Panowie, dajcie spokój z tymi uwagami, tragedii nie ma, dyć po polsku chłopak pisze, no chyba, że ja tłumok jestem i swój swojego (bez obrazy) może bez problemu przeczytać. Są inne głupoty, które ludzie wypisują i jakoś nikt szumu nie robi. Sorry, musiałem bo jakąś wazeliną zajechało

.
No wiec po wizycie w kolejnym poleconym przez znajomych warsztacie pan mechanik zalecił najpierw wymianę oleju w skrzyni na atf 80 a nie 100 tak jak ja wlałem ponieważ twierdzi ze olej który obecnie jest w skrzyni powoduje klejenie się tarczek przez co auto jest mułowate jak on stwierdził i ma problemy ze wstecznym.Co wy o tym myślicie ? gosciu troche podnósł mnie na duchu ale sam nie wiem czy to moze być przyczyną ?
Wracając do tematu. Nie bardzo rozumiem oznaczenia oleju, które napisałeś a podał ci mechanik.
Zalać masz DEXRON II lub DEXRON IID, ale w Twoim przypadku lepiej ten pierwszy, bo taki jest zalecany do tej skrzyni i nie ma co kombinować. Wymiana nie będzie prosta i szybka, bo tak naprawdę nie wiadomo, co tam masz. Trzeba wymienić cały olej i oczywiście ponownie filtr. Musisz sam kupić olej i stać przy gościu podczas wymiany. Jeśli nalał syntetyka to faktycznie skrzynia może pracować niepoprawnie, jednak u Ciebie myślę, że ona po prostu powoli mówi stop.
Spróbować można oczywiście, ale wielkich nadziei sobie nie rób.
Powodzenia