Autor Wątek: Yaris roboczy wątek codzienny  (Przeczytany 141718 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
Odp: Yaris roboczy wątek codzienny
« Odpowiedź #165 dnia: 13 Lutego 2013, 10:37:41 »
szprajem będziem malować zderzaki :cheesy:
TIIDA '09

mobicar

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 13 Lutego 2013, 17:49:41 »
a co Ty tam widzisz? :cool:
ja mam auto od 2000r i nabite aż i tylko 142 tyś.

Offline medor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 13 Lutego 2013, 18:15:19 »
szprajem będziem malować zderzaki :cheesy:

apropo szpreju

Nie denerwuj sie Andrzej

<taniec>

Offline Wachuswiak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 13 Lutego 2013, 21:20:45 »
Dodatkowo ma lewą tylną lampę od anglika  :czerwona:

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #169 dnia: 13 Lutego 2013, 21:38:49 »
wiedziałem, że mi coś w dupce tego Yarisa nie pasuje! :roll:

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #170 dnia: 15 Lutego 2013, 00:13:41 »
http://www.samnaprawiam.com - na razie jest mało z Toyoty, ale może z czasem się to poprawi :)

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Lutego 2013, 22:41:34 »
Mam spory problem i kompletnie nie mam pojęcia jak go ogarnąć, bo już miu ręce opadają.

Wczoraj mi się włamali do auta - uszkodzili kawałek plastiku z klamki po stronie kierowcy i jakoś chyba dotarli do cięgna. Szyba cała, mogło być gorzej... nie ma sensu kleić tej klamki i chciałbym kupić jakąś inną. Nie wiem tego, czy szukać nówki - zamiennika (oryginał jest bardzo drogi) czy używki ale oryginału ?

Na allegro są klamki do mojego ale jest rozgraniczenie na europę i japonię. Ktoś wie czy są jakieś różnice faktycznie ? czy ma znaczenie to, czy klamka pochodzi z wersji 3d czy 5d ?

Druga sprawa: zanim zacząłem szukać nowej klamki próbowałem kleić tą, którą miałem i nawet mi to wyszło - malowanie pod kolor itp, niestety w końcu pękło. Malowałem to u ojca i pech chciał, że ojciec totalnie spierdolił za przeproszeniem sprawę bo wziął tą klamkę jak mnie nie było (schnęła przez noc) i wypadł mu jeden plastikowy zatrzask z takim klinem malutkim - ale to już jest element zamka, który jest na łączeniu cięgna, które idzie od klamki z zamkiem. Jak na złość w aso dowiedziałem się, że te plastik jest w komplecie z zamkiem całym, nawet o cenę nie pytałem.

pytam o ten plastik, który zaginął, bo jak próbowałem to złożyć w całość to w zasadzie wszystko mi wyszło, ale problem jest taki, że niezależnie od tego czy zamknę drzwi czy będą otwarte to mogę z klamki je otworzyć. Ktoś wie mniej więcej jak to poprawnie złożyć ? Sam zamek wyjmowałem w całości, odłączyłem wszystkie linki i cięgna i z tego co widziałem to nie było tam brakujących elementów czy pękniętych elementów plastikowych. Czy można ewentualnie wzorować się na zamku z sąsiedniej strony ?

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Lutego 2013, 00:07:07 »
namierzyłem coś takiego: http://tablica.pl/oferta/klamka-toyota-yaris-lewy-przod-czerwona-CID5-ID2biLf.html#4a0755d2d6;r:;s:

Jakieś dziwne są te oznaczenia bo u mnie jest FL1 >PC+PBT-M10<

czy mi się dobrze wydaje czy ta klamka pochodzi z wersji francuskiej i nie będzie pasować ?

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #173 dnia: 17 Lutego 2013, 00:57:18 »
Ciuuup a to ukradli Ci coś z wozu? Podejrzewasz motyw włamania?
Co do klamki to co prawda w Yarisie nie rozbierałem ich, ale gdy podobną operacje wykonywałem w mojej poprzedniej Polówce to bez problemu mogłem się wzorować drugą stroną, więc w yarku pewnie będzie podobnie, bo z obu stron masz wkładkę.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Lutego 2013, 08:32:34 »
Ukradli mi gpsa ze schowka (nawet uchwyt był) - ale to nic, bo obudowa mi się rozłaziła ;)
ukradli jeszcze książkę z toyoty... największy ból, stare buty na rower z pękniętą podeszwą i spodnie treningowe z tesco za 10zł  :cheesy:

Jak już ktoś włamie Wam się do auta a chcecie powiadomić policję to za żadne smarby nie wsiadajcie do auta i nic nie róbcie - to kwestia zacierania śladów.

Lecę na giełdę samochodów w Mysłowicach, może uda mi się znaleźć tą klamkę gdzieś.

Offline m1strzunio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 17 Lutego 2013, 08:34:00 »
namierzyłem coś takiego: http://tablica.pl/oferta/klamka-toyota-yaris-lewy-przod-czerwona-CID5-ID2biLf.html#4a0755d2d6;r:;s:

Jakieś dziwne są te oznaczenia bo u mnie jest FL1 >PC+PBT-M10<

czy mi się dobrze wydaje czy ta klamka pochodzi z wersji francuskiej i nie będzie pasować ?
Tymi oznaczeniami się nie przejmuj bo masz tam wypisany numer gniazda i rodzaj materiału ;)

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Lutego 2013, 11:14:43 »
dzięki za odpowiedź :) w poniedziałek będę dzwonił do gościa to zobaczymy jak to wyjdzie :)

Na giełdzie w Mysłowicach i okolicznych szrotach nie ma żadnych części do japończyków, najłatwiej kupić części do forda i opla.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Lutego 2013, 20:57:07 »
zerknijcie sobie na przerywnik: Ford Transit - true history

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Lutego 2013, 00:03:33 »
Zrobiłem trochę poprawek lakierniczych (podkład antykorozyjny+lakier) na wnękę za klamką i kupiłem czerwoną klamkę za 30zł :P Elegancko wyszło :)

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #179 dnia: 19 Lutego 2013, 01:43:48 »
Zrobiłem trochę poprawek lakierniczych (podkład antykorozyjny+lakier) na wnękę za klamką i kupiłem czerwoną klamkę za 30zł :P Elegancko wyszło :)
foto w swoim temacie bo inaczej się nie liczy :cool:
TIIDA '09

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl