Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597877 razy)

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2940 dnia: 01 Października 2017, 20:13:41 »
Witam

Miałem dzisiaj taką sytuację:

wsiadłem rano do samochodu (zimny po nocy) , klima była OFF , przekręcam kluczyk do pozycji I (słuchanie radia) i załączył mi się wentylator na chłodnicy.
Jak przekręciłem do pozycji II (kontrolki) to się wyłączył.

Spotkał się ktoś z czymś takim ?
Jakieś pomysły ?

PS
I dodatkowe pytanie: ile Vmax udało się wam wyciągnąć Aurisem II 1,6 Valvematic ?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2942 dnia: 01 Października 2017, 21:33:59 »
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,30597.msg531499/topicseen.html#msg531499

Hmmmm , faktycznie coś w tym jest :)
Bo jak teraz się zastanawiam to rzeczywiście dosyć flegmatycznie przekręcałem kluczyk.
Zazwyczaj się spieszę i przekręcam kluczyk raczej dynamicznie i nigdy wcześniej nie słyszałem żeby mi się wentylator załączył w takiej sytuacji.

Offline Michal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2943 dnia: 02 Października 2017, 13:38:57 »
Koledzy jak to jest z homologacją indeksu prędkości na zimowe opony ? Mam Aurisa TS po FL i w progu drzwi kierowcy jest wskazany indeks V. Podejrzewam, że może dot. tylko opon letnich bo chociażby w wyszukiwarce opon zimowych do Aurisa TS np. na oponeo indeks V ma może z 1% opon, większość ma H.
Wcześniej ktoś pisał o homogowanym indekcie H na zimówki ale czy można to gdzieś sprawdzić, potwierdzić ?

Pod postem o oponach nie doczekałem się odpowiedzi.

dzięki

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2944 dnia: 02 Października 2017, 15:10:17 »
A co za różnica w zimie, czy opona ma dopuszczalne 210 czy 240 km/h...? Co to zmienia?
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Michal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2945 dnia: 02 Października 2017, 15:15:11 »
W wątku dot. opon jest dużo wypowiedzi sugerujących, że jedyna prędkość dopuszczalna na używanych oponach to ta, która znajduje się np. na blaszce od producenta (widocznej po otworzeniu drzwi kierowcy jakby we framudze :)). Druga podnoszona kwestia to ewentualne wątpliwości ubezpieczyciela po jakimś dzwonie co do używania opon o innej prędkości niż zalecana. Stąd moje pytanie.

Offline robertek77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2946 dnia: 02 Października 2017, 16:36:12 »
Można używać opon o mniejszym indeksie niż wynika to z homologacji, ale trzeba umieścić naklejkę o tym fakcie w widocznym dla kierowcy miejscu-wynika to z rozporządzenia dot. warunków technicznych pojazdów-par.11 ust.5A

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2017, 16:43:02 wysłana przez robertek77 »

Offline Qbik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2947 dnia: 09 Października 2017, 11:01:32 »
Hej mam aurisa 1 z 2012 po lifcie
mam zainstalowane radio TNS510 - brak możliwości aktualizacji (tak mi powiedziano w serwisie) zastanawiam się nad podmianą na touch & go
I tu pojawia się pytanie którą wersję polecacie?

to co potrzebuję to współpraca z iPhonem - rozmowy i synchronizacja książki, jak będzie działało wybieranie głosowe z kierownicy to super, dotykowy ekran (jak będzie navi i czytanie wiadomości to fajnie, ale nie ma musu)

Offline Tot3

• Początkujący
« Odpowiedź #2948 dnia: 14 Października 2017, 13:46:17 »
Witam jestem posiadaczem Aurisa 2015 i ma problem z światłem przednim lewa strona.
Brak światła drogowego, sprawdziłem żarówkę i jest sprawna.Moje pytanie który bezpiecznik jest odpowiedzialny na światła drogowe, czy jest podzielone w skrzynce bezpieczników na prawą stronę i lewą.

Offline demis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2949 dnia: 20 Października 2017, 15:22:56 »
Witajcie, przestała mi działać kamera cofania. Światło wstecznego świeci. Czy od kamery jest jakiś bezpiecznik? Mieliście taki problem?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2950 dnia: 21 Października 2017, 21:50:58 »
Touch 2 and go - łaczy sie przez  Bluetooth z telefonem.  Telefon polączony jest z  internetem. Pogoda, Street view, Parkingi - pobierane są przez Touch 2 and go z internetu.  ale programy Park and Go i  eSklep (eStore) i Twitter  podczas łaczenia na ekranie pokazuje sie komunikat - Serwer nie jest dostepny, sprawdź połaczenie internetowe. Co ciekawe jakis czas temu programy  działały bo kiedy uruchomilo się eSklep pokazywaly się programy i status (np. zainstalowane, kup itd).

Mam to samo TT2 z Go. Wszystko apki działają z siecią, ale nie da się zalogować w aplikacji Twitter. O co może chodzić? Komuś Twitter działa? A może inaczej - działa logowanie? 

PS: Dziś mija rocznica od tego postu wyżej :)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline soberos1993

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2951 dnia: 24 Października 2017, 22:24:15 »
Witam
Toyota auris 1 2007r 1.6 wersja sol. Mam cała instalację od podgrzewanych foteli ale brak mat i przełącznika oraz tego co wchodzi przełącznik od podgrzewanych foteli. Ktoś może się orientuje gdzie dostanę te rzeczy i w jakich cenach? bardziej mi chodzi na przełączniku i tym co przełącznik wchodzi. Przeszukałem allegro i nigdzie nie mogę znaleźć przełącznika ani mat.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2952 dnia: 25 Października 2017, 09:31:57 »
Z tego co pamiętam to auris 1 miał tapicerkę nierozbieralną - tzn szmata sklejona z gąbką i mat nie wsadzisz.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2953 dnia: 26 Października 2017, 20:57:36 »
Witam
Toyota auris 1 2007r 1.6 wersja sol. Mam cała instalację od podgrzewanych foteli ale brak mat i przełącznika oraz tego co wchodzi przełącznik od podgrzewanych foteli. Ktoś może się orientuje gdzie dostanę te rzeczy i w jakich cenach? bardziej mi chodzi na przełączniku i tym co przełącznik wchodzi. Przeszukałem allegro i nigdzie nie mogę znaleźć przełącznika ani mat.

Poszukaj na aliexpresie, nawet tutaj się kiedyś Janusz reklamował (że niby z Japonii zamawia większą ilość).

Offline soberos1993

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2954 dnia: 27 Października 2017, 00:11:07 »
Poszukam na aliexpress moze akurat chociaż przełacznik z tą wstawką znajdę.

Kolejne pytanko :D nie mogę za bardzo na forum znaleźć więc zapytam tu :D jaki jest fabryczny wymiary felg stalowych do auris 1 z 2007 roku ? chodzi mi na opony 205/55 r 16 czyli według instrukcji obsługi :D bo w instrukcji to bardzo mało pisze. Bo potrzebuje felg na opony zimowe jak i opon dlatego pytam :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl