Autor Wątek: Montaż Bluetooth!!  (Przeczytany 13807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ML

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Montaż Bluetooth!!
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Kwietnia 2014, 11:26:30 »
Czyli reasumując do tej stacji w komplecie (tak żeby wszystko działało) musiałbym mieć dodatkowo:
- ramkę do Aurisa I,
- antenę GPS,
- mikrofon do głośnomówiącego,
- zewnętrzne USB np. w schowku?

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Kwietnia 2014, 11:40:24 »
Na zdjęciu nie widać czy jest moduł GPS + bluetooth. (Musiałoby być zdjęcie z tyłu).
Z podłączeniem USB i mikrofonu nie dacie sobie rady.

Offline ML

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Kwietnia 2014, 12:47:08 »
 :-(

No to w takim razie ta stacja odpada.

A TNS510? Tam nie będzie problemu z USB i nośnikiem do map.
Pozostaje tylko kwestia mikrofonu i faktu czy wychodziły wogóle TNS510 bez modułów: BT i GPS?

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Kwietnia 2014, 23:20:37 »
Ja mam TNS 510 i mam mikrofonik na przewodzie

www.FotoSzopa.pl

Offline ML

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Czerwca 2014, 12:49:18 »
Odpuściłem sobie temat Navi… za duże koszty przy wątpliwym powodzeniu całej operacji 

Zamontowałem Parrota MKI9200, czyli wersję, która gra muzykę ze wszystkich możliwych nośników .
Do montażu wykorzystałem dostępną na Allegro przejściówkę z ISO na złącza Toyoty. Wszystko jest OK., ale taki sposób podłączenia powoduje, że odtwarzana przez Parrota muzyka jest wzmacniana przez wzmacniacz wbudowany w Parrota, a nie wzmacniacz w radio.

Jeśli dobrze rozumiem schemat z instrukcji Parrota, to jest możliwość podłączenia z niego Line-out (mam te kable w kostce Parrota, ale krótkie bo ucięte) do Line-in w radio samochodu. Idąc dalej, to Line-in jak na moje jest w kostce do zmieniarki (gniazdo 6+6; teraz nie mam tam nic podpięte). Nie mam jednak schematu tej kostki (i nie mogę znaleźć) i nie wiem jak to podłączyć.
Dodatkowo zastanawia mnie, czy wystarczy podpięcie samych kanałów (L+P) i wtedy jakoś na radio będę przełączał na to źródło dźwięku (nie ma w sumie AUX, ale jakoś zmieniarkę się włącza; może 2 x DISC?). A może jest możliwość zmostkowania w taki sposób, że po włączeniu muzyki z Parrota automatycznie przełączy się w radio?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

PS. Można gdzieś kupić tą kostkę 6+6, tak żeby to „ładnie” zrobić?

Offline ML

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Czerwca 2014, 14:44:17 »
W nawiązaniu do powyższego, to może ktoś was dysponuje schematem podłączeń do fabrycznego radia?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl