Cytat: marekw w 22 Listopada 2023, 19:22:21Cytat: KubaCamry w 22 Listopada 2023, 12:58:42Cytat: topoll w 22 Listopada 2023, 11:22:34U mnie nie przyjmują na przykład styropianu.W Krakowie jak do worków z segregacją wrzuciło się styropian, to też nie odbierali.Teraz taki z „opakowań” biorą, a budowlany tylko na PSZOK ale w ilości pozwalającej stwierdzić, że jest z gospodarstwa domowego.Przyjmują w Krakowie części samochodowe?Nie ma opcji, dla nich to „inny plastik”.Jak sobie zrobiłem dziurę w boczku, w tej plastikowej skórze i wymieniłem na cały z Allegro to się mocno zdziwiłem jak z MPO zadzwonili domofonem i powiedzieli, że źle posortowane bo są części samochodowe i nie zabrali.Pociąłem na mniejsze kawałki tak żeby się nie rzucał w oczy i następnym razem zabrali. Ale sąsiad dostał 250 mandatu za nie segregowanie odpadów. Miał styropian z suszarki do włosów. Chodzą co jakiś czas pracownicy MPO ze strażą miejską i sprawdzają kosze na śmieci.Ja mam za bramką to ich przegoniłem, że bez nakazu ich nie wpuszczę, nie bedą mi w śmieciach grzebać. Sąsiad sobie ułatwił, żeby nie musiał pamiętać o wystawieniu koszy…
Cytat: KubaCamry w 22 Listopada 2023, 12:58:42Cytat: topoll w 22 Listopada 2023, 11:22:34U mnie nie przyjmują na przykład styropianu.W Krakowie jak do worków z segregacją wrzuciło się styropian, to też nie odbierali.Teraz taki z „opakowań” biorą, a budowlany tylko na PSZOK ale w ilości pozwalającej stwierdzić, że jest z gospodarstwa domowego.Przyjmują w Krakowie części samochodowe?
Cytat: topoll w 22 Listopada 2023, 11:22:34U mnie nie przyjmują na przykład styropianu.W Krakowie jak do worków z segregacją wrzuciło się styropian, to też nie odbierali.Teraz taki z „opakowań” biorą, a budowlany tylko na PSZOK ale w ilości pozwalającej stwierdzić, że jest z gospodarstwa domowego.
U mnie nie przyjmują na przykład styropianu.
auris z instalacją stag może więcej zjadać gazu
Okazyjnie nabyłem używane lusterko wsteczne, fotochromatyczne z toyoty CHR, pasujące do zapięcia w mojej Aurisce 2 (przedlift).Jak ustalić, który kabel jest zasilający, a który masa? Ktoś może ma jakiś schemat? Jeśli potrzeba, to mogę jeszcze numer lusterka podać.