Autor Wątek: Halogeny-Yaris przed FL  (Przeczytany 71860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yarisII

• Gość
Odp: Halogeny-Yaris przed FL
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Marca 2011, 21:43:26 »
http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/aimuploads/%7BDBC83350-CEC5-48FB-C5C9-E51B182FCEC5%7D/Front%20fog%20lamps%20PZ457-B0510-00%20AIM%20000%20374-0.pdf

chodzi mi o ta instrukcje.... strona 12 podlaczenie bezposrednio do akumulatora......strony 14-17 zdejmujemy wycieraczki  :roll: :grin:

...ale najbardziej chodzi mi o kabelki na str.23.... czemu je trzeba przykreci do sruby?? uziemienie?? czy co??

Mile widziane odpowiedzi:) oraz podpowiedzi do calej instrukcji  <diabel>

Offline ToYaris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 30 Marca 2011, 18:09:28 »
chodzi mi o ta instrukcje.... strona 12 podlaczenie bezposrednio do akumulatora......strony 14-17 zdejmujemy wycieraczki  :roll: :grin:
...ale najbardziej chodzi mi o kabelki na str.23.... czemu je trzeba przykreci do sruby?? uziemienie?? czy co??
Miałem taką samą instrukcję montażu, ale mądry sprzedawca z Alle....wyciął tę część o wycieraczkach. I bardzo dobrze! Przeciągnij te kable tam, gdzie Ci napisałem. Nie ruszaj wycieraczek!
Odnośnie kabelków ze strony 23, to jest masa(kabel masowy).

yarisII

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 30 Marca 2011, 20:14:08 »
Wiem wiem, juz mi podpowiedziales ;)

Głupie pytanie.....gdzie mase mozna podpiac?? ( nie liczac miejsca pokazanego w instrukcji)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #93 dnia: 30 Marca 2011, 20:56:25 »
Pod dowolną śrubę wkręcaną do konstrukcji samochodu :)

yarisII

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 30 Marca 2011, 21:05:59 »
Pod dowolną śrubę wkręcaną do konstrukcji samochodu :)

Podziękował  :grin: chcialem sie upewnic  :laugh:

Offline koleś

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Kwietnia 2017, 15:53:11 »
Witam. Zastanawiałem się czy otwierać nowy temat czy nie ale chyba sie obejdzie bo jedyna różnica miedzy tematami byłaby tylko w tym że moj Yaris jest po lifcie. 

Odświeżam zatem ten temat i przechodzę do rzeczy. Przymierzam się do instalacji halogenów do Yarisa II po FL z rocznika 2009. Mam kilka pytań w związku z tą "akcją".

Co dokładnie muszę kupić do takiej instalacji (pomijając oczywiście halogeny i ramki) ? Czy fabrycznie została wyprowadzona instalacja pod halogeny czy trzeba ciągnąć wszystkie kable ? Oryginalnie włącznik halogenów jest przy manetce czy na tunelu środkowym między pasażerem a kierowcą ? Czy po zamontowaniu trzeba coś programować na komputerze po dodaniu takiego oświetlenia ?

Z góry dzięki za odp i pozdrawiam.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Kwietnia 2018, 15:56:40 »
Podpinam się pod topic.

Też montuję halogeny w yarisce  2004 roku wersja francuska. Mam pytanie, w którym miejscu znajduje się ten przekaźnik?
Brakuje mi jeszcze manetki i przekaźnika. Czy kontrolka od przednich halogenów jest na wyświetlaczu czy tej opcji nie ma po dołożeniu lamp. manetki i przekaźnika?
Dzieki i ppzdrawiam

Piotrrek

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #97 dnia: 12 Kwietnia 2018, 10:30:41 »
w którym miejscu znajduje się ten przekaźnik?
ja robiłem tą operację w japończyku i przekaźnik był za skrzynką bezpieczników w kabinie, ale z tego co wtedy badałem temat (a było to dawno temu) to w wersji francuskiej do przekaźnika trzeba nurkować za schowkiem pasażera i filtrem pp.
Kontrolka w desce jest.
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #98 dnia: 12 Kwietnia 2018, 18:02:56 »
w którym miejscu znajduje się ten przekaźnik?
ja robiłem tą operację w japończyku i przekaźnik był za skrzynką bezpieczników w kabinie, ale z tego co wtedy badałem temat (a było to dawno temu) to w wersji francuskiej do przekaźnika trzeba nurkować za schowkiem pasażera i filtrem pp.
Kontrolka w desce jest.

Na schemacie wygląda jak byłby pod głośnikiem. W instrukcji głośnik jest przykręcony na 4 śruby..Dziś tam zajrzę możeprzekaźnik tam jest.
dzieki kolego.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Kwietnia 2018, 21:35:19 »
Potwierdzam że oryginalna instalacja jest w wersji bez halogenów przednich:) Dziś to poskładałem i wszystko działa jak Koledzy na początku topicu to opisywali.
Jedyny minus jaki mogła doproacować Toyota to założyć zaślepki na oryginalne wtyczki schowane przy reflektorach z racji że trochę zasyfiały w środku a piny lekko przyśniedziały, ale poczyściłem i przesmarowałem piny smarem do połączeń elektrycznych.
Przekaźnik w Francuzie >> do jego wciśnięcia trzeba wymontować głośnik żeby było lepsze dojście >>głośnik jest na dwie śrubki nie na 4 jak napisałem wyżej.
Manetka to pikuś, tym bardziej że robiłem sterowanie w kierze>> wtedy więcej zabawy bo trzeba kierę ściągnąć.
Sam  montaż oryginalnych lamp wymaga odkręcenia nadkola od strony zderzaka i odsuniecie go w stronę koła i jest dobry dostęp bez odkręcania koła.. W wersji silnikowej 1.3 vvti bez klimy prawy halogen można spokojnie zamontować przez dostęp od strony silnika>>jest spora luka..Generalnie każdy powinien zrobić to sam jak potrafi wymienić olej w silniku:))

KOSZT WERSJI Z HALOGENAMI wyniósł mnie za cały komplet OE >> 220 Pln robota własna >> 2,5 godziny.
W ASO pewnie 220x10 +robota z 200 Pln.

Kilka fotek dla zainteresowanych..

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2018, 22:27:11 wysłana przez smokofilidanek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl