Potwierdzam że oryginalna instalacja jest w wersji bez halogenów przednich:) Dziś to poskładałem i wszystko działa jak Koledzy na początku topicu to opisywali.
Jedyny minus jaki mogła doproacować Toyota to założyć zaślepki na oryginalne wtyczki schowane przy reflektorach z racji że trochę zasyfiały w środku a piny lekko przyśniedziały, ale poczyściłem i przesmarowałem piny smarem do połączeń elektrycznych.
Przekaźnik w Francuzie >> do jego wciśnięcia trzeba wymontować głośnik żeby było lepsze dojście >>głośnik jest na dwie śrubki nie na 4 jak napisałem wyżej.
Manetka to pikuś, tym bardziej że robiłem sterowanie w kierze>> wtedy więcej zabawy bo trzeba kierę ściągnąć.
Sam montaż oryginalnych lamp wymaga odkręcenia nadkola od strony zderzaka i odsuniecie go w stronę koła i jest dobry dostęp bez odkręcania koła.. W wersji silnikowej 1.3 vvti bez klimy prawy halogen można spokojnie zamontować przez dostęp od strony silnika>>jest spora luka..Generalnie każdy powinien zrobić to sam jak potrafi wymienić olej w silniku:))
KOSZT WERSJI Z HALOGENAMI wyniósł mnie za cały komplet OE >> 220 Pln robota własna >> 2,5 godziny.
W ASO pewnie 220x10 +robota z 200 Pln.
Kilka fotek dla zainteresowanych..

Pozdrawiam