AUTOMATY PONAD WSZYSTKO, JAK KTOŚ RAZ SPRÓBUJE, NIGDY NIE KUPI MANUALA. MANUAL JEST DO NAUKI DZIECI JAK DZIAŁA SKRZYNIA, EWENTUALNIE JAK KTOŚ NIE WIE CO ZROBIĆ Z RĘKAMI PODCZAS JAZDY.
Oo, następny mądrala, ledwo się zarejestrował, Camry pewnie od 3 dni, a wszystkie rozumy zjedzone. Podasz może, jaki masz silnik pod maską, i jaką skrzynię ? Tak testowo

Piszesz, jakbyś conajmniej z malucha ( bez obrazy dla maluchów ) się przesiadł i zalety Camry powaliły Cię na kolana. To zwykły dupowóz, wyluzuj trochę.
Owszem, doceniam zalety skrzyni automatycznej... póki działa.
Myślę, że gdybyś wsiadł do tego, co przydarzyło mi się kupić na części, to inaczej byś dyskutował ( chociażby, jakby przyszło Ci pchać auto do tyłu, bo wsteczny raz zapina, raz nie, a jak się rozgrzeje to już w ogóle nie ma jazdy ).
Automat do miasta, i dla leniwych. Nie będę prowadził, kolejnej już, polemiki - jest to kwestia gustu, a skrzynia manualna jest mniej zawodna od automatu. Amen.
A jeśli już jesteś taki obeznany, to może napisz łaskawie, jak działa skrzynia manualna, bo mimo rozebrania jednej na części, jeszcze nie do końca ogarnąłem zasadę jej funkcjonowania.
Aaa, "rzadki" piszemy przez RZ

pzdr