Autor Wątek: Rezerwa  (Przeczytany 78671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Puffy

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:36:24 »
A propo tego komputerka jeszcze jedno, jak byłem z tym swoim w serwisie Bońkowscy w Poznaniu, to Serwisant powiedział, że w Corollach po niedawnym face liftingu, kiedy natankuje siępaliwo do baku on sam przeliczy od nowa dystans do przejechania na baku i nie trzeba nic ręcznie zerować. Czemu nie ma tak fajnie w Yarisie??  :?

MaLy_RaDeK

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:37:01 »
U mnie nie ma takiej opcji... :(
Model z '99.
Opcja Range jest chyba tylko w modelach po FL.

lifeson

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:50:42 »
Cytat: Puffy
A propo tego komputerka jeszcze jedno, jak byłem z tym swoim w serwisie Bońkowscy w Poznaniu, to Serwisant powiedział, że w Corollach po niedawnym face liftingu, kiedy natankuje siępaliwo do baku on sam przeliczy od nowa dystans do przejechania na baku i nie trzeba nic ręcznie zerować. Czemu nie ma tak fajnie w Yarisie??  :?

przeciez po tankowaniu zasieg sie zmienia, nie trzeba nic resetowac?
myle sie?
pzdr!

Puffy

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:05:24 »
Właśnie z tym problemem byłem w serwisie. Zawsze zerował mi sie sam, jak wlałem paliwko do baku (a raczej pokazywał większy dystans), aż pewnego dnia tego nie zrobił i dlatego pojechałem do serwisu, gdzie powiedziano mi, że w Yarisach trzeba po każdym tankowaniu ręcznie zerować parametry kompa.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Rezerwa
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:13:10 »
bzdura, nic nie trzeba zerować. Po zatankowaniu zasięg sam sięustawia na odpowiednią wartość. Problem jest tylko jak jedziesz na rezerwie i zatankujesz kilka litrów, wtedy moze sie nie dodać do zasięgu :)
Seat Leon Cupra :D

lifeson

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:34:58 »
no wlasnie, ja zawsze tankuje do pelna i zawsze sie ten zasieg "sam" powieksza.
chyba jest tak, ze jak sie go po tankowaniu zresetuje to pokazuje minimalnie inny zasieg od tego ktory sie sam ustawil, ale to sie i tak w trakcie jezdzenia na biezaco zmienia.

Hicks

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:02:22 »

W tych po FL tak właśnie jest. U mnie kiedy Range spadnie do 0 to mryga kontrolka rezerwy. Działa z 99% skutecznością.
Ale ja rzadko patrzęna zasięg :)

absolon

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:17:00 »
Hicks - masz i nie koszystasz? Ja tam bym sobie popatrzył :), ale wyglada ze przed FL nie było tej opcji. Moze jakis upgrade firmware'u by Toyota - to żart :P  ale teraz wszystko mozna upgradowac i to chyba stąd.

pozdrawiam

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
Rezerwa
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Kwietnia 2005, 16:26:45 »
Cytat: absolon
czy opcja komputerka pt. RANGE jest w kazdym Yarisie?

Japonskie Yarisy nie mialy tej funkcji - dopiero we francuskich ja wprowadzono.
Moze masz japonska wersje - we francji produkcja Yarisow zaczela sie od 31 stycznia 2001r

Offline MarQs

• Toyot Pełzający
  • **
Rezerwa
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Kwietnia 2005, 20:48:45 »
Cytat: etom

Moze masz japonska wersje - we francji produkcja Yarisow zaczela sie od 31 stycznia 2001r

dopiero pojawila sie po FL. ja mam francuza '02 przed FL i nie mam range.
M6 sportbreak

absolon

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Kwietnia 2005, 21:39:37 »
Cytat: MarQs

tak to by potwierdzalo sie i w miom przypadku - mam yaris z konca 2001 czyli juz Francuz ale "zasięgu" ni ma  :cry:

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
Rezerwa
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Kwietnia 2005, 23:33:22 »
w Corollach po niedawnym face liftingu, kiedy natankuje siępaliwo do baku on sam przeliczy od nowa dystans do przejechania na baku i nie trzeba nic ręcznie zerować. Czemu nie ma tak fajnie w Yarisie??

Alez jest .
W Yarisach - posiadajacych ta funkcje - jest dokladnie tak samo.

Agnieszka

• Gość
Co do rezerwy.
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Kwietnia 2005, 12:34:46 »
U mnie w wersji francuskiej to wynosi ona około 8 litrów w momencie jak zaczyna migać. Ale ze względu na to, że czasami rezerwa zaczyna migać, a potem wraca z powrotem na 2 kreski to można przegapić ten moment kiedy zaczyna sięzapalać. Dlatego staram sięnie jeździć więcej niż 60 - 70 km od momentu kiedy zauważe miganie wskaźnika.   :wink:

Agnieszka

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Kwietnia 2005, 12:42:09 »
Cytat: MarQs
Cytat: etom

Zgadza sięja też mam francuską wersjęi nie posiadam tej funkcji.  :chmmm

dtox

• Gość
Rezerwa
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Kwietnia 2005, 00:20:26 »
jesli wszystko jest dobrze ustawione to:

Range/zasieg pokazuje ilosc km do momentu zaswiecenia sie rezerwy...

mnie na rezerwie udalo sie zrobic ok 150km i silnik zgasl...dobrze ze juz pod domem :aslyer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl