Witam wszystkich,
od kilku dni ja (w zasadzie żona : ) ) stała się posiadaczką Avensis 1,8 benzyna SOL, 2007 i tak naprawdę jedynej rzeczy której brakuje to czujniki parkowania : ) , autko jest wyposażone w navi B9010 czytam o montażu czujników kamery ale się gubić zaczynam

.
Chciałbym zapytać /poznać Wasze zdanie, z góry dziękuję za odpowiedź :
-czytałem że można założyć fabryczną kamerę i podłączyć do navi ( jest w navi sygnalizacja wstecznego biegu) - czy kamera ( buzzer ) "piszczy " przy zbliżaniu się do przeszkody czy tylko pokazuje obraz
-co trzeba kupić ( czy sama kamera oryginał z Allegro czy też polecacie coś innego), czy oprócz kamery coś jeszcze , czy pasuje do sedana kamera z kombi
-czy trzeba samemu robić wiązki czy też są założone fabrycznie
-czy można oprócz kamery włożyć też jakieś fabryczne czujniki cofania ( co jest trzeba kupić ), czy czujniki są wizualizowane na ekranie navi
-czy może lepiej kupić jakiś dobry niefabryczny zestaw czujników parkowania + kamera
-a może wyjąć oryginalne navi i wstawić konsolę z Androidem - widziałem że są "dedykowane" do tego modelu
-przednie czujniki parkowania- czy jest możliwość podłączenia fabrycznych ( jeśli tak to co trzeba kupić )
-czy może kupić zestaw czujników przednie + tyle z centralką na OBD
-
Chciałbym żeby było to zrobione dobrze , samego montażu raczej się nie boję , tylko chodzi mi o doradzenie ( żebym nie kupił miliona niepotrzebnych rzeczy )
Pozdrawiam
Piotr