Nowy Auris nie jest gorszy niż stary to na pewno. Kwestia czy stary był/jest dobry. Patrząc obiektywnie na rynek to raczej jest bardzo przeciętny lub nawet poniżej przeciętnej. Całą sytuację ratuje jako taki serwis który nie robi większych problemów w poprawianiu fabryki.
Za czasów prawdziwej Toyoty produkowanej w Japoni Corolla była zdecydowanie powyżej średniej przez niektórych uważana nawet za lidera. Jeśli nawet tak nie było to była w ścisłej czołówce.
Nowe Toyoty co by nie mówić to raczej liderami nie są zarówno pod względem technologi, jak i jakości użytych materiałów na precyzji montażu kończąc. To właśnie miałem na myśli mówiąc że Toytoa robi coraz gorsze samochody. Fakt robią dobre hybrydy ale to jest margines. Inne marki idą w górę Korea, Mazda nawet Renault

natomiast Toyota leci na łeb na szyję zarówno z jakością, trwałością i niezawodnością. Niestety pogoń za zyskiem, cięcie kosztów objawia się w bardzo nieprzyjemny i kosztowny sposób dla użytkowników (pół biedy kiedy jest gwarancja). Nie mówiąc już o beznadziejnym designie.
To jest oczywiście moja interpretacja rzeczywistości. Każdy może mieć swoje zdanie i to szanuję. Ja natomiast wyleczyłem się z Toyoty i następny samochód raczej nie będzie tej marki chyba że zdarzy się cud w co szczerze wątpię.