Gratulacje, fajne auteczko. Marzyłam o mr-ce na studiach

Teraz marzenia się zmieniły, ale zostały przy Toyotkach. Życzę mnóstwo frajdy w użytkowaniu. Napisz, jak się jeździ i koniecznie wstaw do galerii fotki.
A to, ile weźmie oleju będzie tez zależało od tego, jak jeździsz. Ja się staram zawsze mieć zapasowy literek w bagażniku. Na początku sprawdzaj częściej, co tydzień czy co dwa, zależy, jak często będziesz jeździła.
Tak jak Patka napisała, sprawdzaj na ostudzonym silniku, nie po dłuższej jeździe. Wyjmij bagnet, oczyśc go chusteczka czy ściereczka, włóż ponownie, wyjmij i odczytaj poziom. Powinnaś mieć oznaczenie na bagnecie min i max.
Jak zaczęłam jeździć, to obczytałam sobie instrukcję obsługi, co oznaczają wszystkie kontrolki, jakie opony, żarówki, gdzie są jakie filtry, które mogę wymienić sama a których nie dam rady i co ile je trzeba wymieniać. Sprawdziłam tez, jakie jest obowiązkowe wyposażenie, czy apteczka i gaśnica nie przekroczyły terminu ważności, dokupiłam odblaskowe koszulki... sprawdziłam też, czy mam koło zapasowe, lewarek i jak tego używać w razie draki. Dokupiłam nawet linkę holowniczą i sprawdziłam, gdzie mam hak i otwór do przykręcenia go

Przezorny zawsze ubezpieczony

Edit:
i zakupiłam komplet bezpieczników