Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595851 razy)

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1530 dnia: 16 Maja 2015, 12:07:07 »
Pytanko do posiadaczy Aurisa II - czy zdarza Wam się dziwna reakcja pedału hamulca ....

Nie mam takich przygód z hamulcem.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1531 dnia: 16 Maja 2015, 12:11:01 »
Pytanko do posiadaczy Aurisa II - czy zdarza Wam się dziwna reakcja pedału hamulca co jakiś czas - konkretnie chodzi mi o delikatny przeskok w pierwszej fazie dociskania pedału hamulca, tak jakby coś przeskakiwało o ząbek i dopiero zaczynało się hamowanie. Z tego co pamiętam kolega wolkis wspominał, że też to zaobserwował. Coraz bardziej mnie to denerwuje, a w ASO kiedy zgłaszałam to x czasu temu nie widzieli problemu.

Mam to samo w Verso

U mnie cały czas to obserwuje w bliżej nieokreślonych momentach. Serwis ASO uważa że wszystko jest w porządku.... przyzwyczaiłem się...

Dokładnie, raz-dwa w miesiącu. Trudno określić częstotliwość i sytuacje, w których to się zdarza. Zgłaszałem do ASO ale cóż.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #1532 dnia: 16 Maja 2015, 12:18:20 »
co jakiś czas - konkretnie chodzi mi o delikatny przeskok w pierwszej fazie dociskania pedału hamulca,
u mnie jest to od nowości , a teraz mam przejechane zaledwie 3200km  i też czasem to wyczuje (zdaje sie tylko w miescie przy delikatnym hamowaniu). W sumie rzadko to jest i mi osobiście w niczym nie przeszkadza.
tarcze były zanieczyszczone, po przemyciu ich preparatem znów żyleta.
czym czyścisz ?
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2015, 12:20:30 wysłana przez bazi »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1533 dnia: 16 Maja 2015, 19:45:26 »
Sama nie czyscilam, ale w ASO przemywają preparatem Wurth'a przy wymianie opon. Zastanawiłam się,  czy sobie takiego nie kupić :o
Żyj i daj żyć innym.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1534 dnia: 17 Maja 2015, 10:22:18 »
przemywają zwykłym zmywaczem do hamulców :cheesy:
TIIDA '09

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1535 dnia: 17 Maja 2015, 10:30:57 »
Używał ktoś z Was Tenzi Prix? Czy Wam też po zastosowaniu i umyciu zostawał rdzawy nalot na tarczach hamulcowych? Niby znika po użyciu hamulców, ale zastanawiam się czy tak powinno być..?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1536 dnia: 17 Maja 2015, 12:53:11 »
przemywają zwykłym zmywaczem do hamulców :cheesy:
Zgadza się, zmywacz uniwersalny Wurtha. Grosze kosztuje.
http://www.autokosmetyki.pl/w%C4%82%C5%BArth-zmywacz-uniwersalny-do-odtluszczania-i-czyszczenia-hamulcow-samochodowych-500ml,p839.html
Używał ktoś z Was Tenzi Prix? Czy Wam też po zastosowaniu i umyciu zostawał rdzawy nalot na tarczach hamulcowych? Niby znika po użyciu hamulców, ale zastanawiam się czy tak powinno być..?

Ja używam. Jest nalot na tarczach, ale się tym nie przejmuję. Samoistnie też tarcza rdzewieje, jak postoi kilka dni.

Żyj i daj żyć innym.

Offline Ciechi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1537 dnia: 19 Maja 2015, 09:15:56 »
Dokładnie, raz-dwa w miesiącu. Trudno określić częstotliwość i sytuacje, w których to się zdarza. Zgłaszałem do ASO ale cóż.

U mnie też czasem występuje, ale na 32k km trafiło się może z 10 razy. Nawet nie zgłaszałem do ASO. Kiedyś ktoś coś wspominał o wyrabianiu się jakiejś plastikowej tulejki przy mocowaniu pedału, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, aby po kilku k km się to działo.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1538 dnia: 21 Maja 2015, 12:02:13 »
Mnie też się to zdarza taki przeskok pedału jakby o jeden ząbek rzadko bo może 2 razy w miesiącu. Na przeglądzie to zgłaszałem gość się przejechał i stwierdził że jest ok ale co miał stwierdzić jak to się zdarzy nie wiadomo kiedy.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1539 dnia: 22 Maja 2015, 08:23:07 »
przypomnijcie mi proszę, bo nie mogę znaleźć, co polecaliście do czyszczenia wtrysków w silnikach benzynowych?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline pospieszalskijanek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowied�
« Odpowiedź #1540 dnia: 22 Maja 2015, 08:44:16 »

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1541 dnia: 22 Maja 2015, 09:10:05 »
Polecam Millers Oils Petrol Injector Cleaner. Stosuję od dłuższego czasu. Ostatnio również wpadł VALVOLINE MAXLIFE FUEL SYSTEM CLEANER.

Piasek

• Gość
« Odpowiedź #1542 dnia: 22 Maja 2015, 15:08:13 »
Szukam tematu dot. rozkodowania nr VIN Aurisa lub generalnie Toyot - istnieje taki czy trzeba zakładać indywidualny ?
Z góry dziękuję :-)

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1543 dnia: 23 Maja 2015, 13:11:27 »
Jak myślicie/czy wiecie.. za przyciemnienie szyb poza ASO traci się gwarancję?  :o
Byłam w salonie, niby powiedzieli mi, że gwarancja będzie zachowana jeśli będę miała certyfikat na szyby po obklejeniu, ale mówili to jakoś niezdecydowanie.. Wiem, że chcieliby zarobić w ASO, ale.. :cheesy:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1544 dnia: 23 Maja 2015, 13:23:33 »
Nawet o tym nie pomyślałam, przyciemniałam w czwartek. Moim zdaniem nic im do tego.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl