Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

simcom

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #165 dnia: 11 Kwietnia 2005, 12:39:32 »
Witam,

Ja tam śmigam na Paliwie z Auchan'a i wszystko działa. Nie stwierdziłem nigdy bym przez to miał jakies mniejsze przebiegi...to samo co na shellu i BP.Wiem ze paliwa na Auchanie kontroluje orlen... jeden wielki sciemniacz itd itp... ale skoro lexio jezdzi i nie kaszle to znaczy ze wszystko w porządku.

Za to z jarisem miałem historie... zatankowałem paliwo na stacji no-name... z przyczym finansowo czasowych i niestety to co wlałem musiałem w aso zlać... Silnik na tym paliwie najwyrazniej stwierdził ze najlepiej mu bedzie jak pochodzi sobie jak V2... hmm harley np..2 wtryski, filtr, i płukanie... oto co mnie czekało w aso...skutek lania byle G...

Ale juz wszystko w porządku więc... Lać i jezdzić..

Pozdrawiam

OGLALA

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Kwietnia 2005, 13:24:47 »
Ostatnio jak tankowałem lpg na shellu koleś mi powiedział że dobrze jest raz na jakis czas zatankować v-power racing dla "przepłukania".Jak to sięma do zalecanych oktanów i wcześniejszych wypowiedzi,do mojej chyba jest 95 oktanów

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #167 dnia: 14 Kwietnia 2005, 14:11:58 »
A ma ktos moze jakies info. na temat skladu benzynki, ropki i ich podstawowych skladnikow albo ew. porownanie paliw z konkretnych stacji ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

pomocny

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Kwietnia 2005, 22:25:23 »
Najlepsze paliwo zatankowalem na shellu w Toruniu (przy trasie na Wa-we). Wyszło mi 7,5l/100 km w trasie, Camry 2.0 GLI '90, zapakowana na maxa+klima. Drugie miejsce shell Pruszków, dalej BP na Al. Jerozolimskich róg Spisaka (Ursus). Oczywiście na shellu - V-Power95, na BP - Ultima. Trzy razy tankowałem na shellu Połczyńska. Za pierwszym razem bylo OK, pozostałe dwa razy to jakaś zdrada była, samochodzik zamulony jak na Euro95 z Orlenu.
Orlen, Statoil i Esso omijam szerokim łukiem. Esso na Łopuszańskiej było niezłe 2 lata temu, teraz sprzedają jakieś "zlewki".

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #169 dnia: 16 Kwietnia 2005, 09:22:28 »
Gdy chodzi o benzyny to nie zawartość związków siarki
jest decydująca Najgroźniejsze są tzw. komponenty Sa to np. węglowodory
zbliżone swoim składem do rozpuszczalników aż do eteru włącznie. To one
powodują inne niż zakładał konstruktor silnika rozprzestrzenianie sie
płomienia w komorze spalania i wszystkie zwizane w tym następstwa Za
jednorazowe badanie kilkunastu parametrów próbki paliwa trzeba w
laboratorium zapłacić ok 1000 zł i to jest bariera ostudzająca chęć
reklamacji
To tak gwoli scislosci
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Topax

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 19 Kwietnia 2005, 17:58:51 »
Cytat: Croom
A ma ktos moze jakies info. na temat skladu benzynki, ropki i ich podstawowych skladnikow albo ew. porownanie paliw z konkretnych stacji ?

Służęuprzejmie następującymi linkami do informacji związanych z paliwem:

http://www.uokik.gov.pl/index.php?id=nrpaliwa&lang=0&samSession=4184d5c832cf4a523ef9a2eae7f543d8

Miłej lektury!
Jack

Topax

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 22 Kwietnia 2005, 09:42:54 »
Z przykrością informuję,że w środę20 kwietnia 2005, zatankowałem do pełna E95 na stacji Shell'a (Przyczółkowa/Łukasza Drewny) wracając z Konstancina. Ze smutkiem stwierdziłem znaczny spadek mocy silnika a jadąc po trasie z prędkością około 90-100 km/h na V biegu komputer wykazał spalanie średnie na poziomie 6,5 l/100 km. Wcześniej tankowałem na Shell'u w Słupnie k/Radzymina albo na ursusowskich Orlenach i nie było takich jazd.
Kto nie wierzy niechaj spróbuje, ja w każdym bądź razie odradzam tankowanie na w/w stacji.

Pozdrawiam
Jack

Topax

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: 22 Kwietnia 2005, 09:54:50 »
A ja ostatnio zatankowałem jakiś "szuwaks"na Shell'u Przyczółkowa/Łukasza Drewny. Silnik stracił moc, nie ma tzw. "buta" i spalanie podskoczyło o ponad 1 l/100 km w stosunku do poprzedniego spalania. To chyba jakaś w miaręnowa stacja, bo nie ma jej w wykazie stacji skontrolowanych. A te, na których wcześniej tankowałem były i miały dobre paliwo.
Uważajcie na tęstację!

Pozdrawiam
Jack

janmor

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 22 Kwietnia 2005, 10:40:07 »
Topax - napisałeś swoją wiadomość w dobrym temacie, ale po co otwierałeś nowy  :?:  w sumie o tym samym  :cwhat

Z godziny widze, że chyba zauwazyłeś go później  :cnice

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #174 dnia: 22 Kwietnia 2005, 18:05:32 »
potwierdzam jakosc shella tankowalem w krakowie na ul. wielickiej spalanie stukowe maksymalne tlucze sie niemilosiernie przy depnieciu
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

krystek

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: 22 Kwietnia 2005, 23:55:27 »
Cytat: Topax
Z przykrością informuję,że w środę20 kwietnia 2005, zatankowałem do pełna E95 na stacji Shell'a (Przyczółkowa/Łukasza Drewny) wracając z Konstancina. Ze smutkiem stwierdziłem znaczny spadek mocy silnika a jadąc po trasie z prędkością około 90-100 km/h na V biegu komputer wykazał spalanie średnie na poziomie 6,5 l/100 km. Wcześniej tankowałem na Shell'u w Słupnie k/Radzymina albo na ursusowskich Orlenach i nie było takich jazd.
Kto nie wierzy niechaj spróbuje, ja w każdym bądź razie odradzam tankowanie na w/w stacji.

Pozdrawiam
Jack

mnie to nie dziwi
od lat mam złe odczucia dotyczące tej stacji
fakt jest taki że wole zatankować u przypadkowego "kowalskiego" niz tam. A to wszystko przez stacje na Marsa - na którą ze wszystkich She....ów mam najbliżej, ale to własnie na tej stacji od poczatku jej istnienia nic nie działało - w swoim czasie mieli nawet specjalnych "uczonych", którzy umieli obsłuzyc dystrybutor (okazywało sie że pare kopnieć, zjebów pomagało nalać klijentowi benzynęna stacji w jedgo mniemaniu markowej). Jeżdziłem wtedy ferari 126p i byłem biednym studentem automatyki na PW i wtedy nie mogłem zrozumieć czemu tak siędzieje na nowej stacji. Dziś po prawie 10 latach od skończenia studjów na Sh.........lu tankuje tylko wtedy kiedy musze gdy nie znajde obok stacji "kowalskiego" a benzynka i gaz sięskończyły akurat. Czasami jednak jadętam (jak wracam z roboty po 22 umyć samochód za 10zł) i do tego mi jedynie ta stacja służy. I to mogępolecić.
Najczęściej jednak tankuje na BP na Trakcie Brzeskim i to bardzo polecam, polecam też wynalazki Mola czyli te Slov....... cos tam (gazik 340km na 25literkach)

:lol:

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #176 dnia: 23 Kwietnia 2005, 09:34:34 »
i tak wszystkie PB95 PB98 v-powery wyjezdzaja z tych samych syfiastych rozlewni czyt. petrochemia albo raf. gdanska
ja na razie zostaje tylko przy BP i statoil ...zobaczymy pozyjemy
ile u was PB 95 i 98 u mnie w krak 4.04 a pb98 4.23...masakra
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 23 Kwietnia 2005, 10:29:46 »
Cytat: Croom
i tak wszystkie PB95 PB98 v-powery wyjezdzaja z tych samych syfiastych rozlewni czyt. petrochemia albo raf. gdanska
ja na razie zostaje tylko przy BP i statoil ...zobaczymy pozyjemy
ile u was PB 95 i 98 u mnie w krak 4.04 a pb98 4.23...masakra

no ale BP i statoil to tez te same paliwa co reszta w odroznieniu od v-power racing wlasnie.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #178 dnia: 23 Kwietnia 2005, 16:54:04 »
no wlasnie wiec nie powinno byc roznicy a jest...niekiedy
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: 23 Kwietnia 2005, 21:00:33 »
wiec pisze chyba po raz 50-siaty :) : IMO to zalezy tylko i wylacznie od konkretnej stacji a nie koncernu.
znajomy pracuje w rozlewni orlenu, twierdzi, a naprawde znamy sie dobrze i nie ma powodu, zeby mi sciemniac, ze od nich paliwo wyjezdza naprawde dobrej jakosci, potem to juz tylko stacje, podobno bardzo duzo zalezy, od jakosci zbiornikow na stacjach no i oczywiscie od tego czy "chrzcza" :).
w razie czego - ja akurat nie tankuje na orlenie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl