Autor Wątek: Audio Yaris.  (Przeczytany 37720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
Odp: Audio Yaris.
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Lutego 2012, 12:18:27 »
U siebie mam wzmacniacz Crunch 350W a glosnik Rockford Fossgate 300W i nie zjaralem go, trzeba by chyba mega mocno tym bassem rabac, a tak sie na dluzsza mete nie da. :-)
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Lutego 2012, 12:30:21 »
trudno zjarać jak się ma Wus drabiniasty :grin:

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lutego 2012, 12:36:52 »
Trzeba uwarzac, bo jest drzewienny
 Dynamo malo pradu na mrozie daje.

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lutego 2012, 13:02:34 »
... mega mocno tym bassem rabac, a tak sie na dluzsza mete nie da. :-)

No prosze Cie  <diabel>

A co do mocy to ja mogę powiedzieć tylko jedno ...

Wcześniej miałem jeden wzmak na dwa niskotonowe i każdy głośnik dostawał po 200Wrms na 2ohmach ...
Teraz mam dwa wzmaki i każdy głośnik dostaje po 275Wrms ...
Głośniki mają po 350Wrms ... A jak to gra to każdy słyszał  <diabel>

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lutego 2012, 13:46:37 »
Popraw ktos wyzej to uwarzac... chyba spiacy bylem jeszcze. :d

Janek, ciekawe kiedy ogluchniesz. :p

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Lutego 2012, 14:00:35 »
Z waszych odpowiedzi wynika, że nie zależnie czy wsadzę 150W, czy 250W będzie dobrze <diabel>

Ale o ile siebie znam za jakiś czas może mi coś "odbić" i będę chciał kupić jakiś mały wzmacniacz, żeby oddzielnie suba podpiąć albo coś w tym stylu... i wtedy przydałby się mocniejszy głośnik  :roll:

Na razie tego nie planuję, ale dwa lata temu też nie planowałem, że będe do auta wzmaka i suba ładował  <diabel> więc kto wie co będzie  :grin:

Dzięki za zainteresowanie tematem  :-P

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lutego 2012, 14:09:32 »
ja zawsze dobieram mocniejszy glosnik ... i Tobie radze to samo ;)

Zuoo co mowisz?  <diabel>

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Lutego 2012, 01:38:35 »
Ehhh... do dzisiaj byłem przekonany, że to moje radio ma dwie pary wyjść RCA... no ale niestety okazało się, że ma tylko jedna  :|

A jak wiadomo chcę podłączyć wzmaka na 4 kanały... na necie wyczytałem, że można to podłączyć przez rozgałęźnik, ale to wiąże się z utrata jakości dźwięku.

Ma ktoś takie rozwiązanie u siebie? Ta utrata jakości dźwięku będzie bardzo odczuwalna?

Poważnie zastanawiam się nad wymianą radia, tylko że to znowu dodatkowy koszt, którego wolałbym uniknąć  :-(

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Lutego 2012, 02:16:57 »
STOP.

Jakie masz radio?

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Lutego 2012, 02:30:36 »
Alpine CDE 101 R

Dwa lata temu kosztowało konkretne pieniądze... dałem za niego prawie 500 zł... teraz chodzi za grosze, więc szkoda mi go sprzedawać. Gra naprawde fajnie... tylko że ma jedno wyjście na wzmaka  :|

Teraz patrze za jakąś używką jak coś. Na pewno będzie to Alpine, podoba mi się jak te radia grają. Wyszukałem cos takiego:

http://allegro.pl/alpine-cde-9880r-jak-nowe-warto-i2121453712.html

400 zł to max ile mogę przeznaczyć na radio
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2012, 02:34:35 wysłana przez silver »

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Lutego 2012, 03:06:06 »
Czyli masz wyjście na SUB + jeden przedwzmacniacz?

Jesli tak to kupujesz dwukanałowy wzmak do 16 ... i jakiegoś monobloka do suba ...
Ja bym sie inaczej nie bawił ...

A NIE !!

Już widzę ...
Masz tylko jedno wyjście ... radio do kitu  <zalamka> Nie wiem za co te 500zł  <zolta>

Żeby nie zmieniać radia robisz tak jak napisałem ... z tym że dwukanałowca i monobloka łączysz że sobą ... i gra :)
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2012, 03:07:39 wysłana przez J.Graph »

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Lutego 2012, 03:40:45 »
...Nie wiem za co te 500zł  <zolta>

Za napis "alpine"  <diabel>

Dwa lata temu nawet mi przez myśl nie przeszło, że będe wzmaka do auta pakował... na radiu i głośnikach miało się skończyć  <diabel> Radio miało być dożywotnio z tym samochodem, dlatego kupywałem nowe klocki, stąd cena 500 zł  :|

Co do samego radia i jak ono gra, żadnych zastrzeżeń nie mam.

Raczej się nie zdecyduje, żeby dwa wzmaki wkładać, po pierwsze brak miejsca, a po drugie za 300 zł nie kupie dwóch w miarę porządnych wzmacniaczy (do 300 zł zamierzam kupić helixa db four).

Dlatego, chyba się zdecyduję na zmianę radia... kupię jakąś używkę do 400 zł, sprzedam swoje i nie wyjdę na tym najgorzej :-)

W tym Alpine co w linku dodałem są 3 wyjścia, więc będzie już na przyszłość, jakby mi coś odbiło to suba będe mógł pod niego oddzielnie podłączyć  <brawo>

Chyba, że mógłbyś zaproponować jakieś modele ;)

A jeszcze mam pytanie z innej beczki... odnośnie suba. Co myslisz o firmie Magnat. Bo z tej firmy jest kilka głośników o mocy 220 W rms, a mi by taki pasował. Tylko nie wiem co o tej firmie myśleć, niby dużo osób/ znajomych ma jakieś części z tej firmy, ale nie wiem dlaczego, ale jakoś ta firma mnie nie przekonuje... zreszta nawet jak patrze na zdjęcia głośników to jakieś takie plastkiowe... gorzej od boschmana wyglądają  :-P

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Lutego 2012, 18:49:23 »
...Nie wiem za co te 500zł  <zolta>

Za napis "alpine"  <diabel>

Nie, nie ... Alpine to naprawde dobre radia ...
Ja w Previi miałem mieć takie:

Niestety bez procesora dźwięku to radio to prawie zwykłe radio :)
Dlatego skusiłem sie na Panasonica ...
Będzie inne auto to będzie inne audio ... konkretne tym razem ;)

A jeszcze mam pytanie z innej beczki... odnośnie suba. Co myslisz o firmie Magnat. Bo z tej firmy jest kilka głośników o mocy 220 W rms, a mi by taki pasował. Tylko nie wiem co o tej firmie myśleć, niby dużo osób/ znajomych ma jakieś części z tej firmy, ale nie wiem dlaczego, ale jakoś ta firma mnie nie przekonuje... zreszta nawet jak patrze na zdjęcia głośników to jakieś takie plastkiowe... gorzej od boschmana wyglądają  :-P

Magnata miałem ... tube ... jeszcze kurierem nie przyszła a już żałowałem że ją kupiłem ... ale to było w 1905  <diabel>

Generalnie jeśli mam polecić coś taniego co słuchałem i co wiem że ładnie gra to proszę bardzo :)

http://allegro.pl/jbl-cs1204b-1000-wat-kurier-mega-gratisy-kielce-i2121065232.html

Pozdro

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Lutego 2012, 19:06:33 »
Racja, Alpine to porządne radia... to co mam to można powiedzieć najniższa półka, a gra naprawdę fajnie i jakby nie to, że ma tylko 1 wyjście RCA to w życiu bym go nie wymieniał. Na ten zestaw, który planuję złożyć w zupełności by wystarczyło... tylko, żeby miało 2 wyjścia... :cry:

Odnośnie radia IDA to odpada, bo nie ma CD  :|

A jeśli chodzi o głośnik to już mi go wcześniej polecałeś i poważnie się nad nim zastanawiam. Mówisz, że fajnie gra, a do tego jest w miarę korzystnej cenie :-)

pozdro

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Lutego 2012, 19:14:44 »

Alpine ma dziwna politykę ... z tego co wiem nawet najwyższe modele nic w sobie nie mają ... czyli bez procesora nie zdziałasz cudów ...
Dodatkowo nie wszystkie mają pilota ... musisz go sobie sam dokupić  <zalamka>

Radio bez CD to przyszłość ... w tych czasach gdy można sobie podpiąć pamięć USB z muzyką to po co martwić się płytami któe na długo nie wystarczają bo sie rysują, jest ich dużo i trzeba je zmieniać ...
W moim obecnym setupie jedyne źródło to iPod ... radia nie słucham a płyty ... hmmm ... no chyba nikt jeszcze nie wymyślił takiego antishocka który wygrałby z moimi basówkami w bagażniku ;)

Co do tego głośnika to kumpel to ma ... najpierw montowałem mu to w Fiacie a teraz w Hyundai'u ... naprawdę fajnie ten sprzęt daje ... No i masz obudowe zamkniętą ... czyli mniej miejsca zajmuje ;)

Jeśli mam ogółem polecać to albo ten JBL ... albo te które mam ja ... albo ... te z najwyższej półki ;) Nie ma co sie bawić w jakiś badziew w dodatku nie sprawdzony :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl