to teraz ja. Znacie kogoś z ASO Toyoty?? Pytam, bo może ktoś zapyta znajomego i podpowie co i jak. No to zaczynamy: Kupiłem używanego Aurisa od prywatnego kolesia (II właściciel), wcześniej auto od 2011 roku do 2013 roku (do stycznia) było używane w Toyocie w Lesznie. Toyota sprzedała go kolesiowi od którego ja kupiłem. Autko jest/ było na gwarancji do....... i tu pojawia się problem. W jakimś magicznym systemie Toyoty data wydania samochodu to 06.05.2011 (więc gwarancja była do 05.05.2011), natomiast w mojej książce serwisowej jest wkładka (przypięta zszywaczami kartka z danymi samochodu) na której pisze, że auto zostało wydane dnia 28.12.2011 r (a więc gwarancja byłaby do 27.12.2014 r). Toyota w Lesznie na moje zapytanie odpowiedziała (mailowo) że auto było wydane w maju, a w grudniu zostały te dane do tego ich magicznego systemu wprowadzone. Oczywiście Pan w serwisie w Katowicach sprawdzając autko powiedział, że gwarancja jest do grudnia. Dopiero będąc na wymianie łożyska Pani z tegoż samego serwisu powiedziała, że tam jest "błąd". Dodam, że ja nie mam w żadnym dokumencie zapisanej daty majowej, a wkładka gwarancyjnej w ks serwisowej jest na grudzień. Czy jest sens się odwoływać do Toyoty motor Poland? Czy jestem na straconej pozycji. (w karcie pojazdu, autko było pierwszy raz zarejestrowane w maju 2011 r.)