Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596097 razy)

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #5401 dnia: 26 Października 2020, 15:53:02 »
Auris 2 FL(koncowka 2017r) z safety sence nie ma adaptacyjnego tempomatu?  Jest ostrzeganie przed kolizja, asystent pasa ruchu i tempomat - ale co z adaptacyjnym, jest ewentualnie możliwość dokupienia adaptacyjnego czy nie?

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5402 dnia: 27 Października 2020, 11:33:53 »
Ma ktoś numer spinki osłony ( płyty ) pod silnikiem ? Auris II HSD

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5403 dnia: 27 Października 2020, 11:35:59 »
Auris 2 FL(koncowka 2017r) z safety sence nie ma adaptacyjnego tempomatu?  Jest ostrzeganie przed kolizja, asystent pasa ruchu i tempomat - ale co z adaptacyjnym, jest ewentualnie możliwość dokupienia adaptacyjnego czy nie?
Nie ma bo nie ma radaru. W Auris działa wszystko na podstawie kamer i tego lasera pod lusterkiem .

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5404 dnia: 27 Października 2020, 13:03:50 »
Nie ma bo nie ma radaru. W Auris działa wszystko na podstawie kamer i tego lasera pod lusterkiem .

Sprawa nie jest oczywista, choć pomysł na samodzielne dołożenie czegoś takiego to raczej mrzonka.

Radarowy ACC to domena producentów europejskich, koncerny japońskie od lat rozwijały koncepcję ACC wykorzystującą głowice laserowe LIDAR.  Są też aplikacje bazujące na kamerach wideo hi-res - izraelski Mobileye.

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5405 dnia: 27 Października 2020, 13:08:32 »

Sprawa nie jest oczywista, choć pomysł na samodzielne dołożenie czegoś takiego to raczej mrzonka.

Radarowy ACC to domena producentów europejskich, koncerny japońskie od lat rozwijały koncepcję ACC wykorzystującą głowice laserowe LIDAR.  Są też aplikacje bazujące na kamerach wideo hi-res - izraelski Mobileye.
Dodzwoniłem się do toyota UK i potwierdzili że do Auris nie da się tego dołożyć bo nie ma radaru :(

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5406 dnia: 27 Października 2020, 13:27:43 »
Dodzwoniłem się do toyota UK i potwierdzili że do Auris nie da się tego dołożyć bo nie ma radaru :(
I to się zgadza.  Ściągnąłem instrukcję do C-HR i tam w ogóle nie ma lasera, zarówno ACC jak i PCS realizowane są przez czujnik radarowy umieszczony pod logo na masce.

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5407 dnia: 29 Października 2020, 07:44:15 »
Czołem,

Pytanie o wersje Aurisa Hybrid z lat 2017-2018. Przeczesując oferty (toyotaplus.pl) trafiam na różną informację o mocy:
- 136 KM - to jasne suma zestawu ????,
- 99 KM - budzi pierwszą wątpliwość, ale pewnie podana została moc silnika benzynowego z pominięciem elektryki, a może była jakaś słabsza wersja jak obecnie w Corollach (2019+ ????)?
- 122 KM - tu już rozkładam ręce, błąd i moc z Corolli 2019 1.8 a może kolejna specjalna wersja?

Katalogi nie wymieniają wersji z mocą inną niż 136. Będę zobowiązany za podpowiedź.
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5408 dnia: 29 Października 2020, 08:12:33 »
Czołem,

Pytanie o wersje Aurisa Hybrid z lat 2017-2018. Przeczesując oferty (toyotaplus.pl) trafiam na różną informację o mocy:
- 99 KM - budzi pierwszą wątpliwość, ale pewnie podana została moc silnika benzynowego z pominięciem elektryki, a może była jakaś słabsza wersja jak obecnie w Corollach (2019+ ????)?
- 122 KM - tu już rozkładam ręce, błąd i moc z Corolli 2019 1.8 a może kolejna specjalna wersja?

Katalogi nie wymieniają wersji z mocą inną niż 136. Będę zobowiązany za podpowiedź.
Wielu sprzedawców wpisuje moc z dowodu czyli P.1 -73kw co się równa 99km a nie moc obu zespołów napędowych .

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5409 dnia: 29 Października 2020, 09:08:30 »
Czołem,

Auris Hybrid II (E 180) występował tylko w wersji 1.8 136 KM (99 KM + 60 kW)

Corolla XII (E 210) była sprzedawana pod nazwą Auris na Tajwanie w latach 2018-2020, ale tylko w wersji benzynowej 2.0.  Hybryda nazywała się Corolla Altis.

Zatem najpewniej pomyłka redagującego ogłoszenie.

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5410 dnia: 29 Października 2020, 09:13:55 »
@talib1990, @Zbig uprzejmie dziękuję. I nagle pasujących potencjalnych ofert jest 1/3 więcej.
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2020, 09:37:14 wysłana przez dominikalp »
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5411 dnia: 29 Października 2020, 09:48:20 »
@talib1990, @Zbig uprzejmie dziękuję. I nagle pasujących potencjalnych ofert jest 1/3 więcej.
.
NMZ :-)

Na toyota plus jest sporo błędów w opisach, zresztą pewnie jak wszędzie.

Dodatkowo, warto się osobiście zapytać w lokalnych salonach, czy nie mają czegoś co jeszcze się nie pokazało w ogłoszeniach, najlepsze okazje rozchodzą się bez publikacji.

Offline ramzes3333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5412 dnia: 31 Października 2020, 00:12:37 »
Cześć

Złapałem dziś gumę, zakładam dojazdówke, biorę śruby od felgi Alu, a ona nie chce wejść w otwór w dojazdówce. Czy powinienem mieć w zestawie inne nakrętki? Poniżej zdjęcie jak to teraz wygląda, na razie auto tylko stoi, ale nie wiem czy mogę z tak dokręconym kołem pojechać na zmianę opon?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #5413 dnia: 31 Października 2020, 09:15:58 »
Możesz.

Offline lewis36

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8h TS
« Odpowiedź #5414 dnia: 31 Października 2020, 12:37:01 »
Mam pytanie odnośnie ustawień klimatyzacji.
Co robi opcja w ustawieniach pojazdu z poziomu stacji multimedialnej - wysoka wydajność klimatyzacji - czy jakoś tak ?
Co się dzieje jak jest zaznaczona,a co gdy nie jest ?
Jakoś nie mogę dopatrzyć się różnicy.Ktoś ma jakieś spostrzeżenia ?
lewy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl