Autor Wątek: problem na wyjezdzie  (Przeczytany 17617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: problem na wyjezdzie
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Kwietnia 2013, 23:45:55 »
O, widzę, że znów najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy silnik bez głowicy widzieli na zdjęciach albo "kumpel im mówił, że mu szwagier robił". Tak trzymać  :good: :cheesy:

Noo, dziękuję za szczerość, puściłem tu pięć postów więc raczej do mnie się to tyczyło.
Może i faktycznie jest tak jak piszesz, ale mam też znajomych mechaników w tym w rodzinie z wieloletni stażem , dużo czytam i czegoś tam myślę że się nauczyłem w swoim życiu. Fakt, nie mój cyrk itd......

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Kwietnia 2013, 09:24:32 »
Uderz w stół...  :laugh:

Celowo nie było pisane osobowo, a kto się poczuwa, to jego sprawa. Faktem jednak jest, że coraz więcej jest specjalistów, bo przeczytali coś w internecie, albo na "od trzech lat oglądają TVN Turbo", więc się znają.

Wracając do uszczelek jednak, zajrzałem w katalog Cometica i są dostępne do 2,2, więc nad tym bym się zastanowił. Jedna z polskich firm ma Cometica w ofercie, więc można zapytać, czy sprowadzą na zamówienie.
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Kwietnia 2013, 13:10:46 »
Marcin, bardzo ładnie napisałeś, dyplomatycznie i zgodnie z regulaminem. Cieszę się, że wiedzę którą posiadasz wyssaleś z mlekim, szkoda tylko, że krytykujesz wszystko do okola co nie pasuje do "Twoich" standartów.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Kwietnia 2013, 13:37:52 »
Kto wyssał ten wyssał, mnie nic z nieba nie spadło, a to, co wiem, kosztowało niezliczoną ilość roboczogodzin, nierzadko chore pieniądze i kilka naprawdę bolesnych upadków.

Krytykuję nie "wszystko", tylko bezmyślne oszczędności tam, gdzie ich być nie powinno.

Może też dlatego auta, które robię jeżdżą i nie sprawiają problemów, a ja śpię spokojnie i nie muszę się wstydzić.
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Kwietnia 2013, 22:57:10 »
[....] Faktem jednak jest, że coraz więcej jest specjalistów, bo przeczytali coś w internecie, albo na "od trzech lat oglądają TVN Turbo", więc się znają.

[....]

Faktycznie to np. http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php   jest złe.  TVN Turbo też jest kanałem całkowicie odstrzelonym od rzeczywistości motoryzacyjnej.

[...]

Krytykuję nie "wszystko", tylko bezmyślne oszczędności tam, gdzie ich być nie powinno.

Może też dlatego auta, które robię jeżdżą i nie sprawiają problemów, a ja śpię spokojnie i nie muszę się wstydzić.

Dobrze wiesz, że nigdy nie krytykowałem Twojej pracy. Szanowałem Twoją pracę, zdolności, poświęcenie i zaparcie, bo według mnie należy Ci się. Gdzie i kiedy mogłem polecałem Twoje zdolności.
Oszczędności- no cóż, można śmiało stwierdzić, że nigdzie jeśli mowa o samochodach nie należy oszczędzać. Trzeba zauważyć tylko, że są ludzie którzy ze względu na dochody muszą z czegoś zrezygnować i takie też podejmują decyzję. Jako człowiek i fachowiec powinieneś to zrozumieć.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl