Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595920 razy)

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #5205 dnia: 11 Sierpnia 2020, 17:43:15 »
Cześć wymiana żarówek - oświetlenie tablicy rejestracyjnej - pacjent Auris II kombi rocznik 2014 - jak się dostać do tych lampek ... żeby nie połamać i wyjąć skutecznie i szybko... ktoś przerabiał, coś podpowie?

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5206 dnia: 11 Sierpnia 2020, 19:02:33 »
Cześć wymiana żarówek - oświetlenie tablicy rejestracyjnej - pacjent Auris II kombi rocznik 2014 - jak się dostać do tych lampek ... żeby nie połamać i wyjąć skutecznie i szybko... ktoś przerabiał, coś podpowie?

Już ogarnięte. Trzeba plastikowe osłony w bagażniku odpinać i wypychać lampkę od środka. 

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5207 dnia: 11 Sierpnia 2020, 19:37:24 »
ciekawe, bo mi się udało od zewnątrz ;) płaskim śrubokrętem naciskasz takie cuś i wyciągasz

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5208 dnia: 11 Sierpnia 2020, 20:27:17 »
Po starcie na zimno zwłaszcza rano, przez około 10 km, przy zatrzymaniu auta z przytrzymaniem hamulca słychać wyraźne skrzypnięcie.  Ktoś miał coś takiego? Auris Hybrid Touring Sports FL 2015

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5209 dnia: 11 Sierpnia 2020, 20:44:31 »
jak czytam fejsa forum itp to często czytam, że komuś coś tam skrzypi dopóki auto się nie zagrzeje xd u mnie trochę też xd

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5210 dnia: 11 Sierpnia 2020, 21:57:42 »
Dawniej nie skrzypiało.  Kiedyś Focus zaczął mi piszczeć na ślimakach, zbagatelizowałem i za chwilę przednie opony były do wymiany.

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5211 dnia: 11 Sierpnia 2020, 22:04:12 »
ciekawe, bo mi się udało od zewnątrz ;) płaskim śrubokrętem naciskasz takie cuś i wyciągasz
Nie wydaje mi się żeby u mnie było to takie cuś widziałem kilka filmików na YT z tym cusiem ale to raczej jakieś starsze wersje Aurisa i może nie wersja TS (czytaj kombi ). Ale znalazłem też w tzw. międzyczasie jeden filmik z kombi i poszło...i szczerze ja za bardzo innej możliwości nie widziałem, no ale może ślepy jestem... w każdym razie poszło jak tu:

https://youtu.be/geMbWp2wlAw

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5212 dnia: 12 Sierpnia 2020, 05:25:40 »
ło faktycznie na filmiku są zupełnie innne te klosiki ...

Offline rokers1978

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5213 dnia: 14 Sierpnia 2020, 19:43:50 »
Witam mam takie pytanie

auris 2008 samochód kobiety

czy zaciski koł przednich maja inna budowe niz tylnich z tyłu widze grubośc klocka a z przodu zaciski prawie dotykaja tarcz a klocka nie widze , i tak sie zastanawiam czy trzeba wymienic klocki na przodzie czy sa one poprostu inaczej zabudowane zaciskiem i ich nie widac ?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5214 dnia: 14 Sierpnia 2020, 20:49:04 »
z tyłu widze grubośc klocka a z przodu zaciski prawie dotykaja tarcz a klocka nie widze

Przez alufelgi z pomocą małej latarki widać klocki zarówno z tyłu, jak i z przodu. A jak masz felgi stalowe, to musisz zdjąć koło. A przy zdjętych kołach wszystko widać, jak na dłoni. Może nie umiesz patrzeć na te przednie klocki. I weź postaraj się pisać trochę bardziej po polsku, a nie tak ciurkiem, bez wyodrębnionych zdań, wszystko małymi literami, bez przecinków, a jeden, jedyny przecinek postawiony nie tam, gdzie trzeba. Przed "i" nie stawiamy żadnych przecinków. Przykro się czyta takie wymoczyny :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2020, 20:51:12 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5215 dnia: 14 Sierpnia 2020, 20:55:56 »
I weź postaraj się pisać trochę bardziej po polsku, a nie tak ciurkiem,
Racja.

Przed "i" nie stawiamy żadnych przecinków.
No niezupełnie.
http://przecinek.org/przecinek-przed-i-kiedy-postawic/
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline rokers1978

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5216 dnia: 14 Sierpnia 2020, 20:58:42 »
z tyłu widze grubośc klocka a z przodu zaciski prawie dotykaja tarcz a klocka nie widze

Przez alufelgi z pomocą małej latarki widać klocki zarówno z tyłu, jak i z przodu. A jak masz felgi stalowe, to musisz zdjąć koło. A przy zdjętych kołach wszystko widać, jak na dłoni. Może nie umiesz patrzeć na te przednie klocki. I weź postaraj się pisać trochę bardziej po polsku, a nie tak ciurkiem, bez wyodrębnionych zdań, wszystko małymi literami, bez przecinków, a jeden, jedyny przecinek postawiony nie tam, gdzie trzeba. Przed "i" nie stawiamy żadnych przecinków. Przykro się czyta takie wymoczyny :wallbash:

Są alufelgi
Z tyłu łatwo namacalny klocek i skontrolowałem bez problemu .
Z przodu natomiast mechanizm  zacisku jak by był przy samej tarczy , klocek nie do namierzenia , wyglada to zupełnie inaczej niz z tyłu .
Wygląda jak by klocek z przodu był bardziej zabudowany zaciskiem .

Offline rokers1978

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5217 dnia: 14 Sierpnia 2020, 20:59:32 »

Są alufelgi
Z tyłu łatwo namacalny klocek i skontrolowałem bez problemu .
Z przodu natomiast mechanizm  zacisku jak by był przy samej tarczy , klocek nie do namierzenia , wyglada to zupełnie inaczej niz z tyłu .
Wygląda jak by klocek z przodu był bardziej zabudowany zaciskiem .
Dlatego zapytałem czy one sie mocno różnią.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5218 dnia: 14 Sierpnia 2020, 21:13:43 »
No niezupełnie.
No, niby masz rację grzeto, chylę czoło, a rokers1978 przepraszam, bo jednak postawił przecinek niby ok, choć ja mam opory, czy to prawidłowo, bo te przykładowe zdania są nietypowe i dziwnie brzmią stylistycznie. Generalnie ja nie stawiam przecinków przed "i", a jeśli już muszę, to kończę zdanie i zaczynam od nowego ;)

Lubię oglądać filmy, które są ciekawe, i czytać książki.

Lubię filmy, które są ciekawe, i książki.

To głupie zdania, jakby pisało je dziecko. Prawidłowo to powinno brzmieć tak: Lubię oglądać filmy, które są ciekawe. I lubię czytać książki. No i nie musisz wtedy stawiać tego przecinka przed "i" ;) W literaturze polskiej nie pamiętam, żeby był jakiś przecinek przed "i". Te zdania z twojego linku, to pisownia potoczna, gdzie jakiś przekręt "pisowniany" można wybaczyć ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2020, 21:35:52 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline rokers1978

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5219 dnia: 14 Sierpnia 2020, 21:19:55 »
No niezupełnie.
No, masz rację grzeto, zagalopowałem się, chylę czoło, a rokers1978 przepraszam, bo jednak postawił przecinek prawidłowo, choć ja mam opory, bo te przykładowe zdania są nietypowe i dziwnie brzmią stylistycznie. Generalnie ja nie stawiam przecinków przed "i", a jeśli już muszę, to kończę zdanie i zaczynam od nowego ;)

Lubię oglądać filmy, które są ciekawe, i czytać książki.

Lubię filmy, które są ciekawe, i książki.

To głupie zdania, jakby pisało je dziecko. Ja napisałbym: Lubię oglądać filmy, które są ciekawe. I lubię czytać książki ;)

Dziekuje Panowie.
Trzy odpowiedzi nie na temat a dotyczące poprawnej pisowni.
Jedna odpowiedz na moje pytanie .
A wystarczyla pierwsza uwaga dotycząca pisowni i by wystarczylo.
Ale mimo wszystko dzięki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl