No. droższe, niż gdzie indziej, niestety Nie pamiętam dokładnie, ale coś chyba z 5 zł jeden zatrzask. Kupiłem kilka, majątku nie straciłem, ale mam oryginały, jak mawia Cinek
Kupujesz w ASO, masz Toyotę i nie wiesz, że pod spodem są dwie wersje spinek ?

Proszę, ja płaciłem za obydwie wersje 1.19 i 1.75 pln. Rozumiem, że każdy ma swoje fanaberie i nieliczni może za dużo kasy, ale skoro mi tu wytykałeś moje jakieś "grzechy" wedle swego mniemania, to merytorycznie to rozprawimy.
Wszyscy mają wolny wybór, mogą oszczędzać na wskroś, mogą zaszaleć, lub zamiast jedzenia kupować w ASO części.

Ale tak jak ze wszystkim, w obecnych czasach i możliwościach od myślenia głowa nie boli, bo wyborów może być wiele.
Tylko lenistwo i nie znajomość materii, mogą tłumaczyć brak przemyślenia.
Moje przykłady:
Pompa wody- ASO 500pln - zwykły sklep, Aisin 230pln i był napis Toyota w połowie. Inne marki, ponoć w pudełku też może być to samo Aisin.
TGMO 5W30 koszt ponad 300pln i to nie GTL, tymczasem gigant firma Shell i ich HU 5W30 to GTL za 100pln.
Spinki piszesz ASO 5pln, zwykły sklep i za 5pln są 3-4szt.
Filtry w ASO to podstawowe wersje, Mana kupuje i na pewno taniej mam lepsze, a climy to 3 poziom własności.
Co takiego jest lepszego w spinkach z ASO/sklep, skoro tak samo wyglądają i pasują ?
Bez jaj w spinkach nie ma nic skomplikowanego, na tyle by były znaczące różnice. Skoro wygląd jest ten sam co ori, to nie rozumiem po co przepłacać. No ale nieliczni tylko w ASO się stołują i super im z tym. Na ślepo i bez własnego myślenia to wszędzie jest łokej. Kolega obawia się innego wyglądu tych ze sklepu, ale one są identyczne. Pomijam to, że przy zakupie auta nie widzi się większych spraw. A co dopiero spinki, nie znam nikogo kto przy zakupie interesował by się spinkami.
Jak dotąd ze względu na znikomy wybór identycznych odpowiedników, kupiłem w ASO tylko płyn chłodnicy Pink.
Nie noszę krawata, coś tam wiem i głupio by było dawać się rolować na kasę, bo to by było zbyt naiwne.
PANOWIE HEJTERZY PODEJMUJĄ TEMAT AKU I SYSTEMU W STRIKTE ECO ? 
Czekam na super wątek w pigułce, ciekawy jestem jak to streścicie. To nie jest temat wymiarów jednej spinki, tylko system, warunki, zmienne itp. itd.
BŁOTEM RZUCA SIĘ ŁATWO, A POKAJAĆ SIĘ JUŻ NIE MA KOMU. ODPOWIEDZIALNY CZŁOWIEK CZY W REALU, CZY W NECIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE SŁOWA, INACZEJ JEST PRZEROŚNIĘTYM MAMIN SYNKIEM. 
W taki sposób rodzą się nieprawdziwe informacje w necie, bo ani sprostowania ani wyjaśnień brak.