Dziś zamontowałem sobie w mojej Corolli dedykowaną nawigację Dasaita o której pisał Jasio. W pełni potwierdzam że jest to chyba z lepszych stacji multimedialnych na androidzie. Kupiłem wersję z canbus. Taka konfiguracja zapewnia prawdziwe plug n play, montaz jest bardzo prosty i sam go przeprowadziłem. Do tego dorzucilem stary modem do Aero Huawei (nawet nie Lte). Wszystko jest naprawdę w porządku i działa jak powinno.
Jedyny malutki zgrzyt to jeśli chcemy mieć ekran zlicowany z ramką trzeba 4 otworki okrągłe zmienić w fasolkowe (wymaga to parę minut z pilnikiem iglakiem) i temat jest załatwiony

. Oryginalne uchwyty montowalem do radio na 2 śruby zamiast 3 z jednej strony. Potem już radio z uchwytami normalnie standardowo na 4 śruby w samochodzie.
Po odpaleniu auta radio uruchamia się ok 20 s.
Zresetowalem do ustawień fabrycznych (kod 126) tak aby podłączyć Canbus - wybiera się dla Toyota i tam gdzie najwięcej modeli wyliczone

po resecie Cabus działa i klawisze z kierownicy chodzą + na ekranie pojawiają się komunikaty o otwartych drzwiach czy o statusie klimatyzacji. Aha mam również firmową kamerę cofania chodzi bez problemów, w przypadku braku obrazu na wstecznym - należy zamienić żółte cinche bo są 2: cam in oraz av in a na drugiej wiazce mamy 2 cam in.
Układ wiazek:
Radio : gniazdo 1-20 -> kabel canbus -> kabel cinche -> radio gniazdo D
Usb : gniazdo B -> przejściówka ( w komplecie kabli) -> usb Toyota kabel
Podwojne Usb: gniazdo F ( do jednego gniazda USB podłączyłem modem, drugie wolne na razie), kable mam włożone do schowka.
Antena GPS zamontowana od strony wewn. plastiku obudowy w schowku ( jak się otworzy schowek to u góry od wewnątrz jest taki zaułek i można tam wkleić antenę ).
To tyle na gorąco. :D
Wysłane z mojego SM-T715 przy użyciu Tapatalka