Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596855 razy)

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1365 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:15:14 »
ooo mamo, ale zjechane te fele :(

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #1367 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:35:20 »
Witajcie od paru dni zauważyłem dziwne klekotanie silnika na biegu jalowym. Taki jakby klekot w dieslu zalaczam linki do nagrania z garażu: 1. Telefon przylozony bardzo blisko silnika 2. Nagranie z nad maski.

Po dodaniu gazu odgłos zwięszka swoją częstotliwość? podobny odgłos miałem u siebie, do wymiany była pompa wody. Łożysko z koła napędzającego ową pompę było "wyczepane". 

skoku87 <-- jakie felgi miałbyś na sprzedaż ewentualnie i za ile? :)

Po dodaniu gazu nie zauważyłem różnicy

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1368 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:44:52 »

Pytanko do posiadaczy Aurisa II z fabryczną kamerą cofania:
Czy pod kamerką macie piankowe podkładki? Wydaje mi się, że po lakierowaniu wgłębienia przy kamerce, źle mi ją zamontowano  :wallbash:

Przyglądałam się dziś i żadnej piankowej podkładki nie widziałam. Tzn, jest jakby naklejona na coś, ale czy to pianka?  :o
Nie wiem czy coś zauważysz, ale po prawej stronie jest taka podkładka u mnie, z lewej juz nie

A kamerkę założyli tak krzywo :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1369 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:50:16 »
Ja chyba nic takiego nie mam  :o Sprawdzę jutro, bo dziś zapomniałam  :-)
Żyj i daj żyć innym.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #1370 dnia: 11 Kwietnia 2015, 20:30:45 »
A kamerkę założyli tak krzywo :/
one chyba tak leżą. Najlepiej zweryfikowac w innym egzemplarzu. U mnie jest dociśnieta w lewo. W innych Corollach też.

Ustaw samochód równo tyłem do np.  krawęznika , wrzuć wsteczny i zobacz czy linia krawęznika pokrywa sie z linią na kamerze. Z tym że czerwona linia z jednej strony może być ciut bliżej. Z tego co zauwazylem tak jest w corolli , camry i lexusie  :o

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1371 dnia: 12 Kwietnia 2015, 01:06:49 »
Hmmm, rzeczywiście Twoja wydaje się także przekrzywiona, co prawda w drugą stronę, ale chodzi o sam fakt. No nic, zwrócę Im na to uwagę bo przecież muszę ich odwiedzić w związku z tą białą niespodzianką na felgach. Ehh, człowiek dba, pucuje środkami za Bóg wie ile, a patałachy z ASO niszczą  :thumbdown:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1372 dnia: 12 Kwietnia 2015, 18:27:59 »
Mam pytanie. Jakie świece zapłonowe montowane były oryginalnie do Aurisa 1 - 2010 czyli polifting ?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1373 dnia: 12 Kwietnia 2015, 18:50:09 »
Hmmm, rzeczywiście Twoja wydaje się także przekrzywiona, co prawda w drugą stronę, ale chodzi o sam fakt. No nic, zwrócę Im na to uwagę bo przecież muszę ich odwiedzić w związku z tą białą niespodzianką na felgach. Ehh, człowiek dba, pucuje środkami za Bóg wie ile, a patałachy z ASO niszczą  :thumbdown:

Pati, moja kamerka jest zamontowana identycznie jak Twoja. Ponieważ nie jest umieszczona na środku tyłu musi być trochę obrócona, aby celować w środek pola za samochodem. Widac również piankową czarna podkładkę po prawej stronie osoby patrzącej. Mogę wrzucić fotkę jeśli chcesz. Z Twoja kamerą jest wszystko ok, ale za zapryskane koła i wydech urządziłabym Sajgon w lakierni.
Żyj i daj żyć innym.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1374 dnia: 12 Kwietnia 2015, 18:56:18 »
Potrzebuje zmienić tylną wycieraczkę w Auris, nie chce mi się iść do garażu i mierzyć jej długośc.
http://allegro.pl/wycieraczka-tyl-bosch-toyota-yaris-rav-4-iii-auris-i5138485425.html?ref=mainpage-observed
będzie pasowała?
Kup samą gumkę w ASO i wymień.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #1375 dnia: 12 Kwietnia 2015, 18:58:33 »
oooo, dzięki za pomysł  :good: :good:

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1376 dnia: 12 Kwietnia 2015, 19:06:35 »
Sam teraz wymieniałem gumki w tylnych wycieraczkach (corolla i verso) i z przodu w verso

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #1377 dnia: 12 Kwietnia 2015, 19:07:24 »
jaki koszt gumek w ASO?

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1378 dnia: 12 Kwietnia 2015, 19:35:28 »

Pati, moja kamerka jest zamontowana identycznie jak Twoja. Ponieważ nie jest umieszczona na środku tyłu musi być trochę obrócona, aby celować w środek pola za samochodem. Widac również piankową czarna podkładkę po prawej stronie osoby patrzącej. Mogę wrzucić fotkę jeśli chcesz. Z Twoja kamerą jest wszystko ok, ale za zapryskane koła i wydech urządziłabym Sajgon w lakierni.
Oki, chociaż jeden powód do afery mniej, bardzo się cieszę. Jestem tam dla Nich przemiła, ale ostro przegięli - 2 felgi, nakładka końcówki wydechu, część zderzaka w kolorze czerni fortepianowej, a nawet lewy przedni chlapacz - popryskane lakierem  :cry:
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2015, 19:37:22 wysłana przez patkrz »

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1379 dnia: 12 Kwietnia 2015, 19:36:26 »
za tylną do verso płaciłem blisko 40 zł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl