Ja kupiłem w Rezaw-Plaście.
Zalety:
- jest zabezpieczenie lewej nogi kierowcy, kawałek gumy wyciągnięty wyżej tam gdzie stawiasz lewą stopę (ale musiałem sie upewnić telefonicznie, bo ze zdjęć to nie wynikało),
- nie śmierdzą,
- zabezpieczenie gumą wykładziny między dwoma miejscami siedzącymi z tyłu (tam gdzie inne samochody mają tzw. "tunel")
- gumy mają głębokie korytka (w porównaniu z nimi te fabryczne praktycznie nie łapią większej ilości wody biorąc pod uwagę ich głębokość), na taką pogodę jak teraz sprawdzają się idealnie.
Wady:
- w zasadzie jedna ale największa wada jak dla mnie - niestety zaczepy fabryczne gumy kierowcy nie pasują do tych, które dostaniesz w zestawie z gumą. Trzeba ją po prostu ułożyć na podłodze i tyle, jakoś nie specjalnie dostrzegam by się przesuwała podczas jazdy.
Nie wiem jak z trwałością, mam je od 2 miesięcy i zobaczę jak będą wyglądać przy wiosennych porządkach w środku auta.
Co do gum do bagażnika. Kupiłem i na górną i na dolną podłogę. I w zasadzie niepotrzebnie, bo używam i tak tylko dolnej podłogi (bagażnik i tak nie jest wielki). Gumy jakościowo takie jak w środku. Nie śmierdzą. Co do trwałości także nie wiem, życie pokaże. Z tym, że nawet sprzedawca odradzał mi te z materiałowym wykończeniem na środku, ja wziąłem pełne gumowe.