Cytat: damianeqb w 16 Czerwca 2021, 21:50:59Czy jeśli wrzucicie bieg i puścicie sprzęgło (ruszanie z 1) to pojawia się u Was czasem takie ciche stuknięcie? Nie wiem, czy o to ci chodzi, ale u mnie w momencie wciśnięcia sprzęgła i zmiany biegu zawsze słychać takie jakby cyknięcie, można to nazwać też puknięciem, choć bardziej to podobne do takiego cyknięcia. Jest tak na każdym biegu, choć najbardziej to słychać na niskich biegach, bo na wyższych, szybsza jazda trochę zagłusza ten dźwięk. Wiem, że to cyknięcie to normalny dźwięk, mam tak od nowości, dodam, że lubię to cyknięcie
Czy jeśli wrzucicie bieg i puścicie sprzęgło (ruszanie z 1) to pojawia się u Was czasem takie ciche stuknięcie?
Wystarczy wstawić w układ Power bank. Są fajne rozwiązania na forum.Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka
Kup całoroczne. Ja jeżdżę już 6rok, felga nie raz dostała o krawężnik i inne rzeczy. Ciężarki i nic się z Nią nie stało.Nie wiem skąd jesteś ale ja z Kłodzka w kotlinie raczej mało kto jeździ na całorocznych tu zimą można się rano mocno zdziwić.
Przy puszczonym sprzęgle łożysko oporowe nie pracuje, więc nie można go słyszeć.
Cytat: Krisman w 18 Czerwca 2021, 12:29:23Wystarczy wstawić w układ Power bank. Są fajne rozwiązania na forum.Wysłane z mojego J23v przy użyciu TapatalkaA nie będzie wtedy cały czas nagrywać?
A jak naciskasz i puszczasz sprzęgło na luzie? Słyszysz coś?
Cytat: damianeqb w 18 Czerwca 2021, 00:42:31A jak naciskasz i puszczasz sprzęgło na luzie? Słyszysz coś?Na luzie nie. To cyka tylko w momencie wciskania sprzęgła i początku ruchu dźwigni biegów. Samo sprzęgło jest bezgłośne, cyk wywołuje początek ruchu dźwigni biegów. Przy wyłączonym silniku też nic nie słychać. Musi pracować silnik, auto musi jechać i wtedy słychać cyk przy początku zmiany biegów. To powoduje ruch dźwigni biegów raczej, sprzęgło chyba nie. To jakaś fabryczna ustawka w skrzyni biegów /sprzęgle?/ Ciekawy jestem, czy w innych Aurisach II 1,6 też to występuje, napiszcie..