Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597505 razy)

Offline solcon124

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1740 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:55:40 »
Może się mylę.. ale wydaje mi się że masz zmienne kodowanie - auto nadaje do pilota zmianę kodu.

o ile rozumiem termin "zmienne kodowanie" to znaczy że kod za każdym razem jest inny ( nie stały )
w innych systemach elektronicznych z pilotami nigdy nie ma wysyłania czegokolwiek do pilota IMO
pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją inżynieryjną
CHR HSD Selection 2018

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1741 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:59:28 »
zazwyczaj pilot po otwarciu samochodu zmienia kod i wysyła do samochodu. Tutaj może ktoś przedobrzył, bo chciał koniecznie inaczej coś zrobić.. - to tylko moje gdybanie
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline mkasiak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1742 dnia: 27 Sierpnia 2015, 22:12:49 »
witajcie,
obecnie mam analogowy panel obsługi klimatyzacji w e15 - czy zeby podlaczyc automatyczny bede jeszcze czegos potrzebowac czy to tylko kwestia wymiana panelu?
http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-sterowanie-toyota-auris-07-10-i5124660952.html

http://allegro.pl/panel-sterowania-klimatyzacja-toyota-auris-i5107563842.html

?

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1743 dnia: 27 Sierpnia 2015, 23:00:34 »
Panel automatyczny jest podłączony jednym gniazdem a manualny kilkoma także wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Zamieniałem panel automatyczny klimatyzacji z hybrydy do wersji z diesla i wszystko pasowało ale tu i tu jest jedno gniazdo do podłączenia przewodów.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #1744 dnia: 28 Sierpnia 2015, 15:53:10 »
Gdzieś już to pytanie widziałem, ale nie mogę znaleźć :wallbash: :
Jak ustawić w najnowszym Aurisie wyświetlanie chwilowego spalania w postaci cyfr, a nie wykresu? Chodzi mi o wersje z kolorowym wyświetlaczem pomiędzy zegarami

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1745 dnia: 28 Sierpnia 2015, 16:30:40 »
witajcie,
obecnie mam analogowy panel obsługi klimatyzacji w e15 - czy zeby podlaczyc automatyczny bede jeszcze czegos potrzebowac czy to tylko kwestia wymiana panelu?
http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-sterowanie-toyota-auris-07-10-i5124660952.html

?

Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie.
Panel do klimy "ręcznej" nie obsługuje w przeciwieństwie do tego "automatycznego" nawiewu "DUAL".
Z tego też powodu nie wykorzystasz tej funkcji (stąd pewnie różna liczba wtyczek).
I pewnie pociąga to za sobą inną budowę "mieszalnika powietrza" który ma pewnie jakąś dodatkową klapkę dla wersji "DUAL".

Offline lucash9

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1746 dnia: 30 Sierpnia 2015, 16:55:20 »
Czy jest tu jakiś dział dla aut hybrydowych, żeby podyskutować, wymienić doświadczenia?

Offline agaes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1747 dnia: 31 Sierpnia 2015, 08:23:24 »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1748 dnia: 03 Września 2015, 12:47:06 »
Witam, dwa szybkie pytania:
1) czy Wam w aurisie II też tak brzdęka pedał hamulca po zwolnieniu? U mnie tak od nowości jest.
2) na biegu jałowym jak sobie stoję dłuższy czas na światłach, obroty spadają prawie do 500, aż auris dostanie drgawek i natychmiast podnoszą się do 900 - 1000, po czym znów opadają i tak kilka razy. Dzieje się tak przy włączonej klimie, nie wiem, czy z wyłączona jest inaczej. Nie wiem też, czy jest to regularne, bo nie obserwuję na każdych światłach obrotów. Zauważam dopiero, jak aurisem febra zatrzęsie i zdarza się to dość często :cheesy: Zaobserwowaliście takie zjawisko u siebie? To coś z komputerem, czy TenTypTakMa?
Żyj i daj żyć innym.

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1749 dnia: 03 Września 2015, 13:03:20 »
Witam, dwa szybkie pytania:
1) czy Wam w aurisie II też tak brzdęka pedał hamulca po zwolnieniu? U mnie tak od nowości jest.
Też tak mam. Nie zawsze to występuje, raczej przy jakimś szybki zwolnieniu pedału, ale generalnie tak.

2) na biegu jałowym jak sobie stoję dłuższy czas na światłach, obroty spadają prawie do 500, aż auris dostanie drgawek i natychmiast podnoszą się do 900 - 1000, po czym znów opadają i tak kilka razy. Dzieje się tak przy włączonej klimie, nie wiem, czy z wyłączona jest inaczej. Nie wiem też, czy jest to regularne, bo nie obserwuję na każdych światłach obrotów. Zauważam dopiero, jak aurisem febra zatrzęsie i zdarza się to dość często :cheesy: Zaobserwowaliście takie zjawisko u siebie? To coś z komputerem, czy TenTypTakMa?
U mnie obroty tak nisko nie spadają. Drgawki występują ale momencie gdy sprężarka od klimy się załączy.

Offline Soki6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1750 dnia: 03 Września 2015, 15:43:26 »
witajcie,

?

Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie.
Panel do klimy "ręcznej" nie obsługuje w przeciwieństwie do tego "automatycznego" nawiewu "DUAL".
Z tego też powodu nie wykorzystasz tej funkcji (stąd pewnie różna liczba wtyczek).
I pewnie pociąga to za sobą inną budowę "mieszalnika powietrza" który ma pewnie jakąś dodatkową klapkę dla wersji "DUAL".
Czy to znaczy, że jak mam klimę automatyczną jednostrefową to wystarczy zmienić panel na Dual i bedzie działać dwustrefowa?
Auris TS.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1751 dnia: 03 Września 2015, 16:56:51 »
Nie będzie.
Nie znam się ale na pewno trzeba byłoby dołożyć jakiś czujniki temperatury.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1752 dnia: 03 Września 2015, 17:32:54 »
Czy to znaczy, że jak mam klimę automatyczną jednostrefową to wystarczy zmienić panel na Dual i bedzie działać dwustrefowa?

Napisałem przecież, że nie będzie (najprawdopodobniej, moim zdaniem).
W klimie "dual" jest pewnie w mieszalniku klapka rozdzielająca powietrze na lewą i prawą stronę kabiny (tak to sobie wyobrażam) a posiadanie samego panelu z guzikiem "dual" ci tego rozwiązania nie da.
Dochodzi też pewnie do tego jakiś dodatkowy czujnik.

Offline Hornet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1753 dnia: 04 Września 2015, 13:36:24 »
Czy TOYOTA w numerze VIN podaje Datę produkcji samochodu czy Rok Modelowy?

Offline iparts

• Toyot Leżący
  • *
    • iParts.pl
« Odpowiedź #1754 dnia: 08 Września 2015, 12:27:56 »
Swego czasu na forum ktoś wrzucił fajną stronkę, gdzie rozkodujesz VIN Toyoty: http://www.toyodiy.com/ i znajdziesz numery OEM poszczególnych części a także właśnie rok produkcji samochodu i przedział, w którym dany model był produkowany.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl