoduje, że odtwarzana przez Parrota muzyka jest wzmacniana przez wzmacniacz wbudowany w Parrota, a nie wzmacniacz w radio.
Jeśli dobrze rozumiem schemat z instrukcji Parrota, to jest możliwość podłączenia z niego Line-out (mam te kable w kostce Parrota, ale krótkie bo ucięte) do Line-in w radio samochodu. Idąc dalej, to Line-in jak na moje jest w kostce do zmieniarki (gniazdo 6+6; teraz nie mam tam nic podpięte). Nie mam jednak schematu tej kostki (i nie mogę znaleźć) i nie wiem jak to podłączyć.
Dodatkowo zastanawia mnie, czy wystarczy podpięcie samych kanałów (L+P) i wtedy jakoś na radio będę przełączał na to źródło dźwięku (nie ma w sumie AUX, ale jakoś zmieniarkę się włącza; może 2 x DISC?). A może jest możliwość zmostkowania w taki sposób, że po włączeniu muzyki z Parrota automatycznie przełączy się w radio?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
PS. Można gdzieś kupić tą kostkę 6+6, tak żeby to „ładnie” zrobić?