Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596629 razy)

Offline Cezarek113

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #5640 dnia: 12 Stycznia 2021, 14:49:09 »
Witam,
Ponownie wracam z zapytaniem tego typu...Czy ktoś dokładał czujniki do przodu i kamere cofania w Aurisie Active z 2016 roku?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #5641 dnia: 12 Stycznia 2021, 15:21:14 »
Można dołożyć ale prościej/taniej jest nie na fabrycznych.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5642 dnia: 12 Stycznia 2021, 21:44:53 »
przednie czujniki to wystarczy kupić jakieś lepszej jakości i po zdjęciu zderzaka zamontować w fabrycznych miejscach (są znaczniki)
aaa no i na zasilaniu wypuścić sobie wyłacznik i zamontować np od lewej strony kierownicy na zaślepce

Offline Cezarek113

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5643 dnia: 13 Stycznia 2021, 08:48:55 »
Dzięki.

A jaki rozmiar felg na lato? 16" czy 17" cali, ktoś ma i podzieli się jak się sprawują? Bardziej interesują mnie opinie o 17".

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5644 dnia: 13 Stycznia 2021, 17:42:53 »
17'tki też były fabryczne, ale do 1.33 nie polecam
ogólnie najlepszy wybór to 16'tki ;)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #5645 dnia: 13 Stycznia 2021, 19:22:14 »
Dzięki.

A jaki rozmiar felg na lato? 16" czy 17" cali, ktoś ma i podzieli się jak się sprawują? Bardziej interesują mnie opinie o 17".

16" lepsze. Lepszy komfort, trudniej uszkodzić felgę i tańsze opony.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5646 dnia: 14 Stycznia 2021, 20:12:46 »

Zgadzam się, że 16-tki to optymalny wybór. No, ale 15-tki to jeszcze lepszy komfort, jeszcze trudniej uszkodzić felgę /i oponę też/ i jeszcze tańsze opony, co ty na to?  :o ;) No, bo ja mam akurat 15-tki i jakoś nie widzę, żeby wizualnie koła były brzydkie, jest ok., ale przy kupnie nowego auta będę miał 16-tki, 17-tek nie chcę  :thumbdown:
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #5647 dnia: 14 Stycznia 2021, 21:31:54 »

Zgadzam się, że 16-tki to optymalny wybór. No, ale 15-tki to jeszcze lepszy komfort, jeszcze trudniej uszkodzić felgę /i oponę też/ i jeszcze tańsze opony, co ty na to?  :o ;) No, bo ja mam akurat 15-tki i jakoś nie widzę, żeby wizualnie koła były brzydkie, jest ok., ale przy kupnie nowego auta będę miał 16-tki, 17-tek nie chcę  :thumbdown:

Pytanie było 16" czy 17"
Na 15" też jeździłem lata i myślę że są OK ale jak ktoś ma kupować specjalnie to 16 chyba najlepszy kompromis. A jak już ktoś ma 15" i wygląd mu pasuje to też nie namawiam do zmiany na większe choć jeżdżądz na 15" zawsze chciałem mieć 16".
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5648 dnia: 14 Stycznia 2021, 21:42:33 »
Mój kolega ma 17 w swojej auris hybrid kombi i ciągle narzeka, że mało komfortowe i chce zmienić na 16.

Wysłane z mojego j23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5649 dnia: 14 Stycznia 2021, 22:05:38 »
Kilka pozycji niższej na forum masz temat, "Jakie opony do Aurisa "

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5650 dnia: 15 Stycznia 2021, 07:18:14 »
Czy Auris II FL posiada czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy w zbiorniczku? Chciałem psiknąć ale prysnął tylko prawy i to ledwo co. Kontrolki brak. Działają na pewno oba, bo wcześniej ochoczo psikały.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2021, 07:22:06 wysłana przez Rauxel »

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5651 dnia: 15 Stycznia 2021, 07:52:44 »
Czy Auris II FL posiada czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy w zbiorniczku? Chciałem psiknąć ale prysnął tylko prawy i to ledwo co. Kontrolki brak. Działają na pewno oba, bo wcześniej ochoczo psikały.

Niestety brak. Tak samo jak brak czujnika o kończących się klockach hamulcowych. Zabawne że obie te rzeczy miałem w passaciku b5  :o

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5652 dnia: 15 Stycznia 2021, 07:58:53 »
Czyli kontrolki spalonej zarowki tez pewnie nie ma. Trzeba wymienic swiatla STOP i cofania na LED, bo zorientuje sie, ze zarowki padly, jak zatrzyma mnie policja :P

Ciekawe, auto z 2015 roku i nie ma takich czujnikow. W Octavii II z 2006 r. byl czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy, spalonej zarowki (ze wskazaniem, ktora zarowka sie spalila), czujnik poziomu oleju, cisnienia oleju... Troche dziwne, ze tutaj tego nie ma.

Anyway, jak sobie radzicie ze sprawdzaniem poziomu plynu ? Nie mam zadnej miarki w korku. Odpalenie wycieraczek na brudna szybe to gwarantowanie jej porysowania....

Offline TGR_RS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5653 dnia: 15 Stycznia 2021, 08:03:48 »
Czyli kontrolki spalonej zarowki tez pewnie nie ma. Trzeba wymienic swiatla STOP i cofania na LED, bo zorientuje sie, ze zarowki padly, jak zatrzyma mnie policja :P

Ciekawe, auto z 2015 roku i nie ma takich czujnikow. W Octavii II z 2006 r. byl czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy, spalonej zarowki (ze wskazaniem, ktora zarowka sie spalila), czujnik poziomu oleju, cisnienia oleju... Troche dziwne, ze tutaj tego nie ma.

Anyway, jak sobie radzicie ze sprawdzaniem poziomu plynu ? Nie mam zadnej miarki w korku. Odpalenie wycieraczek na brudna szybe to gwarantowanie jej porysowania....
Też się zdziwiłem co do czujnika poziomu płynu, w zafirze z 2000 r było aż tych czujników za dozo ale mam patent na to kiedy się kończy płyn...jak nie psika to dolewam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5654 dnia: 15 Stycznia 2021, 10:44:40 »

Można zmierzyć ilość płynu :) W przykrywce przy zbiorniku jest mała dziurka i rurka - więc wystarczy włożyć rurkę do zbiorniczka, zatkać dziurkę i wyciągnąć  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl