A nie ma w HSD jakiegoś elektrycznego ogrzewania kabiny,tzn.coś na wzór suszarki do włosów ale zainstalowany w systemie grzewczym i połączony z regulacją temperatury na wyświetlaczu klimatyzacji?
Wiem,że Opel ma tzw. QuickHeat czyli system działający od razu po włączeniu silnika,dający ciepło do kabiny nim nagrzeje się silnik,a jak już nagrzeje się to QuickHeat się wyłącza automatycznie bez ingerencji kierowcy.Seryjnie QuickHeat jest montowany z silnikami diesla,przy benzynie jako 1000zł opcja.
Parkowanie to przy kamerze i tylu czujnikach sama przyjemność,nawet bez obracania głowy:)
5 lat gwarancji na układ hsd,potem po pomyślnym przeglądzie na rok lub 15.000 km za 200zł i tak przez 5 kolejnych lat,aż się osiągnie w sumie 10 lat.
Czytałem,że do hsd Toyota szykuje baterie Li-lon,także to już duży skok wprzód - może i dla obecnego Aurisa będzie możliwa przekładka w ASO...zobaczymy.
A ile pali...z tempomatem przy 100km/h 4,8-4,9l a 120k/h 5,6-5,7l.
Sprawdzałem już 3 razy rzetelność komputera z kalkulatorem i zaniża o 0,2-0,3l/bak.
Byłem już też na przeglądzie "oglądanym" po 1000km (nieobowiązkowym) i 350zł poszło:)
scalone posty