Autor Wątek: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???  (Przeczytany 80586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafallo

• Prawie Toyot
Odp: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Marca 2014, 12:02:53 »
Auris kupiony, 2.0 D4D 2008r po  miesiącu poszukiwań. Sprawdziłem wszystkie silniki poza 2.2D-CAT. 1.4VVTi i 1.4D4D niestety są za słabe do tego samochodu, może jeżeli ktoś zamierza jeździć tylko po mieście to 1.4D4D ale 1.4VVTi to jakaś pomyłka. 2.0D4D i 1.6VVTi fajnie radzą sobie w Aurisie, polecam.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Marca 2014, 15:40:07 »
Kupię Aurisa 5-cio drzwiowego do 30000zł (bezwypadkowy, od osoby prywatnej).  Zastanawiam się nad silnikami 2.0 D4D, 1.6 VVT-i dual, 1.4 D4D, ale najlepiej 2.0 D4D. Kolor grafit lub srebrny. mail: owczarskirafal@op.pl

Polecam Aurisa od Partycji: forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=27348.45  :good:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=30863.0

No i blisko :) Tomaszów pozdrawia Tomaszów  :cheesy:

Edit:
Przeskoczyło mi na poprzednią stronę i tej wiadomości nie zauważyłem...  :o :o

« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2014, 15:43:23 wysłana przez Filu »

www.FotoSzopa.pl

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Marca 2014, 15:41:58 »
Zgadzam się z Tobą, w D4D min. 2.0, 1.4 jest za słaby do Auris, w Corolli nie było tak źle, 2.0 to inna liga, pali pół litra więcej ale komfort jazdy o klasę wyższy, jest tylko jedno ale, przebieg silnika 2.0, na rynku jest dużo aut z 1.4 i małym przebiegiem, z 2.0  jest gorzej a ten silnik ma już koło dwumasowe i w nowszych egzemplarzach (jak i w 1.4) filtr cząstek stałych.
Życzę bezawaryjnej eksploatacji !!!  :good:

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Marca 2014, 15:47:11 »
1.4 jest za słaby do Auris,
Nie ma tragedii. Ja mam 1.4 D4D i uważam, że całkiem nieźle daje radę. Zasuwa po autostradzie do 180 km/h, w mieście też daję radę się wcisnąć. Słabo wypada przy przyspieszaniu 100-160, trochę trzeba poczekać nim się rozkula, to fakt, ale jeśli ktoś nie ma zapędów rajdowca, to taki silnik w zupełności wystarczy. Dobrze się zrywa z jedynki, nie raz zostawiam innych w tyle. Trzeba tylko umiejętnie operować sprzęgłem i gazem, ale to chyba jak w każdym. Gdyby ktoś był zainteresowany takim autem, to za miesiąc będzie do wzięcia  :grin:
Żyj i daj żyć innym.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Marca 2014, 16:16:18 »
Silnikowi 1.4 mówię zdecydowanie NIE - faktycznie sprawdzi się może w Yarisie ale do Aurisa nie bardzo. Szkoda zdrowia i nerwów na walkę z tym silnikiem, owszem do 180km/h się rozpędza ale trwa to wieki  i na zdrowie silnikowi nie wychodzi.

Zakup wersji z jednostką 2.0 to zapewne był krok w dobrą stronę. :-)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Marca 2014, 18:59:54 »
Zakup wersji z jednostką 2.0 to zapewne był krok w dobrą stronę

Na pewno był w dobra stronę, jeśli ktoś lubi pozasuwac, nie twierdze, że nie. Ale nie dam tez tak całkiem na 1.4 psów wieszać, że się nie nadaje. Nadaje, ale dla pewnych grup kierowców, którzy nie potrzebują deptać 180 i komfortowo czują się przy 130 na autostradzie. To jest [cenzura] fajne autko dla kogoś, kto rzadko wypuszcza się na trasy, raczej jeździ po mieście. Nie ma dpf ani dwumasy. DPF wymaga, żeby pogonić, przepalić a niektórzy robia trasy tylko praca-biedronka-dom po mieście, gdzie nie ma szans go przegonić. Do miasta jest rewelacyjne. Dobrze się zrywa na jedynce, tylko wsteczny ma słaby. Parkowanie tyłem z wjazdem na niewielki krawężnik wymaga, żeby go rozpędzić troszkę, bo zdycha, gdy próbujesz ruszyc na wstecznym mając krawężnik zaraz za tylnymi kołami. Ale to sa pierdoły.

Reasumując: nie mów, że ten silnik nie nadaje się do aurisa, tylko nie nadaje się do Twoich potrzeb. Mnie wystarczał nawet na autostradzie, choć z tym rozpędzaniem było nieco upierdliwie no i złopie przy 4 tys obrotów jak smok, dlatego go sprzedaję i zmieniam na 1.6 w benzynie licząc, że ta jednostka pozwoli bardziej dynamicznie pojeździć  :grin:
Żyj i daj żyć innym.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Marca 2014, 19:23:05 »
Cytuj (zaznaczone)
no i złopie przy 4 tys obrotów jak smok, dlatego go sprzedaję i zmieniam na 1.6 w benzynie licząc, że ta jednostka pozwoli bardziej dynamicznie pojeździć
Pozwoli - tylko nie tak ekonomicznie (do czasu LPG)  :)
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2014, 19:24:54 wysłana przez Damian91 »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #67 dnia: 16 Marca 2014, 19:48:35 »
Pozwoli - tylko nie tak ekonomicznie
Dla mnie jest jasne, że jak chce się poszaleć, to trzeba napoić  :grin: cudów nie ma, człowiek powietrzem samym nie żyje a i samochód musi pić. Im szybciej jeździ, tym więcej pije, logiczne i słuszne. Użytkownik ma wybór, albo szaleje i tankuje co kilka dni, albo cegiełka pod pedał i jeździ spokojnie, zaciskając zęby...
Gaz mogę ponoć założyć dopiero po 15 kkm. Opcja jest kusząca, mogłabym zrezygnować z cegiełki i taniej szaleć, ale dobrze się zastanowię, mam czas. Toyota będzie montować instalację, wiec mam nadzieję, że wiedza co robią i gdyby to miało zrujnować silnik, to by nie montowali, bo naprawianie szkód na gwarancji sporo by ich kosztowało   :o
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Marca 2014, 19:59:55 »
Dopytaj jeszcze o ten gaz, przeglądając którąś ofertę z Aurisem z 2013 r. z programu pewne auto, oczywiście silnik 1.6, była adnotacja "Możliwość założenia instalacji gazowej na prośbę klienta w cenie 3900 zł brutto"

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Marca 2014, 20:05:09 »
na prośbę klienta w cenie 3900 zł brutto"                     

Uuuu, niezła cena, w ASO będą śpiewac 6 K.
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Marca 2014, 20:10:45 »
To właśnie chodziło o ASO, dlatego napisałam żebyś sprawdziła co i jak :)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Marca 2014, 21:52:50 »
Możliwe jest tez, że różne stacje mają różne ceny, dlatego przed decyzją podzwoniłbym po kilku dealer'ach w Polsce i popytał - wycieczka nawet 300 kilometrów w jedną stronę może być warta oszczędności kilku tysięcy złotych  :) 

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Marca 2014, 22:46:02 »
Wole podnieść moc w 1,4 d4d zniż mieć problemy z kołem dwumasowym, filtrem cząstek stałych nie licząc kosztów ubezpieczenia i serwisu które sa większe w silniku 2,0.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Marca 2014, 09:19:18 »
To se podnieś, ale i tak nigdy nie pojedziesz tak jak 2.0D4D.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Marca 2014, 09:58:59 »
Każdy mam nadzieję kupuje auto pod swje potrzeby, więc po co te targi?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl