Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596710 razy)

Offline paba

• Toyot Spamer
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #330 dnia: 02 Kwietnia 2014, 19:44:56 »
jako element wspomagający tak, jeszcze zależy jakim sprzętem i jak kto się przyłoży, ale na pewno pomaga kanały nieco zdezynfekować

jak się pleśń i inne nagromadzi to niestety, trzeba dechę rwać i czyścić parownik, bo tam gnoju najwięcej
TIIDA '09

Offline radastech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #331 dnia: 03 Kwietnia 2014, 13:42:21 »
"plak to g.ówno," z tym się zgadzam :-) miałem raz taką "bombę" do klimy - lepiej kupić 4-ro paka zupki chmielowej za to, ale co do produktów "WURTH" to mam pozytywne odczucia.
http://allegro.pl/wurth-odgrzybiacz-klimatyzacji-odgrzybiania-klimy-i4080384864.html <-- to wydaje się być dobre, chciałbym przetestować tylko nie wiem za bardzo gdzie ten wężyk się wsadza? W ten otwór którym dostaje się powietrze z zew. do kabiny (po wyjęciu filtra kabinowego) w kierunku przeciwnym niż kierunek powietrza do kratek wentylacyjnych (choć tam pewnie też dobrze psiknąć).

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #332 dnia: 03 Kwietnia 2014, 13:47:18 »
Wcześniej pytałem Was o zdanie w kwestii zapasowego koła/dojazdówki w nowym Aurisie.
Dla zainteresowanych, w kombi spokojnie mieści się pełne koło i niczemu nie wadzi (podwójna podłoga dalej funkcjonuje jak należy).

Offline dawid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: 04 Kwietnia 2014, 14:08:44 »
Witam, Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia numer Vin ?

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #334 dnia: 04 Kwietnia 2014, 16:49:29 »
od razu po włączeniu zapłonu radio łączy mi się przez Bluetooth z telefonem i zaczyna odtwarzać piosenki z telefonu. Wkurza mnie to trochę. Czy można jakoś to zmienić?

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #335 dnia: 04 Kwietnia 2014, 18:45:07 »
Mam pytanko czy jest możliwość zwiększenia jasności podświetlenia zegarów w auris 14,d4d 2008r? Wczoraj jechałem w dość mocnym słońcu i prawie nic nie widać. 

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #336 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:10:55 »
Pstryczkiem przy zegarach przełączasz różne opcje, są tam też słupki od regulacji jasności zegarów.

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:18:48 »
Ok dzięki jutro się pobawię. Choć ostatnio ustawiałem datę i godzinę i nic mi sie w oczy nie rzuciło

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:32:24 »
Witam,mam takie ciekawskie pytanie, czy wiecie jaka jest min. temp.powietrza przy włączonej klimie.W mojej klimie ręcznej jest ok.7 st.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #339 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:35:59 »
Ok dzięki jutro się pobawię. Choć ostatnio ustawiałem datę i godzinę i nic mi sie w oczy nie rzuciło

czytałem (nie próbowałem, bo nie potrzebowałem),że żeby wejść w ustawienia podświetlenia zegarów- musisz najpierw zapalić światła - tzn. przekręcić włącznik, nawet jak masz automat - inaczej opcja się nie wyświetli
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #340 dnia: 05 Kwietnia 2014, 02:28:26 »
polkop555- bo z tego co pamietam to jest obslugiwane przez ten drugi pstryczek - od przbiegu ogolnego i tripów. Z tego co pamiętam kolejnosc jest ODO-Trip A-Trip B-słupki wskazujące poziom jasności.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #341 dnia: 05 Kwietnia 2014, 21:24:25 »
Dzięki za info.

W kwestii rozjaśnienia zegarów powiem tyle. Regulacja faktycznie jest ale jej działanie pozostawia wiele do życzenia. Albo jest bardzo jasno albo ciemno mało daje regulowanie.

_______
Scalone
//Filu
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2014, 21:33:03 wysłana przez Filu »

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 06 Kwietnia 2014, 10:17:47 »
Witam, mam pytanko, od jakiegoś czasu wiem, że w Moim Aurisie na gwarancji wymieniono 1 żarnik ksenonu (druciarstwo jak nie wiem). Teraz zauważyłem, że nie wymieniony żarnik już ma inną barwę i chciałbym wymienić oba. Wyczytałem, że barwa to 4600-4800K w oryginale philipsa. Da się dostać do tego modelu bardziej niebieskawą barwę? np 6000K? Pytanie też o to czy dobrze wyczytałem, że dam rade to wymienić bez ściągania zderzaka? Ewentualny demontaż aku i heja? :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #343 dnia: 06 Kwietnia 2014, 13:50:36 »
W kwestii rozjaśnienia zegarów powiem tyle. Regulacja faktycznie jest ale jej działanie pozostawia wiele do życzenia. Albo jest bardzo jasno albo ciemno mało daje regulowanie.
Nigdy nie naregulujesz tak, żeby było dobrze, bo oświetlenie na zewnątrz ciągle się zmienia. Przy ostrym słońcu pomimo ustawienia max i tak nic nie widać, a w nocy maksymalna jasność trochę razi. Szkoda, że w tym wyświetlaczu nie zrobili jakiegoś dodatkowego, dedykowanego pokrętła z łatwym dostępem... ale ciesz się, bo w nowych ponoć w ogóle nie da się regulować jasności.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #344 dnia: 06 Kwietnia 2014, 14:08:43 »
ale ciesz się, bo w nowych ponoć w ogóle nie da się regulować jasności.
W nowych Aurisach jest funkcja regulacji intensywności podświetlenia wskaźników.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl