Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595284 razy)

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #6480 dnia: 20 Sierpnia 2021, 07:00:17 »
W HB odkręcasz plastikowe haczyki i metalowe oczka w od strony klapy bagażnika. A później szarpiesz płatki te co są pod klapa dokładnie te przy skoblu od klapy. I później jak to ściągniesz to resztę już widzisz jak i gdzie wsadzać łapę by dalej ściągać.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6481 dnia: 20 Sierpnia 2021, 19:53:44 »
ASO nie naprawia zderzaków
Niekoniecznie.  Jak nie jest pęknięty tylko odkształcony / porysowany to potrafią naprostować i polakierować, zależy od ASO.

Czołem ponownie. Tak jak ktoś wcześniej zauważył, udzieliłem się w wątku Auris, pomimo że nam Corollę. Napisałem tutaj, gdyż przeczytałem wpis o wymianie zderzaka w ASO. Otóż chciałem dać Wam znać jak sprawy się mają. Auto już naprawione. Płaci OC sprawcy. Zderzak, pomimo braku uszkodzeń (oprócz lakieru) wymieniony. Uszkodzona też była belka pod zderzakiem. Też została wymieniona. Ubezpieczyciel bez problemu zaakceptował nowy zderzak.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6482 dnia: 20 Sierpnia 2021, 22:34:46 »
Wypisz, wymaluj, dokładnie tak, jak u mnie. Miałem identyczną sytuację. W końcu się cieszysz, bo problem załatwiony najlepiej, jak można ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6483 dnia: 20 Sierpnia 2021, 23:01:41 »
Wypisz, wymaluj, dokładnie tak, jak u mnie. Miałem identyczną sytuację. W końcu się cieszysz, bo problem załatwiony najlepiej, jak można

Cieszę się, bo karoseria nie została uszkodzona. Tylko przykręcane elementy. ASO w 2 dni to naprawiło. Ogólnie od stłuczki 2 tyg. minęły. W tym czasie też wszystkie formalności były załatwione. Lakier elegancko zrobiony. Nic nie  widać.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6484 dnia: 21 Sierpnia 2021, 07:41:02 »
Witam. Nie pasuje mi nowy wygląd forum ( za ciemny ) czy można powrócić do poprzedniego wyglądu?

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
  • Samochód:: Auris II HSD
« Odpowiedź #6485 dnia: 21 Sierpnia 2021, 08:11:13 »
Witam. Nie pasuje mi nowy wygląd forum ( za ciemny ) czy można powrócić do poprzedniego wyglądu?
Bo się przyzwyczaiłeś do jasnego, za parę tygodni ciemny motyw nie będzie Ci przeszkadzał.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6486 dnia: 21 Sierpnia 2021, 09:05:12 »
Bo się przyzwyczaiłeś do jasnego, za parę tygodni ciemny motyw nie będzie Ci przeszkadzał.
Dzięki za pocieszenie, ale przerabiałem to w Google Maps i o wiele bardziej mi pasuje jeżdzić w nocy w wersji dziennej (zmniejszam jaskrawość) niż gdy jeżdziłem w wersji nocnej. Może jak ktoś ma zdrowe oczy, lub jest jeszcze młody to nie stanowi to problemu.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6487 dnia: 21 Sierpnia 2021, 18:20:45 »
Nie pasuje mi nowy wygląd forum ( za ciemny ) czy można powrócić do poprzedniego wyglądu?

Profil > Modyfikuj profil > Opcje wyglądu > Obecny styl Zmień > wybrać SMF Default Theme Curve > Zachowaj zmiany

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #6488 dnia: 21 Sierpnia 2021, 19:03:26 »
W tym ciemnym stylu nie widać gwiazdek, w tym jasnym są. Ale nadal w obydwu nie widać pod avatarem tekstu osobistego. Czy gdzieś jest opisane co obecna aktualizacja jeszcze wnosi ?

Mi czasem przy przechodzeniu w inną stronę, pojawia się mglista strona i muszę cofać i ponawiać, dalej już OK. Też tak macie ? 
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #6489 dnia: 21 Sierpnia 2021, 22:21:02 »
Nie pasuje mi nowy wygląd forum ( za ciemny ) czy można powrócić do poprzedniego wyglądu?

Profil > Modyfikuj profil > Opcje wyglądu > Obecny styl Zmień > wybrać SMF Default Theme Curve > Zachowaj zmiany

O dzięki  za info - odrazu lepiej - przejrzyściej niż w czarnym stylu.
Nie mogłem się odnaleźć.
Może kwestia przyzwyczajenia.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6490 dnia: 21 Sierpnia 2021, 23:23:26 »

Dzięki! Na to czarne tło nie da się patrzeć a na telefonie dodatkowo layout się rozsypuje.

W HB odkręcasz plastikowe haczyki i metalowe oczka w od strony klapy bagażnika. A później szarpiesz płatki te co są pod klapa dokładnie te przy skoblu od klapy.

Też dzięki - właśnie o to mi chodziło jak zacząć. Generalnie system białych klipsów nie zmienił się od lat '90-tych :) W TS do odkręcenia jest jeszcze śruba przy gnieździe rolety, ale mi wystarczyło boczek tylko odchylić i nie zdejmowałem całego.

Jeszcze jedno pytania - dot. regulacji podparcia lędźwiowego. Słyszę silniczek tylko przy wciśnięciu strzałki do przodu a w drugą stronę cisza. Prawidłowo, czy popsute?
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
  • Samochód:: Auris II HSD
« Odpowiedź #6491 dnia: 22 Sierpnia 2021, 08:55:39 »
Jeszcze jedno pytania - dot. regulacji podparcia lędźwiowego. Słyszę silniczek tylko przy wciśnięciu strzałki do przodu a w drugą stronę cisza. Prawidłowo, czy popsute?
Prawidłowo, w drugą stronę działa bezwładnie

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6492 dnia: 22 Sierpnia 2021, 10:29:23 »
Tnx!
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #6493 dnia: 25 Sierpnia 2021, 18:56:14 »
Cześć Panowie. Warto brać Vodafone Cobra Pro do nowej Corolli Hybrid z salonu? Podobno ta Cobra sprawia problemy, po prostu nie działa idealnie. Dają to w pakiecie w promocji, ale ja z tego zrezygnowałem z powodów j/w. Będzie tylko fabryczny immobiliser + mechaniczna blokada na pedał hamulca z allegro, no i AC z opcją stałej wartości auta przez cały rok, oraz kluczyk w antysygnałowym etui. Auto będę trzymał w domu w garażu, więc nocą będzie bezpieczne. Jeżdżę głównie w rejonie powiatowych Puław koło Lublina, czasem skoczę do Lublina. Do Warszawy np. ostatnio wcale nie jeżdżę, do innych dużych miast też nie, a jeżeli zdarzy się taka jazda, to pilnuję auta osobiście. Poproszę o wasze konkretne opinie, brać, czy nie brać?
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2021, 19:08:06 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #6494 dnia: 25 Sierpnia 2021, 21:22:26 »
W Twoich warunkach, względem wszystkiego co opisujesz, jest jeszcze istotne czy auto pozostawiasz gdzieś na jakieś 8h/praca czy coś podobnego. To moje zdanie, uważam że im dłużej się gdzieś pozostawia auto bez dozoru, tym lepsze zabezpieczenia powinny być. Charakter tego miejsca też ma znaczenie.

Pomyśl jeszcze o nakrętkach zabezpieczających do felg, bez kół nie pojedziesz daleko. Moje zdanie, im nowsze, zdrowe felgi tym pokusa lepsza jest. Koszty dobrego naszego zabezpieczenia nie są wielkie, a święty spokój ducha. Poniżej lektura dla Ciebie z hasłem, swojego nie znacie chińskie błyskotki chwalicie.

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,49001.0.html

Jak możesz, to daj namiar na tą blokadę hamulca. Gdzie to i kto produkuje ?

« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2021, 21:49:01 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl