Witam. Sezon rowerowy mozolnie się zaczyna, więc... Mam za sobą pierwszą jazdę w góry z nowym bagażnikiem rowerowym na hak Thule Velocompact 926. Montaż na haku tej samej firmy. Platforma przeznaczona jest pod 3 rowery z opcją rozszerzenia do 4. Koszt zakupu 2 tys. i to jedyny minus. Jest ona wyposażona w komplet oświetlenia, łącznie ze światłem cofania (wymagane gniazdo 13 pinowe). Jest miejsce na 3 tablicę rejestracyjną (koszt 53 zł w WK), podświetlone. Także wszystko zgodnie z nowymi przepisami. Montaż szybki, choć do swojego haka musiałem się trochę dopasować. Bagażnik sam się poziomuje po założeniu na hak, ale wtedy nie mogłem zaciągnąć rączki, mimo regulacji siły zacisku. Musiałem bagażnik podnieść dosłownie o ok. 1cm i wtedy ok. Montaż rowerów szybki. Jazda nawet z prędkością 150 km/h bezproblemowa, choć starałem się nie przekraczać 130. Rowery chowają się za autem, ale to w zależności od rozstawu kół. Trzeba natomiast pamietać o korekcie świateł z przodu, bo auto trochę przysiada przy 3 rowerach (przypomnieli mi o tym na CB)

Stabilność jazdy poprawna, choć czuć ciężar z tyłu. Na powrocie z obawą przekroczyłem dopuszczalne 55 kg ładowności (o jakieś 5-7), ale na szczęście nic się nie stało. Sam bagażnik waży 19 kg. Przejechałem łącznie ponad 1000 km i jestem zadowolony. Platforma po złożeniu mieści się w bagażniku naszych Verso