Autor Wątek: Kamera cofania  (Przeczytany 218316 razy)

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Kamera cofania
« Odpowiedź #195 dnia: 14 Listopada 2017, 11:19:01 »
Każdy ma smartfona z nawigacją w kieszeni która jest dużo lepsza od najlepszej navi w aucie, ale i tak się ludzie męczą żeby ją uruchomić ;) Albo kupić za 5k :D A wystarczy zainwestować 200zł w porządny dedykowany uchwyt do samochodu.

Cytuj (zaznaczone)
Każdy ProClip jest dobierany do konkretnej marki, modelu oraz rocznika samochodu. Dzięki temu jest on idealnie dopasowany do kokpitu auta.
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2017, 11:21:54 wysłana przez mariuszs »

Offline chemik1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 14 Listopada 2017, 11:48:58 »
No coz, nie kazdy tak ma. Ja lubie miec oryginal w kazdym aucie, ktory pomimo wad funkcjonuje w pelni. Spoko, mam Smartphona, zona tez i corka nawet, w schowku lezy zawsze dosc wysoki model Garmina, no ale...
Moze jestem nienormalny, bo mozna kupic "porzadny" japonski motocykl, ale ja i tak latam DUCATI, mozna kupic "porzadny" samochod, ale ja i tak jezdze VOLVO 940, a TOYOTA PREVIA to auto rodzinne ktorego nie zamienilbym na zadnego SHARANo podobnego, pomimo ze Previa raczej do najladniejszych nie nalezy. A wiec chce miec dzialajaca mape pomimo tego ze jest do du.y.  :grin: :grin: :grin:

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #197 dnia: 14 Listopada 2017, 12:17:53 »
 :good: Teraz rozumiem :)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #198 dnia: 14 Listopada 2017, 12:23:32 »
Każdy ma smartfona z nawigacją w kieszeni która jest dużo lepsza od najlepszej navi w aucie
No chyba że masz Androida w aucie - wtedy smartfon przegrywa.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #199 dnia: 14 Listopada 2017, 19:46:48 »
No chyba że masz Androida w aucie - wtedy smartfon przegrywa.
A to tak można? W toyocie?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #200 dnia: 14 Listopada 2017, 19:56:43 »
Mirror link albo nowa stacja z androidem. Ale myśle że trzeba mieć chopla na tym punkcie żeby wywalać oryginał z mapami i wsadzać za 4 tys radio z andkiem w którym zazwyczaj coś nie działa z tego co czytam. Pewnie można kupić tańszy badziew za 1,5k i później zakładać tematy że coś piszczy ciągle z głośników, że mapy nie chcą działać, że uruchamia się minutę, zacina i tak dalej :D

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #201 dnia: 14 Listopada 2017, 20:02:14 »
Mirror link
A żeby tak łopatologicznie wyjaśnić laikowi to ktoś by potrafił?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #202 dnia: 14 Listopada 2017, 20:49:11 »
Czyli wyświetlacz w radiu zamienia się w pulpit telefonu. To co masz na telefonie masz na radiu i już ;) U mnie działa. Troszkę muli czasami i nie ma takiego samego odświeżania jak w radiu ale ogólnie lepsze to niż nic.

Offline chemik1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 15 Listopada 2017, 12:27:59 »
Ma ktos moze opis pinow do B9010, gniazdo 20Pin, 12Pin i 5Pin, chyba najwazniejsze w ukladance bedzie to 20 i 5 pinowe, ale...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #204 dnia: 15 Listopada 2017, 18:54:33 »
Czyli wyświetlacz w radiu zamienia się w pulpit telefonu. To co masz na telefonie masz na radiu i już ;) U mnie działa. Troszkę muli czasami i nie ma takiego samego odświeżania jak w radiu ale ogólnie lepsze to niż nic.
Nie wydaje to mi się wygodne, ten ekran w Aurisie jest umieszczony za nisko. Prędzej w CHRze gdzie jest już znacznie wyżej.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #205 dnia: 15 Listopada 2017, 19:15:50 »
No dobra ale jak to zrobić?

Offline Auris wd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #206 dnia: 15 Listopada 2017, 19:46:37 »
No dobra ale jak to zrobić?

Filmów jest dużo . Tutaj wersja dla android 4.3
https://m.youtube.com/watch?v=4iXddoADkVQ

Offline chemik1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 16 Listopada 2017, 09:09:36 »
Dobra, wg. moich kombinacji i wszystkich gwiazd na niebie w B9010 kamery podlaczyc sie nie da, zeby kamera dzialala powinnismy miec pomiedzy dwoma pinami gdzie podlacza sie kamere rezystnacje ok75ohm, a w B9010 takowych nie znalazlem.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #208 dnia: 16 Listopada 2017, 10:11:22 »
A to tak można? W toyocie?
Oczywiście - tu masz u mojej żony w aucie: https://www.youtube.com/watch?v=hgQ4VsxOJ4o

Ale myśle że trzeba mieć chopla na tym punkcie żeby wywalać oryginał z mapami i wsadzać za 4 tys radio z andkiem w którym zazwyczaj coś nie działa z tego co czytam. Pewnie można kupić tańszy badziew za 1,5k i później zakładać tematy że coś piszczy ciągle z głośników, że mapy nie chcą działać, że uruchamia się minutę, zacina i tak dalej :D

Wystarczy pomyśleć przed zakupem auta i kupić bez navi - za zaoszczędzone kilka ładnych tysięcy wsadzasz co chcesz - przykładowo zestaw który mam w verso to koszt ok 2000pln (stacja + kamera tył) - do tego kamera przednia i czujniki tylne (ok 600pln) - kolejna wersja wyposażeniowa w toyocie kosztowała ponad 8kpln wiecej wiec sam mozesz policzyc oszczednosci

Offline chemik1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 16 Listopada 2017, 13:48:36 »
przykładowo zestaw który mam w verso to koszt ok 2000pln (stacja + kamera tył)
No tak, ale jest jeszcze aspekt jakosci, takie stacje za 2k. pozostawiaja wiele do zyczenia, chyba ze mowimy tu o jakims niskim modelu wiodacego producenta.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl