Autor Wątek: Yaris I - AUX / Line-In w oryginalnym radiu.  (Przeczytany 37263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris I - AUX / Line-In w oryginalnym radiu.
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Stycznia 2013, 09:19:51 »
Wymiana kabla sygnałowego na jakiś ekranowany z dobrze przylutowaną masą i ekranem powinna pomóc w tym wypadku.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Stycznia 2013, 10:52:48 »
tam nie siedzi jakiś byle jaki kabel tylko coś takiego:

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Stycznia 2013, 15:37:02 »
Trzaski zmniejszyły się do akceptowanych wartości po skręceniu wszystkiego tak jak być powinno :) jeszcze muszę pomyśleć nad umiejscowieniem tego gniazda. Może ktoś ma jakiś pomysł ?

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Stycznia 2013, 15:50:47 »
Trzaski zmniejszyły się do akceptowanych wartości po skręceniu wszystkiego tak jak być powinno :) jeszcze muszę pomyśleć nad umiejscowieniem tego gniazda. Może ktoś ma jakiś pomysł ?
dłuższy kabel i wyprowadziłbym go pod tunelem i wyszedł od ręcznego tej zaślepki tak by telefon podłączać i kłaść w tej przegródce przy ręcznym
tak mam umieszczony mikrofon do zestawu głośnomówiącego
TIIDA '09

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Stycznia 2013, 17:57:37 »
dłuższy kabel i wyprowadziłbym go pod tunelem i wyszedł od ręcznego tej zaślepki tak by telefon podłączać i kłaść w tej przegródce przy ręcznym
tak mam umieszczony mikrofon do zestawu głośnomówiącego

Chyba najlepsza opcja. Szkoda tylko, że trzeba robić z tego gniazdo a nie wyprowadzić sobie wtyk na jacku.
Skoro ma być gniazdo to dobrze by było, żeby było jakieś zabezpieczenie przed zalaniem np albo kurzem itp, żeby po czasie nie było zwarcia.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Stycznia 2013, 18:04:37 »
Zwarcia tam nie będzie bo na tym wyprowadzonym przewodzie nie ma napięcia.
Jack dobra sprawa, pod warunkiem, że jest 3,5 a nie 2,5 jak to w telefonach często bywa.
Gniazdo jest jeszcze lepszym rozwiązaniem, ponieważ po przypadkowym pociągnięciu nie wyrwiesz całego przewodu z korzeniami ale tylko wtyczkę z niego.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Stycznia 2013, 18:18:33 »
to jest w miarę sensowne:
albo to:
 nie ukrywam, że to drugie mi bardziej pasuje, tyle że nie wiem czy dostanę w rozmiarze mniejszym.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Stycznia 2013, 18:32:52 »
Ja bym wrzucił takie:

np. na przednim panelu radia jak jest tam miejsce. Telefon wtedy można wrzucić do schowka poniżej lub do uchwytów na napoje.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Stycznia 2013, 22:10:33 »
Rob, też bym chciał na panelu ale chyba nie ma dobrego miejsca. Może mnie jeszcze olśni. Te gniazda są w miarę solidne ? nie chcę żeby luzy się pojawiły za szybko :)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Stycznia 2013, 22:10:55 »
Rob te gniazda co zapodałeś są bezsensu - dobre do lutowania na płytce a nie gdzieś w desce.
Mateusz rozglądnij się za czymś takim jak chcesz mieć ładnie i bezpiecznie:
http://allegro.pl/gniazdo-aux-seat-vw-skoda-audi-leon-altea-golf-eos-i2953738885.html
Może gdzieś da się dorwać jeszcze taniej, nie szukałem dokładnie tylko pierwsze lepsze zapodaję jako poglądowe.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Stycznia 2013, 22:18:49 »
Rob te gniazda co zapodałeś są bezsensu - dobre do lutowania na płytce a nie gdzieś w desce.
Przykład tylko dałem, bo na Alledrogo nic normalnego nie ma a głównie mi chodziło o ozdobną nakrętkę.
Z prawej strony przy kieszeni na kasetę zrobił bym otwór i przykręcił gniazdo.
Oczywiście Twój pomysł jest lepszy bo gniazdo pochodzi z auta a mi nie przyszło do głowy, że takowe może być osobno.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Stycznia 2013, 02:18:20 »
Mateusz rozglądnij się za czymś takim jak chcesz mieć ładnie i bezpiecznie:
http://allegro.pl/gniazdo-aux-seat-vw-skoda-audi-leon-altea-golf-eos-i2953738885.html
Może gdzieś da się dorwać jeszcze taniej, nie szukałem dokładnie tylko pierwsze lepsze zapodaję jako poglądowe.

Super sprawa z tym gniazdem, poszukam takiego na dniach. Tylko to miejsce - lepiej będzie to umieścić tak jak Paba mówił - przy ręcznym. Już wolał bym nie ruszać tego radia, bo ileż można to wyjmować - te plastikowe mocowania się w końcu wyrobią i będzie problem.

ar2rc

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 07 Października 2013, 10:40:04 »
Kabel był źle wlutowany do scalaka. Po wpięciu się pod pro-l i pro-r i włączeniu kaseciaka jakość jest [cenzura] fajna. Podpiąłem nokię i odpaliłem na niej radio - nie ma żadnych strat kompletnie. Głośnością też można sterować tylko trzeba wypośrodkować z sygnałem - żeby nie był przesterowany.

witam ta instrukcja dotyczy kaseciak,a a czy ktoś robił to z cd ? bardzo bym prosił o jakiekolwiek namiary. pozdrawiam

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 07 Października 2013, 12:02:01 »
Ja ostatecznie kupiłem radio z "blututem" i problem z głowy. Nie pałętają mi się żadne kable a i zestaw głośnomówiący siłą rzeczy mam.

Dobre rozwiązanie dla kogoś kto przechowuje nagrania na telefonie.

Offline flankerr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 15 Października 2013, 16:28:49 »
witam ta instrukcja dotyczy kaseciak,a a czy ktoś robił to z cd ? bardzo bym prosił o jakiekolwiek namiary. pozdrawiam

Ja robiłem :) wpiąłem się bezpośrednio na płytkę i wyprowadziłem kabelki na zewnątrz. Radio odpalam na AM (jedyna wada - lekkie szumy z radia).
Yaris 1.3 VVT-i 2004

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl