Autor Wątek: Akcesoria do Verso  (Przeczytany 130707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Odp: Akcesoria do Verso
« Odpowiedź #165 dnia: 07 Maja 2015, 15:29:44 »
jak będziesz sprzedawał przyjdzie kupiec z miernikiem lakieru i powie że "bity".
Nie popadajmy w paranoję.

Offline Martinez

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 19 Grudnia 2015, 21:12:55 »
Witam wszystkich forumowiczów.

Za miesiąc odbieram nową Verso i w związku z tym mam pytanie czy w nowych autach standardowo są na wyposażeniu dywaniki -gumowe lub velurowe? Pytam, gdyż znajomy podpowiedział mi, że może być bez żadnych dywaników.

Pozdrawiam

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #167 dnia: 19 Grudnia 2015, 21:29:21 »
Standardowo nie ma nic - to jest element, na którym ASO zarabia. :-P
Czasem dodadzą jakiś, czasem trzeba samemu dokupić - ale jak dają, to trzeba dopytać czy oryginalne. :cool:
Ja mam i gumowe i welurowe oryginały.

Offline Martinez

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 19 Grudnia 2015, 21:34:18 »
Dzięki a jaki jest koszt takich dywaników? I gdzie najlepiej (najtaniej) kupić?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #169 dnia: 19 Grudnia 2015, 21:59:41 »
Najtaniej - jakieś podróby na allegro.
Najlepiej - raczej oryginały lub inne markowe.

Offline Martinez

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 19 Grudnia 2015, 22:03:14 »
Czyli w ASO?

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy

Offline mar_celi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Stycznia 2016, 10:15:30 »

Wiem, że mogą być praktyczne ale nadal praktyka nie pokonałą u mnie estetyki i piękna profilu auta bez listew.
Też nie raz mi już puknęli w drzwi. Efekt taki, że od kilkunastokrotnego polerowania rys na środku drzwi kierowcy odbarwił się lakier, mimo, że używałem delikatnego mleczka MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND.
W konsekwencji drzwi poszły do lakierowania.

Witam.
Jestem świeżym nabywcą Versiaka i użytkownikiem tego forum chciałbym podpytać o listwy.
Na jakiej wysokości należy je zamocować na drzwiach o ile wyżej niż w tym co jest zalecane na karcie montażowej.
5 - 10 cm żeby lepiej spełniała swoje zadanie.
Mam autko z 2010 ale kolega od którego nabyłem zmienił na 2015 i też chciałbym mu ten dodatek zasugerować.
Listwy psują estetykę i linie auta ale parkingowe doświadczenia i zaprawki na drzwiach przemawiają do mnie bardziej.

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #174 dnia: 14 Stycznia 2016, 10:23:11 »
Co do wysokości listew bocznych - należy popatrzeć z tyłu auta do przodu (wzdłuż pojazdu) i zamontować listwy w miarę możliwości jak najbliżej największego wybrzuszenia drzwi na zewnątrz, bok pojazdu. Wtedy chronią najlepiej - choć oczywiście to w 100% nie zabezpiecza, np. przed górą tylnych drzwi innego auta.

Na wysokości "wypukłości" drzwi lub prawie na jej wysokości. Generalnie wyraźnie wyżej niż "zalecają".

Porównaj jak jest w Toyocie, a jak u producenta "zamienników":
http://www.listwyboczne.pl/instrukcje/rider204.pdf
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/32b403d7-6b62-410c-ab68-7fa4cabcaef3/Verso_Side_Mouldings_PZ415_E2851_00_AIM_001_515_4.pdf
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2016, 13:25:30 wysłana przez felicjator »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 15 Stycznia 2016, 12:32:45 »
Panowie a macie jakiś ciekawy patent na umiejscowienie telefonu w verso? jakiś uchwyt  tak żeby ekran był jako tako w zasięgu ręki i wzroku? Pytam jako użytkownik yanosika, który często lubi kliknąć tudzież zgłosić to i owo w aplikacji
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline shrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 15 Stycznia 2016, 13:09:35 »
Ja mam normalnie, centralnie na szybie. Oryginalny uchwyt od Szajsunga, telefon HUAWEIa. Normalnie sięgam do niego (też używam Yanosika). Kiedyś próbowałem umieścić go po lewej stronie, ale że jestem praworęczny, to tylko się wk...łem, bo nie mogłem paluchem w ekran trafić...  :cool:
Spalanie - Motostat.pl

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #177 dnia: 15 Stycznia 2016, 13:27:36 »
shrek dzieki. W salonie sięgałem do wysokości mniej więcej konsoli i tak sceptycznie to wyglądało w kwestii dostępu do telefonu ale skoro mówisz że dosięgasz to tak jest. Dobra zwykły uchwyt w takim razie trzeba nabyć
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #178 dnia: 15 Stycznia 2016, 14:53:09 »
Magnes naklejony przed samą kierownicą z boku plus cieniutki magnes też taśmą dwustronną naklejony na tyle telefonu - wygodne, estetyczne i nie zasłania nic.  :cool:

Offline shrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: 15 Stycznia 2016, 16:17:52 »
shrek dzieki. W salonie sięgałem do wysokości mniej więcej konsoli i tak sceptycznie to wyglądało w kwestii dostępu do telefonu ale skoro mówisz że dosięgasz to tak jest. Dobra zwykły uchwyt w takim razie trzeba nabyć
Tylko żebysmy się zrozumieli, kawałek pleców muszę oderwać od oparcia, żeby dosięgnąć do teefonu (telefoon zwisa nad centralnym nawiewem) ale z drugiej strony nie jest to tak, że muszę podnosić tyłek z siedziska...
Magnes naklejony przed samą kierownicą z boku plus cieniutki magnes też taśmą dwustronną naklejony na tyle telefonu - wygodne, estetyczne i nie zasłania nic. 
Z tymi magnesami jest tak, że jak zbliżysz je do karty płatniczej lub np. hotelowej, to się rozmagnesowuje. Swego czas sporo podróżowałem służbowo po Polsce. W służbowym telefonie mam fabryczny futerał z wbudowanym magnesem (do jakiejśtam funkcji w telefonie). Qufa, ile razy musiałem złazić na dół z przed pokoju hotelowego po nową kartę, bo starą nieopatrznie wsadziłem do kieszeni, w której był telefon... :)
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl