Autor Wątek: Przed kupnem - czyli jaki najlepszy model i jak sprawdzic ?  (Przeczytany 47182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

robertdg

• Gość
Odp: Przed kupnem - czyli jaki najlepszy model i jak sprawdzic ?
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Listopada 2010, 16:59:46 »
dzisiaj do mnie z płaczem przybiega, że odpaliła auto i chyba cos popsuła, bo niebieska kontrolka termometru się swieci, eh ta nadwarżliwość ;-)

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

No lepiej sprawdzić, ja przed zakupem sprawdzałem auto w ASO, tyle że mój jest krajowy i mnie też zależało na sprawdzeniu przebiegu autka.
A w ogóle to kupiliście poliftowego TSa, tak ?? Napisz cos więcej o nim bo ciekaw jestem :) I jaki kolor ??  <diabel>

Tak poliftowy TS, kolor czerwony, auto z niemiec, auto wedle ksiązki serwisowej było po przeglądzie początkiem tego roku, no i faktycznie, zrobiłem pełny przegląd układu hamulcowego i zawieszenia, wymieniłem pare żaróweczek, posprawdzałem płyny, więc mogę powiedzieć tyle, cały układ hamulcowy tył i przód nowiza, oryginał Toyoty, mierzyłem tarcze i klocki, przód w niewielkim stopniu zużyty, tył w znikomym, hamulce wymagały czyszczenia jarzm, oraz przesmarowania prowadnic, hamulec ręczny wymagał korekty regulacji na szczękach, na przyszły rok zaplanowana wymiana płynu chłodniczego - obecny punkt zamarzania ma na poziomie -32st C, także do wymiany w przyszłym roku będa łączniki stabilizatora przedniego, gdyz korozja zaczeła się do nich dobierać, obecne siedzą twardo i luzów nie maja, wiec daje im jeszcze trochę czasu ;-), a no i klima otrzymala pełny serwis, czyli opróżnienie, test, napełnienie i odgrzybienie, mogę dodać jeszcze jedno, wydaje mi się, że autko zostanie na bardzo długo ;-)

Offline chart

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Grudnia 2010, 14:55:47 »
Ja kupiłem dla żony Yaris 1,5 automat z USA, rocznik 2008. Silnik ma 103 KM i auto jest niesamowicie zrywne. Ma też klimę, dobre audio z mp3, czujnik ciśnienia w oponach (!), odłączaną poduszkę pasażera (automat.), czujnik zapięcia pasów, neutralizator oparów paliwa z baku(!)- ale nie ma ABS. Każda część blacharska ma naklejoną w sposób trwały numer serii więc widać szystkie wymienione części. Produkcja japońska. W sumie mogę śmiało polecić-jeżeli ktoś ma możliwości sprowadzenia lub kupna. Trochę pali-automat swoje robi (około 7 l/100km po mieście).Jedyny feler to brak ABS.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Grudnia 2010, 15:58:21 »
Trochę pali-automat swoje robi (około 7 l/100km po mieście).

Trudno raczej znaleźć benzynę która spali mniej przy tej masie auta

Poza tym moje 1.0 68 km pasi tyle samo wiec nie narzekaj

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl