Autor Wątek: Yaris shamowany  (Przeczytany 17132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nikolas

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Lutego 2005, 01:27:59 »
To dlaczego wszyscy chipują auta a nie kupują SMT :roll:

seba

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Lutego 2005, 11:14:38 »
Jak zamontuje sobie na własną rękęSMT to stracęgwarancję?

seba

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Lutego 2005, 14:26:56 »
Mam jeszcze jedno pytanko.Ile wynosi rozpędzenie 0-100km/h yaris 1.3 tylko tak naprawdęa nie dane katalogowe bo mi wyszło co prawda stoperem ale ok.11s

dEF

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Lutego 2005, 23:09:39 »
Cytat: Nikolas
To dlaczego wszyscy chipują auta a nie kupują SMT Rolling Eyes

Przytocze pare wypowiedzi z forum.sr.pl....
Cytat: Keyser
a moim zdaniem nie jest tak,
prawidłowo zainstalowana świnka, i dobrze przestrojona, będzie dawała więcej satysfakcji
przykładowo (co podałeś) SMT6 działa jak tani boost controller, z opcją regulacji zapłonu, przełączania map itd...
zgłoś siędo kogoś, kto sięzna na SMT6
cena chipa i SMT6(wraz z instalacją i strojeniem) jest taka sama.... z tą różnicą, że chipa zrobisz raz i koniec

Cytat: Albert
JerryEVO: proszęcie !!!

chipować można, ale SMT daje dużo wiećej funkcji których nie daje chip. Np: 2 programy z 2 mapami doładownia (ekonomiczna i wyścigowa), shift light (światełko zmiany biegów przy ustalonych obrotach) itd ...

to co napisał też keyser ... smt dostrasz za każdym razem kiedy coś zmienisz w aucie, chip jest na sztywno zaprogramowany dla całej produkcji danego modelu czyli jest uśrednieniem, wątpie by ktokolwiek robił ci chip pod twoje auto i stroił z sądą AFR i poprawiał i tak aż do osiągniecia odpowiedniego wylinku czyli dopasowania chipa do twojego auta

masz tu forum powertronic napisz do nich cena i fachowość nie do przebicia

Wprawdzie topic tyczyl sie silnika 1.8T jednak panowie zawarli kilka niezaprzeczalnych argumentow przemawiajacych ogolnie "za" SMT:
 - chip jest do danej grupy silnikow nie zas do danego egzemplarza, SMT stroisz silnik i wyciagasz z niego tyle ile da rade dany egzemplarz (strojenie odbywa sie przy pomocy szerokopasmowej sondy lambda)
 - SMT ma mozliwosc dostrojenia samochodu praktycznie w kazdej chwili - podpinasz laptopa i sonde i jezdziesz...
 - SMT ma mozliwosc podlaczenia kilku 'dodatkowych' bajerkow :]

Od razu mowie - proponuje SMT zamiast chipa w momencie porownywalnych kosztow (a tak jest zazwyczaj). Oczywiscie w przypadku o jakim rozmawialismy na spocie wybralbym wasza opcje... albo inaczej - podliczylbym koszta podrozy, wliczyl w koncowy bilans i jezeli nadal bylby korzystny to wtedy wybralbym wasza opcje  :wink:  :twisted:  8)

wwtcka

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Lutego 2005, 00:14:16 »
Cytat: seba
Ile wynosi rozpędzenie 0-100km/h yaris 1.3 tylko tak naprawdęa nie dane katalogowe bo mi wyszło co prawda stoperem ale ok.11s

hmm no to jest ciekawe, umnie g-tech wporawdzie do 96km/h (licznik pokazywał 106 w momencie wyświetlania wyniku) na kołach 16" dał wynik 10 sek

dEF

• Gość
Yaris shamowany
« Odpowiedź #35 dnia: 08 Lutego 2005, 02:13:19 »
Cytat: wwtcka
hmm no to jest ciekawe, umnie g-tech wporawdzie do 96km/h (licznik pokazywał 106 w momencie wyświetlania wyniku) na kołach 16" dał wynik 10 sek

g-tech ssie :-DD

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Yaris shamowany
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Lutego 2005, 12:31:01 »
Cytat: seba
Mam jeszcze jedno pytanko.Ile wynosi rozpędzenie 0-100km/h yaris 1.3 tylko tak naprawdęa nie dane katalogowe bo mi wyszło co prawda stoperem ale ok.11s

Kiedys testowali w jakiejs gazecie i wyszło im bodaj 10,7 przy czym narzekali na jesienną pogodę. W zagranicznych testach ponoc 10.5 wyszlo. Kiedy indziej testowali też punto 1.4 gdzie producent podawał 9.8 sekund do setki ale im ani razu nie udało sięzejść poniżej 10. Jak widać rózni producenci roznie to podaja... Byc moze Toyota mierzy to z 2 pasazerami i obciazeniem? Albo moze nie chca zniechecac od zakupu korolki 1.4 ktora pewnie ma gorsze przyspieszenie? nie wiem jak to wytlumaczyc :)
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl